Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 28. heinäkuuta 2014

Myssyjä lisää


Täällä Lankapirtissä on syntynyt nyt myssy myssyn perään.  Ja taidanpa vielä seuraavaksikin panna myssyn puikoille, mutta nyt vaihdan mallia. 

 Nämä viisi myssyä ovat valmistuneet reilun viikon aikana nyt heinäkuussa. Kaksi näistä esittelinkin jo edellisessä postauksessani, mutta otin nekin mukaan tähän "perhekuvaan".  Eräs tuttavani, nuori äiti, kyseli voisinko tehdä hänen pienille tyttärilleen uudet kesämyssyt, kun entiset ovat auttamattomasti jääneet pieniksi. Ja mikäs sen kivempaa tällaiselle "pakkoneulootikolle" kuin saada tehdä tarpeeseen joku tietty työ, kun kuitenkin on sisäinen pakko kutoa jotain. Äiti esitti mallin lisäksi väritoivomuksen ja että lanka olisi mielellään puuvillaa. Näine eväineni marssin Lankamaailmaan ja ostin sopivaa lankaa 200 g ja lopputuloksen näette nyt. Tiesinhän minä, ettei se kaikki 200 g mene kahteen myssyyn, mutta ainahan myssyille on käyttöä sytomyssyinä, jos ei muuten. 

Mainittakoon vielä, että kaikki tämän postauksen myssyt on tehty saman langan samasta väristä, vaikka kuvista voisi toisin olettaa. En vain saanut kohtuudella kaikkien kuvien värejä samanlaisiksi. Sivun alimmassa kuvassa väri näkyy mielestäni lähinnä todellista väriä, ainakin minun näytölläni.

 Kolmas Rinsessa-pipo, jonka tein aivan samoin kuin edellisenkin, siis ohjeen mukaisin silmukkamäärin 50cm:llä 3 mm:n vahvuisella pyöröllä. Ohje löytyy täältä Ullasta.  Lankaa kului 40 g.  (Tarkka lukija voi huomata, että esittelen samaa kuvaa kuin edellisessökin postauksessani.)


Ai, miksikö kahta tyttöä varten tarvitaan kolme myssyä. Ei oikeastaan tarvita, mutta siitä ensimmäisestä tuli liian pieni liian ohuen puikkovalinnan takia.Loput langat kertoivat sitten haluavansa sytomyssyiksi. Ja sehän sopi minulle hyvin, kun näiden helteiden aikana on mukava kutoa puuvillalankaa.  Vaikka ei minulle olisi ollenkaan mahdotonta tehdä villasukkiakaan näilläkään keleillä.


Malliksi valitsin Karoliina-myssyn, joka on oma ohjeeni ja löytyy täältä.
Silmukoita 120 ja ohjeen mukaan mentiin sillä samaisella 3 mm:n pyöröllä kuin edelläkin.
Langanmenekki 45g/myssy.


Sen verran poikkesin ohjeesta jälkimmäistä myssyä tehdessäni, että tein yhden palmikonkierron enemmän kavennusosassa. Se muutti hiukan päälaen näkymää, mutta mielestäni muutos ei ole oleellinen, vai mitä tuumaat?  Kuvassa  on vasemmalla ensin valmistunut ja oikealla se jälkimmäinen.


Enpä malta olla kehumatta tätä lankaa, siis HjerteGarnin Cotton 8.  Mukavaa neuloa, ei mene säepuoleksi, on pehmeää, runsaasti värejä ja hintakin edullinen (muistaakseni 2,90/50g) varsinkin, kun ottaa huomioon, että 200 g:sta tein viisi myssyä ja pieni nyttönen jäi jäljellekin. Olen tehnyt kyseisestä langasta aiemminkin sytomyssyjä.  Hox, tämä ei ole maksettu mainos!


Lopuksi kerron vielä, että tänään meillä on ukkonen jylissyt useaan otteeseen ja muutama salamakin on silloin tällöin välähtänyt. Ja mikä autuus, kun vesisade on viilentänyt ja raikastanut ilmaa. Mitä sitten, jos eilen illalla kuivumaan panemani pyykit kastuivat, kun en aamulla niitä heti hakenut pois.
16 kommenttia:

 1. Heips Matleena. Tiijätkös ko mieki oon saannu yhen myssyn valmiiksi ja lyhyt vartiset sukatki.....oon ollu vähä pelokas, jottei tuu olkapää kippeeks ja siitäkin syystä oon vältellyt kästöitä, ja sit ku mie vähä vällii kompuroin, ku tuo näkö ei ooparemmaks tullu, mut näillä mennään.
  Oloista jatkoa sinullekin:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuomontuvan Anni, kiva kuulla, että taas olet pystynyt/uskaltautunut käistyön tekoon. :) Hih, sinä kompuroit näön takia ja minä huimauksen, voi meitä muoreja! :D Mutta iloa elämään siitä huolimatta!

   Poista
 2. Kaunis kavennus tuli! Odottelin luvattua sadetta, mutta helle jatkuu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heleena, oletko muuten ajatellut tätä kummaa, kun joskus oikein odotamme sadetta, paistetta, lämmintä ja sitten taas motkotamme, että aina vain... ;)

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Kauniit myssyt taas. Mie oon siitä Hjertegarnin Carolinasta neulonut ja sekin oli oikein kivaa neulottavaa.
  Täälläkin satoi eilen kun istuin kampaajan tuolissa ja sitten yöllä heräsin kamalaan jylinään ja salamointiin. Pian vettäkin tuli kohisemalla. Nyt on ilma raikas ja helppo hengittää. Hyvää tuo sade kyllä teki näin viljelijän kannalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pilvikirsikka, tiesitkö, että tämä Karoliina-myssy sai nimensä juuri tuon Carolina-langan mukaan. Lankaa kokeillessani kehitteilin samalla uutta myssymallia, jonka sitten nimesin Karoliinaksi. ;) Olen muuten samaa mieltä kanssasi Carolina-langasta.

   Poista
 5. Tosi sieviä myssyjä ja nätin värisiä :)

  VastaaPoista
 6. Ihania myssyjä!! Mulla on ollu hikiset hommat kun ollaan Satun tavaroita kuumassa kaksiossa pakattu . Huomenna varsinainan muuttopäivä eli tavarat kuskataan väliaikaisesti Talvikankaalle ja mun luo siihen saakka kun nuoripari muuttaa lokakuun alussa Pohjois- Karjalaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seijasisko, voin kuvitella, millaista on pakkaaminen tässä helteessä, ehkä se on verrattavissa remppahommiin. Ai nuorillahan onkin sitten jännä muutto edessä. :)

   Poista
 7. Onpas kivoja myssyjä! Tykkään tuosta jälkimmäisestä kavennuksesta!
  Pitää napata nuo molemmat mallit, josko sais taas aloitettua myssyjen teon! :)
  Oon tyttöjen luona ja pääsen taas koneelle, jospa sais tuota omaakin sivua vähän päivitettyä!!!!! ;)

  VastaaPoista
 8. No, en ole MistyGirl. Enpäs hoksannut tarkistaa käyttäjätunnuksia!!!!! Marleena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MistyGirl, vai oli Marleena sinun tunnuksilla kommentoimassa! ;) Mutta ei se mitään, asiajhan selvisi hyvin. Terveisiä vaan teille koko triolle. <3

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.