Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Talvea odottelen


Syksy on ollut lämmin ja sateinen, ei vielä edes yhtä pakkasyötä näillä seuduin. Lapissa on kuitenkin paikoin saatu jo ensilumi, mm. Ylläksellä. Mutta nyt on ennustettu ensi viikolle meillekin pakkasöitä, joten talvi se on kuitenkin tulossa. Siksipä korjasin pihalta pois kesäkukkien rippeet, ei niistä enää ole iloa ollutkaan pitkään aikaan, kunhan ovat vain olla jököttäneet odottamassa kompostiin pääsyä.  
 Joku sentään kukkii edelleen komeasti, ei merkkiäkään syksystä. Nimittäin tämä orvokki kompostikehikon raossa. Se on siihen ihan omia aikojaan kasvanut, mistä lie siemenen saanut. On kukkinut siinä kai ainakin pari kuukautta.Samaisen kehikon toisella laidalla on vetreä orvokin alku, mutta hiukan liian myöhään kasvunsa aloittanut.Amppelissa lobelioitten kanssa ollut pelargonia piti kukintatauon loppukesästä ja nyt taas kukkii komeasti. Siksipä se pääsi sisälle vaikka lobeliat siitä vierestä menivät kompostiin.  Keittiön pöydälle toin, mutta voi olla, että päätyy johonkin muualle tuoksunsa takia. Missähän tuon saisi talvehtimaan, että voisi kokeilla kukittaa ensi kesänäkin sitä. Ei ole sitä maakellaria tai vastaavaa muuta paikkaa.8 kommenttia:

 1. Uskomattoman kaunista kukkaloistoa lokakuussa.

  VastaaPoista
 2. Mulla oli viime talven pelakuu keittiön kaapin perällä, se on ehkä vähän viileämpi kun on ulkoseinän puolella (ei kuitenkaan mikään kylmäkaappi). Hyvin se siellä talvehti ja kauniita kukkia teki kesällä. Edellisen talven tämä oli ihan vaan kirjahyllyn päällä, ja elossa selvisi. Tosin alkoi aika aikaisin tekemään lehtiä vaikk en ollu kastellu sitä vielä.
  Meinaan taas laittaa tuon kaappiin ja uudenkin pelakuun laitan sinne. Se on koko kesän kukkinut hienosti vaikka huonolla kastelulla oli kun saareilin niin paljon. Tosin se on altakasteluruukussa niin että ei heti ekalla helteellä kuivu mutt ihan kuiva se aina oli ku kotiin tulin. Vaan kukakt kukoisti ja vieläkin se parvekkeella on loistossaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KristiinaS, kiva idea tuo hiukan viileämpi kaappi, kiitos, kun kerroit. :) Meilläkin on yksi kaappi ulkoseinää vasten ja hiukan viieämpi kuin asuinhuoneet, sinnepä yritän tehdä tilaa tälle pelakalle. Jospa saisin tämän kukkimaan ensi kesänäkin.

   Poista
 3. Sama ongelma on minullakin. Ostin keväällä niin kauniin värisen pelakuun, etten raaskisi millään hävittää, mutta missä sen tosiaan saisi säilymään kun ei ole kylmätilaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sude, sama juttu siis sielläkin. Voi kunpa olis maakellari. ;)

   Poista
 4. Hyvä idea. Tähän asti olen aina hävittänyt ne, kun ei ole meilläkään kylmätilaa. Sen sijaan kylmiä lattioita on. Viihtyisiköhän se vaikka pahvilaatikossa vai vaatiiko kumminkin valoa talvella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villiviini, minä luulen, ettei tarvii valoa talvella, jos näitä säilytetään maakellarissakin. Nehän on ikkunattomia.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.