Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 26. lokakuuta 2015

Pari muhvia lisää


Hypistelymuhvejahan (englanniksi Twiddle Muffs) alettiin tehdä Suomessa  kai kuluvan vuoden kevättalvella ja maailmalla jo ties kuinka paljon aikaisemmin.  Olin minä niitä jo ehtinyt nähdä ainakin FB:n kässäryhmissä, kun kesäkuussa Eija haastoi minutkin tekemään hypistelymuhveja. Ja pitihän minun ottaa haaste vastaan, kun itse olen aina toisia haastamassa sytomyssyjen tekoon. Molempien tarkoitus on sama, siis tuoda iloa ja helpotusta ihmisten elämään sairauden aikana. Sillä tiellä minä olen edelleenkin, nytkin voin esitellä kaksi muhvia.

Hypistelymuhvi antaa käsille tekemistä, rauhoittaa ja aktivoi aivojakin. Niistä on apua mm. muistisairaille, joilla usein on "levottomat kädet" ja he voivat raapia vaikka itsensä verille tai repiä hiuksia päästään. Samoin niistä on apua myös joillekin kehitysvammaisille ja ADHD-lapsille.

Ensin näistä kahdesta valmistui tämä virkattu muhvi, jonka tein tätä ohjetta mukaillen
Langat ovat taas sekalaisia lahjoituslankoja ja jämiä, monet niistä vyötteettömiä, menekki yhteensä 120 g
Virkkuukoukku 5 mm, jolla virkkasin kaksinkertaista lankaaPäällä päin on muhvissa somisteena ja aktiviteettina vain värien vaihtuminen ja virkatut pallerot. Reunoissa rapuvirkkausta kaksinkertaisella langalla.

Seuraavaksi valmistui tämä lintumuhvi samaa ohjetta ja virkkuukoukkua käyttäen.
Lankaa tähän meni yhteensä 135 g, nekin valitsin lahjoituslangoista ja jämistä
Linnut virkkasin ohuemmista langoista (yksinkertaisena) ohuemmalla koukulla mukaillen netin syövereistä löytämääni ohjetta (klik)
Toiselle sivulle tuli "kettinkikimppu" ja muutama virkattu rengas.
Molempien muhvien sisäpuolelle kiinnitin useita erilaisia hypisteltäviä, jotka tein ilman mitään ohjetta vain jostakin alitajunnastani nousevien impulssien ohjaamana.
Näistä kahdesta virkkasin ensin tuon ruskean, mutta kun en oikein keksinyt siihen koristeita, niin se jäi odottamaan. Sitä tehdessäni en saanut noita palleroita oikein onnistumaan vaan niistä tuli turhan pehmeitä luttanoita, en kai ymmärtänyt sitä ohjetta oikein. Sinisen palleroita tehdessäni hain sitten apua Virkkausmallien käsikirjasta (tekijä Sarah Hazell) ja jopa alkoi syntyä napakoita palleroita (Popcorn).

Näitä palleromuhveja taidan tehdä lisääkin, kun nyt opin palleron teonkin salat. Ja muutenkin tuo muhvien virkkaaminen tuntuu mukavalta, ehkä mukavammalta kuin kutomalla teko. Ja soveliaita lankojakin löytyy vielä. Nyt muhveja on tusina.
12 kommenttia:

 1. Kivoja muhveja olet taas tehnyt. Itsellä on ollut mietinnässä tuollaisen kokeilu, saa nähdä innostunko nyt, kun tytär aloitti työharjottelun vanhusten hoivakodissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virpi, tuollainen yhteys voi todellakin houkutella tekemään muhveja. :)

   Poista
 2. Kivan näköisiä popcorneja, täytyypi käydä katsomassa tarkempaa ohjetta niihin :D
  maanantaina 26pv lokakuuta
  kommentoi pirjoko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirjoko, popcorneja on muuten kiva tehdäkin, minä ainakin ihastuin niihin. :)

   Poista
 3. Kivoja muhveja!
  Taas on käsistäsi muotoutunut paljon kivoja juttuja kanssaihmisiä ilahduttamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ellu, liiastaan on helppo antaa tarvitseville. :) Tarkoitan siis, että kun omasta tekemisen ilostani tulevasta tuotannosta riittää muillekin kuin läheisille.

   Poista
 4. Hei Matleena, kiitos kommentistasi! Voi tuon kantapään tehdä sukkapuikoillakin. Ajattelin kokeilla, ja mielestäni siinä tarvitaan silloin kaikki viisi puikkoa. Ja nyt kun sen osaa voi tietty sanoa ettei se mitään rakettitiedettä ollut 😆😈😉

  VastaaPoista
 5. Hei Matleena, kiitos kommentistasi! Voi tuon kantapään tehdä sukkapuikoillakin. Ajattelin kokeilla, ja mielestäni siinä tarvitaan silloin kaikki viisi puikkoa. Ja nyt kun sen osaa voi tietty sanoa ettei se mitään rakettitiedettä ollut 😆😈😉

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.