Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 4. maaliskuuta 2016

Kämmekkäät


Maaliskuu on menossa hyvää vauhtia, mutta minun käsitöissäni on hiljainen vaihe. Vain kämmekkäät olen saanut valmiiksi eikä niiden jälkeen ollut edes kiire aloittamaan seuraavaa työtä. Tavallisestihan minä luon silmukat uuteen heti, kun edellinen työ on päätelty. Mutta eipä minulla ole mikään kiire näiden kanssa, edelleen teen ihan fiiliksen mukaan.
Kämmekkäät itselle valmistuivat eilen ja omasta päästä tikutin: varsi ja käsiselän puoli 3 o, 1 n  resoria, kämmen sileää, kiilapeukalo, koko pituus n. 30 cm
 Langat kahta Tico Ticoa (värimallit alempana), menekki 40 g
Silmukoita 48 ja puikot 2.5 mm:n sukkikset.

Ihan suoraa pötköä nämä ovat. Aika napakasti istuvat, olisi voinut olla 4 s enemmän.
Halusin värikkäät kämmekkäät, jotka eivät helpolla "maastoudu" milloin minnekin. Aika monet "maastoutuvat"  minulla on ennestään, toivottavasti nämä erottuu paremmin. Minulla on tapana lukea makuultaan ja paljon lukevana saatan pötköttää kirjan kanssa useitakin tunteja yhteen menoon. Selällään enimmäkseen ja siinähän ovat kädet ylös päin ja verenkierto heikkenee. Ja siitä seuraa, että käsiä ja ranteita alkaa palella. Mutta eipä palele, kun panen pitkävartiset kämmekkäät käteen ja vedän varret hihojen päälle. Siksi nämäkin voivat olla jonkun mielestä ylipitkät, mutta ne ovatkin just sopivat.Raidoitin kutomalla molemmilla langoilla kaksi kerrosta kerrallaan. Värejä en ollenkaan säätänyt vaan ne saivat elää sattumanvaraisesti. Hauska oli seurata taas kutoessa, miten värit muodostuvat näihin.

16 kommenttia:

 1. Kivat kämmekkäät. Voiskin ottaa noiden teon mattöiksi Lappiin mennessä ja siellä. Mulla palelee aina käsiä kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnu, kämmekkäät onkin mainioa matkakäsityö, varsinkin tällainen helppo malli. Hyvin tuntuivat lämmittävän käsiä. :)

   Poista
 2. Kiva, tuolla mallilla voisin kans uskaltautua neulomaan. Todella nätit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinikka, tämä on helppo malli kämmekkäisiin, vaikka sinulla kyllä luonnistaa vaativammatkin. :)

   Poista
 3. Nätit kämmekkäät, eikä ollenkaan ylipitkät. Minä teen aina lapasiin ja kämmekkäisiin pitkät varret ranteita lämmittämään - voihan ne halutessaan kääntää lyhyemmiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija, minustakin nämä ovat aivan sopivan pituiset. Hyvin riittävät vajaamittaistenkin hihojen päälle. :)

   Poista
 4. Kauniit kämmekkäät ja hyvän pituiset, lämmittää ranteita kunnolla.

  VastaaPoista
 5. Onpa ihanan väriset! Ja tuo pitkä mallikin näyttää hyvältä ja käytännölliseltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minna M, pitkän kämmekäsmallin olen todennut hyväksi tällaisessa käytössä. Muuten esim. ulkoillessa käytän lyhyempiä hanskojen päällä. :)

   Poista
 6. Ihanan värikkäät kämmekkäät :)

  VastaaPoista
 7. Napakat on hyvät. Kun neuleilla on tapana käytössä vähän löystyä. Ja taas tykkään ku ei oo ihan täsmällisiä raitoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susu, nämä eivät voi liikaa löystyä, ovat sen verran napakat varsinkin aloitusreunat ja peukalot. Mutta eivät sentään purista, sanoisinko että istuvat hyvin! ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.