Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 16. elokuuta 2014

Näitä aina vaan


Kylläpäs minua onkin myssytyttänyt nyt loppukesästä. Laskin juuri, että olen vajaan kuukauden aikana tehnyt yhteensä 20 myssyä, joista 18 sytomyssyä.  Vieläkin voisin tehdä myssyjä, mutta taidan aloittaa seuraavaksi sukat. Tuossa olen istunut ja kutonut osan noista mainitsemistani myssyistä. Tuoli on minun käsityötuolini mökillä. Vieressä oleva ruokapöydän penkki toimii hyvänä laskutilana varsinkin silloin, kun olemme siellä kahden, mies ja minä.  Nyt siinä on jotain valmista ja jämälankoja odottamassa puikoille pääsyä sekä muuta tarpeellista käsitöiden tekoon.
 Muun muassa tämä tiskirätti on tuossa kuvassa. Sen virkkasin viimeisimmällä reissullamme jämälangoista, joita kului yhteensä 40 g.  Afrikan kukkaa yritin ulkomuistista tehdä, mutta ei se tainnut aivan nappiin mennä. Olkoon sitten Kainuun kukkanen, kun rätti on tarkoitettu mökkikäyttöön.

Kuvassa tiskirätin alla näkyy tämä sytomyssy, joka myös valmistui kyseisellä reissulla. Kuutta eri jämälankaa tähän käytin, osa ihan pieniäkin nöttösiä. Painoa myssyllä on 40 g.

 Kuvan oton jälkeen pääsi puikoille tämä sytomyssy, johon käytin luonnonvalkoista ja kahta vihreää jämälankaa, joiden menekki oli 35 g.
Kotimatkalla autossa valmistui seuraava sytomyssy, johon tein kuuden silmukan palmikkoa joka toiseen oikeiden silmukoiden raitaan. Lanka korkkaamattomalta kerältä Lidlin puuvillaa (langan nimi on hukassa enkä sitä muista ulkoa, mutta oli viime talvena myynnissä) ja menekki  40 g.
Samalla paluumatkalla aloitin tämän  sytomyssy, jossa on neljän silmukan palmikkoa samasta Lidlin puuvillalangasta, menekki 35 g.


Tässä vaiheessa jo ajattelin, että seuraavaksi panen puikoille jotain muuta kuin myssyn, vaikkapa sukat.  Mutta toisin kävi, kun eilen aivan yllättäen tuli matka Keminmaahan. Pikaisesti vain tempaisin täyden ja vajaan kerän puuvillalankaa ja siihen sopivat puikot ja menoksi. Myssy ei tosin valmistunut matkan aikana, kun minulla oli mukana vain 50. cm pyöröpuikko, jolla olisi ollut turhan hankala tehdä kavennukset loppuun asti. Loppumatkan sitten istuin ja vain katselin maisemia. 
  Tänään kavensin myssyn loppun kotona. Mallihan on oma ideani tehdä myssy kiertävin nostetuin silmukoin.   
Lanka on Mark&Kattens Sommargarn, jota tähän myssyyn kului 40 g. 
Silmukoita työssä on 104, puikot 3 mm ja 3.5 mm 50 cm:t pyöröt  ja kavennuksessa sukkikset 3.5 mm.
.

Loppulanka päätyi tähän sytomyssyyn yhdessä palmikkomyssyistä jääneen keltaisen langan kanssa.  Vaihteeksi panin raitageneraattorin työhön suunnittelemaan raidoituksen ja tällainen siitä tuli. 
Langat ovat Mark&Kattens Sommargarn ja Lidlin puuvilla, joiden yhteismenkki oli 50 g. 
Silmukoita aina oikein -aloituksessa 90, joihin lisäsin sileän osan ensimmäisellä kerroksella 10s.  Puikot 3 mm ja 3.5 mm pyöröt ja kavennuksessa sukkikset 3.5 mm.En minä siis ole vieläkään kyllästynyt myssyjen tekoon vaan voisin aivan hyvin jatkaa näiden parissa, mutta keskeneräinen peitto ja ennen tekemätön sukkamalli houkuttavat myös. Taidan siis vaihtaa lajia. 
 

18 kommenttia:

 1. Minä aina ihmettelen tuota sinun neulonta vauhtia. sinä saat myssyn valmiiksi kun minä vasta resoria neulon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirkkis, myssyhän on niin pieni neulomus, ettei sen teossa kauan mene. :) Ja riippuhan se siitäkin, minkä verran päivästä käyttää aikaa käsitöiden parissa.

   Poista
 2. Olet kylläö ahkera kutoja, myssy syntyy ruosta vain ja hieno homma nuo myssyt kun tietää niiden tarkoituksen,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, nimenomaan tuon käyttötarkoituksen takia näitä tuleekin tehtyä. :)

   Poista
 3. Hurja vauhti on päällä, ei voi kuin ihastella :) Kauniita myssyjä ja tuo Kainuun kukkanen on ihana.
  t. Eija

  VastaaPoista
 4. Myssymaratoonille olet näköjään lähtenyt siekii, sytomyssymaratoonille. Mie oon vauvanmyssymaratoonilla ollut loman ajan. Nyt on kasassa yhteensä 18 vauvelin päähinettä, siksakkia ja norjalaista. Eilen automatkalla Kokkolaan jatkoin mustien villasukkien neulontaa ja sain taas yhdet valmiiksi ja uudet aloitetuksi. Hyviä neulonnan kannalta nuo autoreissut kun mies ajaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pilvikirsikka, joo mutta nyt taisin päästä tämän maratoonin maaliin eikä seuraavasta myssymaratoonista ole vielä tietoa. ;) Mutta tulee sitten aikanaan, ehkä ystävänpäivän alla. Nyt on sukat puikoilla minullakin, sinisenä kun en mustaa näe kutoa.

   Poista
 5. Jopa on hurjaa vauhtia valmistunut nättejä myssyjä :)

  VastaaPoista
 6. Upeita myssyjä. Olet kyllä varsinainen tehopakkaus.

  VastaaPoista
 7. Mikä vauhti noissa myssyissä! Kauniita kaikki ovat.

  VastaaPoista
 8. Hienoja myssyjä ja taas niin monta valmiina!
  Minun mieleen on tuo alin myssy Jokereiden värityksen takia :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Omppumato! Ai tuossa alimmassko on Jokereiden värit. :O Sitä en tiennyt tällaisena täysin epäurheilullisena ihmisenä, mutta ei se mitään, varmaan ainakin joku Jokerifani haluaa myssyn. ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.