Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 8. marraskuuta 2014

Myssy itselleTämä syystalvi näyttää olevan kovin vaihteleva ainakin sään suhteen: väliin on pakkasta ja sataa luntakin, mutta jo seuraavana päivänä sataa vettä niin että lumet sulavat pois. Saa nähdä, kuinka kauan saamme odottaa kunnon talvea, tänään siltä kyllä näyttää, mutta luvassa on taas vesisadetta ja useita lämpöasteita.  Minun puolestani ihan oikea talvi voisi tulla hyvin, sillä tein itselleni uuden talvimyssyn.
Reliefivirkattu myssy itselle. Idean ja vinkkiä ohjeeseen sain Hilpi Koiviston kirjasta Pipot ja baskerit, mutta oman sovelluksen tein kirjan ohjeen pohjalta.
Lanka Sterk, jossa 40% alpakkaa, 40% merinoa ja 20% nylonia, menekki 105 g.
Virkkuukoukku 3.5 mm


Aloitin alhaalta virkaamalla 102 kjs ja suljin ne renkaaksi piilosilmukalla. Ensin kerros kiinteitä silmukoita ja sitten reliefipylväitä kolmen ryhmissä.  Kun korkeutta oli n. 16.5 cm, aloitin kavennukset oman pääni mukaan. Ja sain mieleiseni myssyn.  Pari kolme kertaa olen tätä jo käyttänytkin.Tämä Sterk-lanka on aivan ihanan pehmoista ja lämpöistä, sukkalankana sitä myydään, mutta käy mielestäni oikein hyvin muuhunkin tarkoitukseen. Minä sain aikoinaan lahjaksi kaksi kerää kyseistä lankaa saatteella "Tee itsellesi sukat tai jotain!".  Mutta lankani ei halunnut sukiksi vaan aikansa lankakaapissani mietittyään ilmoitti haluavansa myssyksi.  Ne kaksi kerää eivät aivan riittäneet tällaiseen myssyyn vaan jouduin hakemaan sitä lisää Lankamaailmasta. Ja olipa minulla hyvä tuuri, sillä sain viimeisen kerän kyseistä väriä.  Relifivirkkaus sai minut koukkuunsa ainakin sen verran, että seuraavaksi sillä taitaa syntyä sytomyssy ohuemmasta langasta, mutta ensin kyllä valmistunee jotain aivan muunlaista käsityötä.


2 kommenttia:

  1. Virkkasit, katsoin, että neulottu on ihan varmasti????

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enkuli, et muuten ole ensimmäinen, joka luulee neulotuksi. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.