Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 16. heinäkuuta 2016

Aina vaan näitä samoja juttuja


Minusta tuntuu, että toistan itseäni. Aina vaan syntyy sukkia ja paljolti matkakäsityönä. Pitäisi kai keksiä jotain uuttakin tekemistä, kun minun on aivan pakko näitä puikkoja ja joskus koukkuakin heilutella. Siis sisäinen pakko, ei minua kukaan tähän pakota. Teinhän minä tässä keväällä muutaman nutun Etiopiaan tai johonkin muualle lähetettäväksi, mutta kun minun lankavarastossani on niin vähän niihin soveltuvia lankoja. Tämän vuoden tavoitteenai on käyttää lankavarastoni langat mahdollisimman vähiin ja vain tiettyyn tarpeeseen ostan uutta ennen varastoni tyhjenemistä. Ehdotapa jotain kivaa minulle tehtäväksi!

Nytkin siis on esitteillä vain sukkia, joita tein mökkimatkalla autossa ja osittain myös siellä perillä. Olipa muuten ihanat kesäiset päivät, kun siellä olimme. Aurinko paistoi ja oli lämmintä, tuuli henkäili sääsket ja muutkin itikat vähiin eikä vettäkään satanut kuin pieniä kuuroja. Yhtenä päivänä oli tosin niin kova tuuli, että en meinannut jaksaa soutaa venettä, kun käytiin verkkoja kokemassa. Kun touhu oli saatu tehtyä, sanoin melko topakasti miehelle, etten seuraavana päivänä enää souda, jos tuuli on yhtä kova. Taisi Luojakin sen kuulla, kun seuraavana päivänä oli melkein tyyntä. :)

Lopultakin niitä sukkia! Ja KyJyhän nämä ovat kaikki, kun 50. g:n painoraja täyttyy noissa keveimmissäkin.
Nämä kolme paria tikutin tällä viikolla. Tuossa alempana esittelemien sukkien teosta jäi lankoja, jotka päätin tuhota mahdollisimman vähiin. Ja onnistuinkin siinä niin hyvin, että vain pienet nöttöset jäi noita kirjavia lankoja ja valkoista vajaa metri. Niistä langoista tein nuo reunoilla olevat sukat. Keskellä oleviin sukkiin sitten jo kaivelinkin lankavarastoani. Ensin valmistui raitasukat kokoa 38
Langat kahta Nallea Taikaa ja menekki yhteensä 75 g
Silmukoita työssä 56 ja 3 mm:n puikoilla tikutin niitä
Varrensuun resori, kanta ja kärki ovat vihreän kirjavaa Taikaa, muuten sukat yhden kerroksen raitoja.
Sitten valmistui raitasukat kokoa 32
Langat samat kirjavat Nallet ynnä valkoinen Nalle, menekki yhteensä 55 g
Silmukoita 48, puikot 3 mm

Edellisten valmistuttua aloitin pienemmät sukat, koska lankoja näytti olevan niin vähän. Eikä ne olisi juuri isompiin sukkiin riittäneetkään, ehkä kirjavilla langoilla olisin saanut pari kolme kerrosta lisää molempiin sukkiin, mutta ei enempää.

Sukat näyttävät kyllä aika synkiltä kuvissa. Värit kuvissa ovat liian tummat, mutta en onnistunut saamaan parempia yrityksistäni huolimatta.

Yhden kerroksen raitoja tehdessäni, siirrän värin vaihtumiskohtaa aina kaksi silmukkaa eteen päin, että saan siitä vaihtumiskohdasta nätimmän. Nämä sukat olen jo aiemmin tehnyt tätä tapaa noudattaen. Voin suositella muillekin.Sitten pääsi puikoilleni jo hempeämpää väriä ja siitä syntyi ilmiselvästi pienen tytön sukat kokoa 34
Lanka Pikkusisko ja menekki oli 55 g
Silmukoita työssä 55 ja 2.5 mm:n puikoilla mentiin

Kuvioneulehan on valepalmikkoa, kuten moni varmaan tunnistaakin. Muuten ihan perussukat. Kärkeen tein vaihteeksi leveän nauhakavennuksen suosimani sädekavennuksen sijaan. Mutta taas vahvistui mieltymykseni sädekavennukseen, kyllä sillä saan paremmin istuvat kärjen.18 kommenttia:

 1. Kaikki sukat on kivoja, varsnkin noi vaalean punaiset.
  Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos taas sinne Aurinkokujalle! Jätän tällä kertaa arvonnan väliin ja annan muille mahdollisuuden voittaa, kun en itse tarvitse lisää astioita. On vuosikymmenten aikana kertynyt liiaksikin. :)

   Poista
 2. Mitäs vikaa sukankudonnassa on, helppo tehdä ulkomuistista ja niihin saa kivasti upotettua jämälankoja. :)
  Jos nyt ihan jämälankaidean haluat niin tällainen tuli mieleen:
  https://kutookutoo.wordpress.com/2014/08/20/ufoilukyhaily-valmiiksi/

  Meillä tuolla säilytetään pikkupusseja, niitä kaupan hedelmäpusseja. Sieltä on kätevä ottaa kun tarvitaan. Idea on Annelilta, hän teki nätin tyttöversion. Itse käytin tuohon kaapissa lojunutta "kummallista" lankaa, josta ei oikein mitään keksinyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kutookutoo, eihän sukkien kutomisessa vikaa ole, ei toki, mutta nyt tuntuu, että voisin minä tehdä välillä jotain muutakin. Kiitos vinkistäsi! Osuit aivan oikeaan, että täälläkin tarvittaisiin muovipussien säilytyspussukka. Sellaisen tekoa olen harkinnutkin ja vielä minä sen teenkin jossain vaiheessa.

   Poista
 3. Komeita sukkia ja nuo vaaleanpunaiset oikein söpöläiset. Minäkin yritän tänä talvena vähentää noita lankavarastojani, saas nähdä miten käy ;) Minulla kyllä piisaa ideoita enemmän kuin ehdin tekemään. Esim. neulottuun peittoonhan saa mukavasti menemään kaikki jämät, eikä heti tarvitse olla miettimässä mitä seuraavaksi tekisi. Se vaan kun ei noita peittojakaan tarvitse niin mahdotonta määrää =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sude, on minulla ollut mielessä peitonkin teko ja ehkä yhden sellaisen voisi vielä itselle tehdä entisten lisäksi. Ja toisaalta, nyt juuri huomasin, että kahden vuoden päästä lienee meillä kaksosten yo-juhlat, joten... Isotätipä panee asian harkintaan. :)

   Poista
 4. Hienoja sukkia kaikki! Sukat on niin kiitollisia neulottavia, ei tarvi paljon ajatella, joten ne valmistuvat aika joutuin :) Minullakin jatkuvasti sukkia puikoilla, onneksi olen niitä nyt saanut neuloa sukulaislapsille, omia sukkia kun kaapissa on jo ihan liikaakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sipi, sukkia on mukava tehdä, siksipä niitä minullakin tulee tehtyä niin paljon, ettei lähipiirio ehdi kuluttaa kaikkia. Onneksi voi aina lahjoittaa eri hyvätekeväisyyspiireihin. Ja sukillehan on aina käyttöä näillä leveysasteilla.

   Poista
 5. Olet ahkerana ollut, noin paljon sukkia. Minunkin pitäisi terästyä ja tehdä toi isännän yösukka loppuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuijankortteilua, ei tämä ole enää ahkeruutta vaan jo pakkomielle! :D

   Poista
 6. Johan on siul nättejä kästöitä, kelpaa miunki niit katsella, senkö saan selvää, värit on ain nii kauniita:)

  VastaaPoista
 7. Ihanat raidat, kotoisat värit.
  Enpä osaa uutta kässyä ehdottaa. Itse olen ihastellut pitkän aikaa juuri päättynyttä peitto mandalaa, johon voin alkaa penkomaan lankoja jemmoistani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. TeSa, mandaloita olen minäkin ihastellut, mutta en tunne kovinkaan suurta vetoa sellaisen tekoon. Tosin jos aloittaisin vaikka vain pienellä kokeilulla, niin eipä tiedä, mitä sitten tapahtuisi. :D

   Poista
 8. Sukka on just paras matkakässy ja muutenkin kiva tehdä. Sun sukat on kivoja kaikki. Langanvaihtamisjuttu pitää kokeilla heti kun saan nyt puikoilla olevat valmiiksi (jämälankojahan mullakin on pilvin pimein).
  Täälläkin on tuullut tosi lujaa viime päivät. Kerran vaan laskettu verkko tällä viikolla. Aika usein tulee sanomista soutamisesta mut juttu unohtuu heti kun päästään rantaan. Ainakin jos saalis on mukava :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susu, kanssasi samaa mieltä olen sukista, mutta joskus voi tehdä jotain muutakin, eikö. :)
   Joo, sanomista tulee meilläkin aina silloin tällöin soutamisesta, mutta jos aiheesta sanoo ja nätisti, niin mikäs siinä. Mutta sitä en tahdo sietää, että verkonkokija/laskija tiuskii minulle, jos en osaa tai ymmärrä, miten pitäis tehdä. Eikä onneksi meillä sellaista ole sattunut enää kai vuosikymmeniin. Voin kai sanoa, että olen tuon kalastajani hyvin koulinut. :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.