Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 28. marraskuuta 2014

Lapaset


Talvea edelleen odottelen, mutta lämpimän puolella ollaan ja lumetkin ovat sulaneet taas pois, rippeityä vain jossakin näkyy. Mutta edelleen varustaudun pakkasiin, nyt tekemällä lapaset. 


Peruslapaset kokoa S somisteena pintaneuletta, jonka ohje löytyy täältä
Lanka Novitan Iso veli, menekki 90 g
Silmukoita resorissa 36, kämmenessä 38, peukalossa 16 (6+5+5)
Puikot 4.5 mm:n sukkikset
 Tällä samalla kuviollahan tein useammatkin lapaset pari vuotta sitten. Niiden saajat kehuvat lapasiaan edelleenkin kauniiksi, niinpä päädyin tähän malliin etsiskellessäni mallia seuraaviin lapasiin. Hyvä ystäväni jo vuodesta 1968 asti  - kuinkahan moni teistä lukijoistani oli edes syntynyt aikana, jolloin meidän ystävyytemme alkoi-  kertoi kaipaavansa lämpimiä lapasia. Ja tottahan toki minä halusin tehdä hänelle lapaset, kannattaahan noin pitkä ystävyys palkita edes lapasilla. Nämä nyt lähtevät lähiaikoina kohti Hämeenlinnaa. 


Onkos teillä muilla Bloggerin käyttäjillä viime aikoina muuttunut tekstin väri kesken postauksen teon?  Minulla on varmaan pian kuukauden ajan muuttunut kesken kirjoituksen teksti mustaksi, kun olen säätänyt sen siniseksi. Niin tälläkin kertaa.   En ole keksinyt tekeväni edes tahattomasti mitään, joka saisi värin muuttumisen aikaan. Aina pitää tarkistaa ja säätää erikseen tekstin väri, ettei kesken kaiken vaihtele.


Mutta kaikesta huolimatta kaikille hyvää viikonloppua ja ensimmäistä adventtia! 
12 kommenttia:

 1. Kauniit on lapaset!
  Samalla sain idean omien kerä per väri ja niistähän vois kutoa noita lapasia... Ihastuin tuohon malliin silloin pari vuotta sitten, kiitokset muistutuksesta. Räntää satoi hetken tänään, muuta ei lie luvassakaan taivaalta ja taidetaan viettää viikonloppu plussan puolella, saa nähdä muuttako joulukuu sään talvisemmaksi...
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mammutti, minäkin silloin aikoinaan tykkäsin tästä mallista ja kivalta tuntui nytkin tehdä. ;)
   Yön aikana saatiin pakkasta, mutta mittarissa tosin vain -1.4.

   Poista
 2. Todella kauniit.
  Mukavaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
 3. Sievät ja lämpimän näköiset lapaset :)

  VastaaPoista
 4. Kauniint ja varmasti lämpimät lapaset!

  VastaaPoista
 5. Kauniit lapaset, pintakuvio on hieno! Pitkäaikaiset ystävät ovat kyllä parhaita. Tapaan ensi viikonloppuna ystäviä, jotka olen oppinut tuntemaan v. 1966.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivikki, sinullakin on pitkäaikaisia ystäviä. :) Eräs ystäväni lapsuudesta asti sanoi kerran, "on niin helppo olla sellaisen kanssa, joka tuntee minut ja perheeni lapsuudesta alkaen". Olen samaa mieltä. :)

   Poista
 6. Kuvio on todella kaunis. Ei ihme, että saajat ovat kehuneet.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.