Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 22. heinäkuuta 2016

Vaihteeksi vauvan peitto


Vaiteluahan minä kaipailin käsitöihini (katso kaksi edellistä postausta), niin nyt valmistui sitten tällainen vauvan peitto vaihteeksi. Vai onkohan tämä vaihtelua, kun edellinen samaan tapaan tehty vauvan peitto valmistui vajaa kuukausi sitten. Isoäidin neliöillä virkattu vauvan peitto, koko 69 cm x 61 cm
Langat jämälankoja yhteensä 350 g
Neliöt on virkattu 7veikan paksuisista langoista, mutta lappujen kiinnitykseen ja peiton reunustamiseen käytin huomattavasti ohuempia lankoja kaksinkertaisena
Virkkuukoukku oli 3.5 mm:nen.

Reunuksen väri on hyvin tummanruskeaa, vaikka ainakin minun koneellani se näyttää mustalta. Jotenkin peitto vaikuttaa suklaiselta väriensä takia huolimatta lukuisista muistakin väreistä ruskean lisäksi.


Idean peiton tekoon sain, kun löysin muovipussin, jossa oli 20 isoäidin neliöä. Olivat ehkä ainakin osaksi tyttären tekemiä, mutta päätyneet minun lankakaappiini. Niinpä aloin sommitella niistä peittoa, mutta hiukan naftiksi se kävi löytämistäni lapuista. Pantiin sitten tyttären kanssa talkoot pystyyn ja virkattiin kumpikin kolme lappua. Sitten piti laput vielä kiinnittää peitoksi ja reunustaa  ja se jäi minun kontolleni.
 Tämäkin peitto päätynee Oulun Hopen kautta jonkun lapsiperheen pienelle.


Enpä kerro, mikä työ minulla on aloitettuna "vaihteeksityönä". Sen verran paljastan kuitenkin, että sellaisia olen tehnyt edellisen kerran liki kaksi vuotta sitten. Ja jämälankoja siinäkin työssä käytetään.


Meillä on ollut muutama ihanan lämmin päivä, joista olen kovin nauttinut. Tänäänkin loikoilin terassilla aurinkotuolissa ja olin jo nukahtamassa, kun ampiainen tuli surisemaan ympärilleni. Se sai minut virkistymään niin, että lähdin sisälle katsomaan, joko Leenan päivän kahvit olisi valmiina. Ei ollut, mutta pian oli. Oikein mansikkakakun tytär oli väsännyt ja kyllä maistui!


Hyvää viikonloppua kaikille!


17 kommenttia:

 1. Kivannäköinen peitto, hyvään tarkoitukseen menee. Kyllä minä näen ruskeana reunuksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuijankortteilua, kiva kuulla, että väri näkyy oikeana. :)

   Poista
 2. Kaunis iloisen värinen peitto jollekin lapsoselle ♥

  VastaaPoista
 3. Mun ruudulla kyllä on suklainen ja ruskea. Kaunis peitto ja lämminkin. Mä en ole noita neliöitä vielä tehnyt kuin yhden pienen kisanpeitollisen. Saas nähdä milloin hurahdan;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KristiinaS, en minä oikeastaan tiedä, ovatko nämä neliöt muuten niin ihania, mutta kun niihin saa kivasti noita jämälankoja käytettyä. :)

   Poista
 4. Kaunis ja vahvavärinen peitto. Ihanat selkeät värit ja iloista on ku nykyään vauvallekin tehdään värikkäitä neuleita.Meidän nuoruudessa vauvavärit olivat pastelleja ja niinollen haaleita,etenkin babylangat. Mie tein esikoiselle hennon violettisen vaununpeiton, taidankin laittaa lehtileikkeen blogiini:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuomontuvan Anni, mutta oli niitä voimakkaitakin värejä lastenvatteissa ainakin 70-luvun alkupuolella, kun minun lapseni syntyivät. Voisiko se olla omasta värimausta kiinni, minkä värisiä vaatteita hankki lapselleen. Tosin babylankojen väriä en ollenkaan muista enkä sitäkään, millaisia neulevaatteita lapsillamme oli. Paitsi yksi keltainen myssy, jonka itse kudoin.

   Poista
 5. Kivan raikas peitto. Katselin sinun ahertaneen paljon muitakin kauniita käsitöitä kesän aikana.

  VastaaPoista
 6. Kiva peitto ja myssyjäkin oli valmsitunut blogitaukoni aikana. Lapsenlapsia vierailulla ja mummi ei oikein koneelle ehtinyt. /0-luvn lopulla oli vielä aika voimakkaita värejä. Vanhimmalla lapsella oli tummanruskea neulejakku ja housut ja hattu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnu, voin hyvin kuvitella, ettei mummi ehdi koneelle, kun touhuaa lastelasten kanssa. :)

   Poista
 7. Hyvä,nyt on palaset peittona ja hyvään tarkoitukseen tuli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anneli Kangas, niin menee. Tekemisen ilon lisäksi saan auttamisen iloakin. :)

   Poista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.