Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Messuterveiset


Perinteiset Oulun kädentaitomessut ovat olleet tänä viikonloppuna.  Minäkin siellä kulutin aikaani tänään useamman tunnin verran. Kiertelin ja katselin koko alueen kai kolmeen kertaan. Myyjistä suurin osa oli niitä samoja useiden vuosien takaa tuttuja myyjiä, mutta monien huomasin jääneen poiskin. Ja tilalle oli tullut uusia niin, ettei huomannut tarjonnan vähentyneen.

Nämä messuthan ovat oikeastaan kaksoismessut, sillä osan hallista valtaa Hyvinvointimessut. Kiersin minä senkin alueen, mutta pääpaino oli tuolla käsitöiden puolella. Ensimmäiseksi riensin moikkaamaan tuttuja Böökien pisteeseen (Kippovalimo Böök Lankakuppila). Kova kuhina siellä kävikin ja langat näyttivät tekevän kauppansa.  Kiertelyn lomassa kävin äiti-Böökin kanssa kahvilla ja vaihtamassa kuulumisia kaikessa rauhassa yläkerran kahviossa. Blogien välityksellä olemme aikoinaan tutustuneet ja voipa sanoa, että ystävystyneetkin niin, että vähintään messuilla tapaamme. 
Kovin olivat vähäisiä minun ostokseni, kuten kuvakin osoittaa. Ontelokudetta, keittokirja haudutuskattilaa varten ja pinkka kivoja kortteja.  Yksiväristä harmaata sukkalankaa olisin ostanut ja muutamat Addin puikot, mutta haluamiani en löytänyt. Böökillä oli harmaata lankaa, mutta liian ohutta suunnittelemaani työhön. Useimmilla lankamyyjillä näytti olevan pääasiassa kirjavia lankoja. Monia kivoja juttuja katselin ja ihailin, mutta sinne ne jäivät kuitenkin, mikä mistäkin syystä. Perimmäinen syy oli kai, etten tarvinnut enkä halunnut tarpeeksi. 


Työnäytöksiäkin katselin. Niistä yhteen taisin innostua, ainakin nyt tuntuu siltä, että sitä haluan kokeilla. Nimittäin jonkun oppilaitoksen pisteessä (valitettavasti olen unohtanut, mikä oppilaitos oli kyseessä) esiteltiin muovin ja karkkipapereiden työstämistä silittämällä ommeltavaksi materiaaliksi. Esillä oli mm. sellaisesta tehtyjä toilettilaukkuja ja penaaleja. Touhu näytti kivalta ja helpoltakin. Olenhan minä siitä kuullut aiemminkin, mutta olen kuvitellut sen paljon työläämmäksi.


Mukava oli taas messuilla käydä eikä sieltä osaa poiskaan jäädä, vaikka ei mitään uutta sieltä odotakaan. Eikä ainakaan nyt ollut uutta tarjollakaan.
12 kommenttia:

 1. Sehän se just hyvä on, ettei messuilla ole ostopakkoa. Saa vain katsella ja hypistellä, tutustua materiaaleihin ja ihmisiin.

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Marjut, niin minustakin ja siksi juuri nämä valitsin. :)

   Poista
 3. Messuilla on kiva kierrellä ja tavat tuttuja, löyttää uusia juttuja ja ostaa jos tuntuu tarpeelliselta. Jään vielä odottamaan eli olen menossa Tampereen messuille marraskuun puolivälissä, perjantaina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnu, minulla on vielä mietinnässä tuo Tampereen messujuttu. Siellä kun on niin mahtavan paljon nähtävää ja tutkittavaa, että houkuttelee täältäkin asti. Houkutusta Tampereelle lisää se, että poikamme asuu siellä. :)

   Poista
  2. Olen menossa perjantaina, bussikuljetus varattu. Olispa hauska nähdä!

   Poista
  3. Samaa minäkin ajattelin, että olis kiva nähdä. Mutta en vielä tiedä, tuleeko lähdettyä. Ilmoittelen heti sinulle, jos päätän lähteä. :)

   Poista
 4. Jätin tällä kertaa messut väliin, kun oli niin rankka työviikko takana. Mukavahan tuolla olisi ollut aikaa viettää ja ehkä jotain olisi tarttunut mukaankin, mutta ensi vuonna sitten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virpi, ei kyllä ollenkaan välttämätöntä ole käydä joka vuosi, mutta aina sinne vain haluaa lähteä. :)

   Poista
 5. Messuille olin minäkin menossa, mutta flunssa sotki suunnitelmat :(

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.