Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 6. lokakuuta 2015

Sukkiahan aina tarvitaan


Meillä on säätila mennyt melkein kuin luvattiin ennusteessa, josta kerroin tuossa edellä. On nimittäin parina yönä mittari laskenut nollan alapuolelle jopa niin paljon, että tänä aamuna maa oli kuurassa. Ja aurinko paistaa nytkin uskomattoman kirkkaasti.

Minulla oli parit sukat odottamassa kuvaamista ja ajattelin kuuraisen maan olevan niille hyvä alusta. Siispä kiirehdin pihalle sukkien ja kameran kanssa ennen kuuran sulamista. 
 Mutta eipä se taaskaan mennyt kuin strömsössä, sillä kamera ei suostunut tallentamaan sitä kuuraa tuohon kuvaan. Vain sukat ja paljon Valio-myrskyn pudottamia männyn neulasia nurmikolla. 


Mutta sisällä nappasin molemmista sukista sitten kuvat, joissa värit näkyvät parem 
Perussukat tiimalasikantapäällä kokoa 38-39
Lanka on Let's Knit Aloe Veraa ja sen menekki 60g 
Silmukoita 60 ja 2.5 mm:n puikoilla mentiin.

Lanka on kauan marinoitunut lankakaapissani. Olen muistaakseni ostanut sen jo vuosia sitten, kun ihastuin sen väreihin. Kerillä, joita ostin kaksi á 100 g, lanka näyttääkin kivalta, mutta ei enää kudottuna.  Lisäksi tämä on sen verran löyhäkierteistä, että menee helposti säiepuoleksi. Ei siis houkuttele kutomaan, mutta kai ne loput pitää tikuttaa joksikin.

Toiset perussukat valmistuivat eilen, koko taitaa olla 42
Raidoitus syntyi "omasta päästä"
Lanka tuttuakin tutumpaa7 veikkaa höystettynä Jannella, joista 7veikkaa kaksi harmaata sävyä ja Jannea tummansininen.
Langan menekki yhteensä 140 g
Silmukoita 56, joita tikutin 3.5 mm:n sukkiksilla.


Sukat tein pojallemme "mittatilaustyönä".  Poikahan asuu liki 500 km:n päässä meistä, joten sovittelemaan ei kovin helposti päästä. Siispä hän mittaili vanhoista mummon tekemistä lempparisukistaan mitat, joiden mukaan yritin tehdä nämä. Toivomuksena oli harmaat sukat, joissa voisi olla tummansinistäkin. Jännänä odotan tietoa, miten onnistuin toiveiden täyttämisessä. En ole tainnut tehdäkään pojalle sukkia kuin hänen ollessaan aivan lapsi. Äitini, armoitettu käsityöntekijä, piti kaikkien lastensa perheet sukissa niin, että niitä on meillä vieläkin 12v hänen kuolemansa jälkeen.
12 kommenttia:

 1. Hyvä sukka on ihan pars lääke kylmää vastaan.
  Ihanaa raitaa.

  VastaaPoista
 2. Nättejä sukkia! Minäkin olen huomannut, että moni kerä päältä kaunis...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjut, tuopa on mainiosti sanottu ja pitää sisällään vissin totuuden. :)

   Poista
 3. Kuura on ollut maassa jo parina aamuna täälläkin.
  Minun ei ole tarvinnut pojalle myöskään sukkia kutoa, äitini on huolen pitänyt ettei pojan jalat palele. Tyttärille olen sen sijaan neulonut, taitaa heilläkin olla jo ihan varastoksi asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinikka, sama juttu minullakin, että tyttärelle olen tehnyt sukkia ihan viime vuosina, kun alkavat ne mummon tekemät olla hänelläkin vain muistoina säilytettäviä. :)

   Poista
 4. Kauniita sukkia. Pitkästä aikaa minäkin taas tartuin puikkoihin, kun täällä puuhataan villasukkia vanhuksille varpaita lämmittämään. Kahden nuoren naisen loistava idea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuula Laakso, hieno juttu sielläkin vrireillä. :) Saapa nähdä, jäätkö puikkoihin "koukkuun", kun pitkästä aikaa teet sukkia. ;)

   Poista
 5. Voimiten kauniit nuo harmaat-siniset sukat! Rauhallinen , kaunis väritys!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.