Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Nuttuja ja nuppuja


Täällä taas, vaikka edellisessä postauksessani epäilin tulevan pitemmän välin uuteen postaukseen. Meillähän läppäri lopetti toimintansa kokonaan. Usko tai älä, mutta sillä minä taas naputtelen. Tästä oli kiintolevy kuulemma sökönä, kertoi meidän lähellä toimivan Taitonetin huoltomies ja vaihtoi jo seuraavana päivänä uuden levyn ja nyt tämä taas pelittää. Hinta 139 € oli meistä varsin kohtuullinen, muualta emme kyllä kyselleetkään. Saatiin tästä ensimmäisestä atk-huollon käytöstä niin hyvä kokemus, että jatkossakin varmaan käännymme liikkeen puoleen, kun ongelmia ilmenee.  Iso harmi asiassa on, että mitään kuvia eikä muitakaan tiedostoja saatu pelastettua yrityksestä huolimatta. Oma on syyni, kun en ollut pitänyt varmuuskopioita ajan tasalla. Mutta opiksi otan tästä, joten lupaan itselleni, että jatkossa ne ovat kunnossa.


Mutta sitten käsitöiden pariin, sehän on tämän blogini pääasia.  Viime aikoina olen pyrkinyt hävittämään langanvarastostani sinne kertyneitä lankoja. Niitä on kertynyt minulle ainakin kolmesta syystä. Ensinnäkin on niitä rehellisiä jämiä, jotka ovat jääneet jostain työstä. Toiseksi on tullut ostettua alesta "kun halvalla saa" ja kolmanneksi on lankoja johonkin tarkoitukseen, joka ei sitten kuitenkaan toteutunut. Nyt esittelyssä oleviin töihin käytetty lanka on tullut minulle muistaaksen "kun halvalla sain". Laatu ja värit miellyttivät myös.
Kaksi Etiopian nuttua myssyineen
Nutut tein pyörönä ohjeen mukaan 3mm:n puikoilla ja myssyt ihan "mutuna" , aloituksessa 80 s ja korkeutta n.12 cm ennen kavennuksia
Lanka Novitan Villavaa (100% villa)

Lanka raidoittuu kivan rauhallisesti. Hiukan vaihtelua malliin hain tekemällä toisen nutun rinnukseen yksinkertaista palmikkoa, mutta se ei kyllä oikeastaan näy.Kesän tulo etenee hiljalleen. Viime päivien koleat säät ovat pitäneet huolen, että vauhti on todella hiljainen. Tänäänkin on harmaata, tuulista ja aamulla satoi vettäkin, mittarissa +9. Lemmikit sentään aloittelevat kukintaansa Ainokainen omenapuumme joutui taas keväällä suojaverkon poiston jälkeen rusakon runneltavaksi, mutta siitä huolimatta lupailee meille kukkia ihan kiitettävän määrän. Rusakon jyrsimistä olen aiemmin kertonut täällä ja täällä. Nyt jännätään, saadaanko tänä kesänä yhtään omenaa.6 kommenttia:

 1. Lemmikeissä on saman tyyppinen kukka kuin rakastamassani kevätkaihonkukassa, lemmikillä vain pienempi kukka.
  Ihanan rauhallinen väritys nutuissa. Minulla on kans lankavarastojen tyhjennys meneillään, ollut jo pidemmän aikaa. Harmi vain että kaikkea on niin vähän ettei niistä mitään isompaa saa. Puro Batikin lopuista sytomyssyjä yritän tällä erää väkeltää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinikka, sama lankavaraston tyhjennystä siis sinulla kuin minullakin. Minua on jotenkin ruvennut kiusaamaan jemmattuna olevat langat. Yritän tehdä ne pienetkin kerät pois erilaisian raitaneuleina. Puro Batikistakin tulee ainakin minusta kivoja ratitamyssyjä parista kolmesta keränlopusta, kun tekee kullakin vuoroin pari kerrosta. Minä olen tehnyt monta. :)

   Poista
 2. Eo niitä verkkoja voi poistaa kyllä ne syö runkoja kesänkin aikana. kokeile sitä runkonauhaa, meillä auttoi. kauniin värisiä nuppuja ,toivotaan paljon omenia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirkkis, ai ne syövät kesälläkin. Meillä on tähän asti säästynyt kesäaikana. Pitääpä hankkia tuota runkonauhaa, kiitos vinkistä. Me emme odota isoa omenasatoa, vaikka se tietenkin olisi hieno juttu. Riittäisi kun saisimme muutamia puusta syötäväksi. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.