Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Olkalaukku


KyJyilyni jatkuu, nyt valmistui työni n:o 3. Tämän aloitin jo ennen tuota edellistä valmistunutta ja virkkausosuuden teinkin pian valmiiksi, mutta vuorin ompelu vaati monen päivän kamppailun, että sain itseni tarttumaan siihen. Olkalaukku virkattu korkeus 32 cm, leveys 29 cm
Novitan Hanko (50% kierrätyspuuvillaa, 50% akryylia) 290 g
koukku 5.5 mm
Vuori Ikeasta aikoinaan ostetun kankaan jämäpala


Lankavalintani johtui siitä, että minulla oli tuota Miamia neljä alekerää jemmassa ja se oli lähinnä laukkuun sopiva lanka varastossani. Hiukanhan se on paksua, mutta ehkä menettelee.

Laukun tein samaan tapaan kuin kesällä 2009 tekemäni laukut, ainoastaan virkkausmalli on tässä eri. Mielelläni olisin tehnyt nytkin ristikkäisin pylväin, mutta näin paksusta langasta se malli näytti silmissäni jotenkin kömpelöltä. Niinpä parin kokeilun jälkeen päädyin klustereihin. Ne aiemmat laukut löytyvät täältä, täältä, täältä ja täältä, jos haluat katsoa nekin tai vaikka vertailla.

Edellinen laukkuni on palvellut kesästä 2009 alkaen joka vuosi kesälaukkunani ja on nyt jo kulahtanut ja haalistunut niin paljon, että halusin uuden. Olen siis todella tykästynyt tähän laukkumalliin ja sen käyttömukavuuteen.Tämä laukkuni on sitä edellistä hiukan isompi, 3-4 cm suuntaansa, ja tuntuu kovin isolta sen pienemmän jälkeen. Saa nähdä, totunko siihen vai pitääkö tehdä vielä lisää yksi laukku. Laukun aloitin tekemällä pohjan kiintein silmukoin ja jatkoin reunojen klustereilla suljettuna virkkuuna,  Hihnat ja kiinnityssysteemin  -mikähän se olisi oikealta nimeltään-  taas kiintein silmukoin. Laukun suuosan ja hihnat reunustin vielä kerroksella kiinteitä silmukoita.

Klusterit tein virkkaamalla samaan silmukkaan kolme pylvästä, jotka yhdistin viimeisellä kerroksella toisiinsa ja ketjusilmukka ennen seuraavaa pylväsryhmää.Vuoriin ompelin pari sisätaskua: samanlaisen pienen kuten edellisiinkin laukkuihin ja leveämmän ja syvemmän sivusaumaan kiinni. Kännykkäni pääsi taas pikkulokeroon kuten aiemminkin ja isompaan solahti sopivasti lompakkoni, vaikka tekovaiheessa en sitä mittaillutkaan.

16 kommenttia:

 1. Hieno laukku. Itelläkin ollut pari vuotta suunnitteilla "kesälaukun" virkkaaminen. Vielä en oo saanut aikaiseksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johku, jospa tämä minun laukkuni saisi suunnitelmaasi vauhtia! :)

   Poista
 2. Vau, hieno laukku! Tuo vuorin ompeleminen olisi minulle ollut ylivoimaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjut, minä olen ommellut aikoinaan aika paljonkin, mutta enää se ei vain kiinnosta.

   Poista
 3. Todella upea laukku ja vuori on tarpeen näissä neulotuissa laukuissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enkuli, vuori on tpdella tarpeellinen, se antaa ryhtiä laukulle.

   Poista
 4. Varmaan kiva laukku olkapäällä kuljettaa. Vuorin laittaminen onkin se tympein puuha.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.