Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 22. marraskuuta 2014

Kissalapaset


Marraskuuni jatkuu edelleen lapaskuuna, tosin nyt se taitaa päättyä, sillä työn alla on jotain muuta. Mutta nyt sentään on vielä lapaset esittelyssä.
Malli oma tuplalapaset kissakuvioin  
Koko S
Lanka Maijaa yhteensä  105 g, josta ruskeaa n. 60 g
Silmukoita resorissa 48, kämmenosassa 44
Puikot resorissa 3 mm, kämmenosassa 2.5 mm ja peukaloissa 3.5 mm


Ihan tämän oman ohjeeni mukaan tein, hiukan vain kerroksia muuttelin.

Kissakuvio on tuttu, sillä olen somistanut jo aiemmin lapasia ja sen kaavio löytyy hakusanoilla cat knitting charts  googlen kuvahausta. Siellä on monen muunkin kissan kaaviot, joten on mistä valita.

Kämmenpuolella on taas tassun jälkiä. Yritin saada jäljet muistuttamaan kissan mutkittelevaa polkua, mutta en oikein onnistunut. Onpahan vain joku kiemura siinä. 

Huomaathan, että lumessa, jota meille satoi eilen ohuen kerroksen, näkyy myös aidot tassujen jäljet. Ne taitavat olla oravan, joita pihassamme liikkuun paljon. Kissoja näkyy tosi harvoin, joskus sentään.


Tältä näyttää lapasten toinen puoli.  Näitähän voi siis käyttää kummin päin vaan, siksi olen alkanut kutsua niitä tuplalapasiksi. Se ei tosin ole kovin hyvä nimitys ja jotkut sanovat näitä kaksinkertaisiksi lapasiksi ja täkänälapasiksikin.Hyvää viikonlopun jatkoa ja alkavaa marraskuun viimeistä viikkoa kaikille!
22 kommenttia:

 1. Aivan ihanat. Tuplalapasia en ole koskaan kutonut, tavallisiakin aika vähän. Kävin jo kurkkaamassa ohjettasikin, näitä on ihan pakko joskus yrittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivi, suosittelen kokeilemaan tuplalapasten tekoa. Se on kivaa touhua ja saa tosi lämpimät lapaset. :)

   Poista
 2. Kauniit. Tutkailin ohjetta ja niin näytti kinkkiseltä, että pitäisi kyllä ajan kanssa perehtyä. (Milloinhan sitä aikaa olisi??????)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pilvikirsikka, uskon, että sinun kutomiskokemuksellasi ei mene kovinkaan kauan, kun oivallat systeemin, mutta alkuun ainakin minulla vaati keskittymistä. :) Kun näitä lapsenlapsesi saavat, voi olla että eivät enää muita haluakkaan. ;)

   Poista
 3. Arvaa vain kuka ihastui näihin vallan mahdottomasti. Kuvio on juuri oikea ja viimetalven käytön jälkeen voin sanoa että tuplalapaset ovat todella lämpimät ja paras vaihtoehto pakkasille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sude, silloin kun tein sinulle tuplat, niin minulla en tainnut ollut vielä löytänyt tätä kissakaaviota. On muuten kiva kuulla aikuisenkin suusta, että nämä ovat lämpimät. :) Hmh, pitäisiköhän minun tehdä itsellekin, että saisin omakohtaista kokemusta.

   Poista
 4. Onpa kivat kisulit, tykkään kovin!

  VastaaPoista
 5. Upeat rasat!
  Joskus pitää tehdä tuplalapaset itsekin, tuntuu vain tuo tahtootehdälista pysyvän niin kovin pitkänä :D

  Kissakirjoneule on hieno, ja allekirjoittaneelle erittäinkin ajankohtainen (ihan vielä ei valmis, mutta kun sinne asti pääsen niin blogiin päivitän ;) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mrs.Marple, sehän se tahtoo olla minullakin, että tehtävien lista on pitkä ja kasvaa koko ajan. :) Ahaa, taitaapa sielläkin kohta vilistä kissoja, pitääpä seurata. :)

   Poista
 6. Aivan ihanat tuplalapaset. Nämät minun pitää joku kerta ottaa puikoille. Pöllöt tein aikaisemmin tyttärelle ja hän tykkäsi niistä kovin.
  Täytyis kissaihmisella edes yhdet kissatumput olla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinikka, totta maar, kyllä kissaihmisellä pitää olla kissalapaset! :)

   Poista
 7. Jo on söpöt, olet kyllä mainio tuplalapasmestari.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.