Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 16. kesäkuuta 2014

Uutta opittua


Olen kevään aikana opetellut minulle uuden tavan keriä lankaa kerälle.  Joskus aiemminkin olen tämän tavan nähnyt, mutta silloin se ei kiinnostanut minua ollenkaan. Ajattelin, että vanhakin tapani on ihan hyvä. Ja hyvinhän sillä olen tullut toimeen vuosikymmenet, mutta nyt, kun näin Pirenan lanseeraaman videon, niin heti kolahti.Aluksi keristäni ei tullut ollenkaan yhtä tasaisia ja pyöreitä kuin oppiäidillä, mutta hiljalleen ovat taitoni parantuneet ja tämän viimeisimmän saattaa jo esitellä täälläkin. Oikealla oleva kerä on "muisto menneiltä ajoilta" ja tuon harmaan kerän kerin juuri ennen kuvan ottoa. Hyvin muuten juoksee lanka tuolta kerän sisältä eikä takkuile ollenkaan.


 Lopultakin onnistuin lukuisten yritysten jälkeen liittämään Pirenan videon tähän mukaan, mutta nyt en saa sitä millään ilveellä liikkumaan ylemmäksi, olkoon sitten tuolla alareunassa. Tuli jo ikävä jotakuta mikrotuekseni, mutta eipä ollut ketään sopivaa saatavilla. 

Mutta Pirenalle isot kiitokset tästä opetuksesta!
12 kommenttia:

 1. Onpas kiva systeemi, seuraavan vyyhdin harjoittelen noin kerimään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kankuritar, kannattaa opetetlla tämä tapa. :)

   Poista
 2. Onpas kätevää! Ja niin nätti tuli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arkimamma, joo nätti tulee ja mukava käyttää. :)

   Poista
 3. Tuota pitäisi harjoitella ja on käytännöllinen kudinkassissa kun ei pyöri.

  VastaaPoista
 4. Käytännöllinen tapa; pitäisi varmaan itsekin opetella.

  VastaaPoista
 5. Olipa hauska tapa. Telkkaria katsellessa kokeilin kerän jämät pyöritellä peukalon ympärille, ja sehän sujui yllättävän helposti. Lankana oli 7-v. Kiitos Matleenalle ja Pirenalle. Jaettu ilo on paras ilo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi, totta haastat jaetusta ilosta! :)

   Poista
 6. Tämä on hyvin vanha tapa keriä lankaa. Olen oppinut tämän kauan sitten, jostakin vanhasta käsityökirjasta, muistaakseni Mary Oljen kirjasta ja myös kerinyt lankaa näin. Kätevä tapa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eeva, totta, tapa on vanha. Tiesin sen jo, koska muistaakseni Pirenakin kertoo oppineensa tavan vuosikymmeniä sitten. Mutta minä opin sen vasta nyt. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.