Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Pakkasten varalle


Talveen täällä varaudutaan, vaikka ei siitä ole juuri merkkejä.  Lunta tosin väliin sataa ja sitten se taas sulaa pois. Mutta luotan vuosikymmenten kokemukseeni ja uskon pakkasiakin vielä saatavan ennen uutta kesää. Siksipä olen katsellut lankavarastojani ja etsinyt sieltä sopivia tuhottavia lankoja myssyihin ja huiviin.  Ja niitähän löytyi ja jäikin vielä seuraavaan tarpeeseen.  Myssyihin valitsin paksuja lankoja, joita olen joskus saanut jostakin lahjaksi ja ovat odottaneet vuosia käyttämättöminä. Huivi lanka on tyttären itselleen hankkimaa, mutta jäi hänellä aikanaan käyttämättä.
 Käännettävä  Hilepipo, jonka ohje löytyy täältä Ravelrysta.  
Lanka Novitan Hile, sen menekki 85 g
Puikot 5 mm, mutta olisi tainnut olla parempi valita hiukan paksummat.

Ohjeen mukaan tein paitsi kavennukseen taisi tulla omaa sepustusta mukaan. Ja kukkasen virkkasin, että jämäkerä pienenisi.  Olipa muuten vaikea sana tuo pienenisi, piti monta kertaa tavata mielessä ja silti jäi epävarma tunne, tuliko se oikein.


 Suorakaiteen muotoinen myssy "omasta päästä"
Lanka Novitan Jambo ja menekki 75 g
puikot 10 mm pyöröt, niillä silmukoita 50.
Taitaa olla ensimmäinen tekemäni tämmöinen myssy, onkohan tälle mallille joku nimi. Ohjetta ei ainakaan paljoa tarvii: loin silmukat ja tein niillä suljettuna neuleena ensin resoria ja sitten sileää myssyn korkeuden verran, sitten käänsin tekeleen nurin päin, jaoin silmukat kahdelle puikolle ja tein kolmen puikon päättelyn. Lopuksi langan päiden päättely ja lankahapsut kulmiin ja se oli siinä.  Nopeasti valmistuikin näin paksusta langasta.
 Perusmyssy omaan tapaani
Lanka Novitan Jamboa, jonka menekki tähän oli 70 g
Puikot kuten yllä 10 mm:n pyöröt ja niillä silmukoita 52.

Tupsun korvaa nippu punottuja lankoja.

Tuubihuivi "omasta päästä"
Lanka teeteen lenkkialpakka Cacao, jonka menekki oli 55 g
Koko noin 29 cm x 135 cm
puikot 7 mm ja niillä silmukoita 155.

Tuubihuivikin on helppo tehdä, vähän liiankin helppo, ehtii käydä pitkästyttäväksikin. Ainoa mietittävä asia oli, paljonko luon silmukoita, että tulee sopivan kokoinen pituus huiviin. Jossakin blogissa näin hiukan paksummasta langasta tehdyn huivin, jossa oli n. 130 silmukkaa. Siihen lisäsin hiukan ja päädyin 155.  Ensin tein helmineuletta neljä kerrosta, sitten sileää ja lopuksi taas helmineuletta neljä kerrosta ja päättely. Lopputulos on mielestäni ihan passelin kokoinen ja toivon tämän miellyttävän saajaa.
6 kommenttia:

  1. Vaalea rosa pipo on suloinen. Minua viehätti tuo poninhäntämalli ja tuli mieleeni jos vaikka itselleni sen neuloisin.

    VastaaPoista
  2. Ihania myssyjä! Mie tykkäsin valkoisesta hile-kukka-myssystä ja tuosta poninhäntämallista niin ja oikeastaan kaikista!

    VastaaPoista
  3. Nättejä myssyjä kaikki ja huivi myös!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.