Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 2. elokuuta 2014

Heinäkuun raportti


Niin päättyi helteinen heinäkuu mahtavaan ukkoseen ja kovaan vesisateeseen ainakin täällä Oulun seudulla. Tästä uutisoi eilen Kaleva täällä. Ja vaikuttaa, että sää jatkuu lähes samanlaisena ainakin elokuun alkupuolella, mikäli Ilmatieteenlaitoksen ennuste pitää paikkansa.  Mutta miten mahtanee minun käsitöitteni suhteen käydä. Siitä ei ole ennustetta muuten kuin keskeneräisen torkkupeiton osalta. Sitä tulen jatkamaan, mutta mitä muuta, se jää nähtäväksi.Heinäkuussa valmistuneet on jo sen sijaan tarkoin selvillä, niistä kuvat alla lukuun ottamatta yhtä työtä. Sukkia tikutin kahdet saadakseni tuhottua jämälankoja. 
4.7. valmistui perussukat kokoa 38 valko-vihreä-mustista Nallen jämistä, 80 g ja 
15.7. vaaleanpuna-valkeat raitasukat kokoa 27-28 Nallesta, 50 g. Myssyjä syntyi seitsemän, joista alla olevassa kuvassa on vain neljä.


 19.7. Rinsessa-myssy, koko n. 48 cm, HjerteGarn Cotton n:o 8   35 g
20.7. Rinsessa-myssy koko n. 5152 cm, HjerteGarn Cotton n:o 8  40g
25.7. Rinsessa-myssykoko n. 51.52 cm, HjerteGarn Cotton n:o 8  40 g
26.7. sytomyssy Karoliina, HjerteGarn Cotton n:o 8,  45 g
28.7. sytomyssy Karoliina,  HjerteGarn Cotton n:o 8,  45 g
30.7. sytomyssy Ruutupitsi,  Novita Butterfly  45 g
31.7. sytomyssy Xeranthemum, Novita Butterfly 40 g.
Lisäksi voin kertoa, että heinäkuun aikana valmistui myös Minttumaari-huivi, jonka esittely tulee vasta myöhemmin. Kuva kesäkuulta, jolloin huivi oli alkutekijöissään samoin kuin torkkupeitekin. Huiviin meni 190 g Maija-lankaa, jonka määrän lasken heinäkuun lankakulutukseen.

 
Ylläolevat määrät yhteen laskien kulutin lankaa heinäkuussa 610 g.


8 kommenttia:

 1. Ihania käsitöitä olet tehnyt! :) Torstaina oli kyllä ehdottomasti menneen kesän paras sää, nautin ihan suunnattomasti siitä jylinästä ja jytinästä, vettäkin taisi olla useampi Esteri lorottamassa. ;) Puoli yhdeltä ensimmäisen kuuron alkaessa käskin esikoisen nopeasti mennä hakemaan tuolinpehmusteen parvekkeelta sisälle, ja kun itse menin vetämään perässä parvekkeen oven kiinni, niin ehtipä vesi sataa ennen sitä sisälle saakka! Vaikka siinä on vielä seinäkin edessä, niin jostain se vain satoi, tuli taatusti vaakasuoraan. Parvekkeen matto on vieläkin vähän kostea, siellä kyllä vesi lainehti, vaikka parvekkeen lattianraossa oleva poistovesiputki lorotti vettä ulos minkä ennätti. Oli kerrassaan upea päivä, mieluusti otan vastaan tällaisia lisääkin! :) Mukavaa alkanutta syksyä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MariJ, meillä se sade kasteli "aurinkotuolin" pehmusteet läpimäriksi, kun oli terassillekin päässyt se sade. Terassi on kyllä katettu, mutta tuoli oli sopivasti kohdassa, johon vesi pääsi eikä kukaan tullut asiaa ajatelleeksi. ;) No mutta kesä kasteensa kuivaa. :) Saatan muuten pian olla sinun kanssasi syksyn ja ainakin viileämpien ilmojen fani, jos sama meno jatkuu. :o Oikein mukavaa syksyä sinullekin, kunhan se vain alkaa!

   Poista
 2. Vaaleanpuna-keltaraitaiset sukat muistuttaa ampparijäätelöä. Hirmuisen söpöt sukat siis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rosanna, kiva kuulla, että pidät noista sukista! :)

   Poista
 3. Peiton alku näyttää mielenkiintoiselta. Kiva nähdä se valmiina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjut, peitto on vasta alkutekijöissään, joten menee aikaa, kun saan sen valmiiksi. Varsinkin nyt helteellä, kun kädet hikoavat pian paksua villalankaa kutoessa, niin tulee tehtyä puuvillaa yms.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.