Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

torstai 17. maaliskuuta 2016

Taas takaresoria sukkiinTaas on vietetty viikko Yllästunturin kupeessa Äkäslompolossa. Kuten useat vakikävijät tietävätkin, vietämme mieheni ja minä siellä useita viikkoja kevättalvella. Joskus olemme yhteen menoon kuukauden päivät ja joskus taas viikon kerrallaan, kuten tänä vuonna. Meillä on siellä vuokrattuna kausipaikka asuntovaunullemme ja siinä majailemme ja nautimme kevään tulosta kauniissa tunturimaisemassa. Käsitöitäkin siellä voi hyvin tehdä ja varsinkin ajomatkat sinne  ja takaisin kotiin ovat oikein havillisia sukkien kutomiseen. Varsinkin perussukkia on helppo tehdä "pelkääjän" paikalla istuessa. Tämän viimeisimmän käyntimme meno- ja paluumatkalla tikutin yhdet sukat melkein valmiiksi. Raitasukat takaresorein tiimalasikantapäillä kokoa 39
Langat  kahta eri väriä Tico Ticoa, menekki yhteensä 60 g
Puikot 2.5 mm:n sukkikset, silmukoita 60.

Reilu pari viikkoa sitten kaivoin varastostani kaksi kerää Tico Ticoa kutoakseni kämmekkäät. Niiden valmistuttua keristä syntyi lapsen sukat ja nyt sitten nämä isommat. Kaikissa sama raidoitustapa eli  kaksi kerrosta vuorotellen kummallakin värillä. Vieläkin lankaa jäi sen  verran, että pienet sukat niistä saisi mutta en ole vielä päättänyt mihin ne käytän. Joka tapauksessa haluaisin ne pikkukerät käyttää pois.
Ihmettelitkö, mitä tarkoitan takaresoreilla? Ehkä tämä kuva selventää hiukan asiaa. Idea on kuitenkin tehdä varren takaosaan resoria sukan istuvuuden parantamiseksi. Tähän tapaan törmäsin jossakin FB:n käsityöryhmässä ja kokeiltuani olen todennut sen hyväksi tavaksi. Niinpä näitä putkahtelee aina silloin tällöin täällä Lankapirtissä jatkossakin. Hiukan tarkemmin kerron takaresoreista täällä ja siellä on selkeämpi kuvakin.

Näiden sukkien teko ei muuten mennyt kuin strömsössä, vaikka niin helppo malli onkin. Nimittäin huomasin molempien sukkien ollessa jo valmiit, että olen tehnyt toisen sukan niin paljon löysemmällä käsialalla, että sukkien terät olivat aivan eriparia. Olisiko johtunut siitä, että ekan sukan tein menomatkalla ja toisen vasta paluumatkalla. Tavallisestihan minä teen molemmat sukat yhteen kyytiin enkä muista tällaista tapahtuneen. No ei siinä muu auttanut kuin purkaa se jälkimmäisen sukan terä ja kutoa se uudestaan. Ja nyt niistä tuli samankokoiset, käsialani oli siis palautunut tavanomaiseen.

9 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.