Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 26. heinäkuuta 2016

Huovutettuja patalappuja


Vaihtelun vuoksi virkkasin patalappuja, vai pannlulappujako ne ovat. Minä käytän molempia nimityksiä, ehkä hiukan useammin tuota patalappua.Seitsemän huovutettua patalappua virkkaamalla
Lanka vironvillan jämiä yhteensä 155 g
Osan virkkasin 3.5 mm:n koukulla ja osan 4 mm:llä

Mallina nämä edelliset patalaput, jotka ovat olleet itsellä mökkikäytössä valmistumisestaan asti. Ja hyväksi olen todennut.

Lopputulokseen en ole olenkaan tyytyväinen, mutta eiköhän noilla kätensä suojaa kuumia pannuja tai kattiloita nostellessa. Langat huopuivat epätasaisesti, samassakin kerässä olleet eri väriset langan osuudet. Pahiten veti kurttuun tuo ylärivissä toisena vasemmalta oleva lappu, vaikka lanka jatkui yhtäjaksoisena koko lapun ajan, mikäli oikein muistan.


Tässä samat laput ennen huovuttamista, minkä tein pesukoneessa 50 asteen pesussa siliävien ohjelmalla, linkousnopeus taisi olla 800 kierrosta /minuutissa. (Nyt meillä on eri pesukone kuin edellisiä tehdessä.)

Nyt vironvillaiset jämälangat ovat vähissä, noista jäi yksi nyttönen ja toisen löysin sattumalta muiden lankojen seasta. Täysiä vyyhtejä sen sijaan löytyy kaksi eri väristä, joille ei ole vielä käyttösuunnitelmaa. Ehkä päätyvät huiveiksi aikanaan.

Löysäpipoisten KyJy 2016 FB:ssa on jatkunut reilun kuukauden verran, vaatimuksenahan on tehdä 20 neuletta tai virkkuuta valmiiksi ennen jouluyötä. Nämä patalaput ovat KyJyni n:o 11, joten hyvissä asemissa ollaan. Luultavasti ehdin tehdä ainakin kakisnkertaisen määrän siihen mennessä. Mutta ei KyJy ole mikään kilpailu vaan sen tarkoitus on innostaa porukkaa yhdessä tekemiseen.
15 kommenttia:

 1. Huovutetut patalaput ovat parhaita patalappuja, sillä niillä ottaa kuumimmankin padan uunista ulos polttamatta näppejään. Sain itsekin idean tästä, sillä olenkin miettinyt mitä noilla vironvillajämillä voisi tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tei yhden tänään. Tein koukulla no.3 pylväitä 12 kerrosta joka kerroksella lisäten siten että viimeisellä kerroksella oli 144 silmukka 12x12. Lopussa vähän reunat kääntyili sisäänpäin, mutta silitin ennen koneeseen laittoa höyrysilutysraudalla lapun tasaiseksi. 40C ei huopunut tarpeeksi ja pesin uudestaa 60 asteessa. 800 kerroksen linkous. Kaunis tasainen lopputulos. Aika ohut kumminkin on eli ei sittenkään kantsi uuni patalappuna pitää mutta muuten varmaan ovat käyttokelpoiset. Teen muutaman lisää ja laitan sitten blogiin.

   Poista
  2. Lisään että kauniita sun laput on vaikkei olekkaan tasaisia..nehän on kuin orvokin kukkia.:)

   Poista
  3. Seijasisko, kiva kuulla, että innostuit sinäkin tekemään huovutettuja patalappuja. :) Oletkohan jo esitellyt ne blogissasi, pitääkin käydä kurkkaamassa, kun en ole vielä ehtinyt.

   Poista
 2. Minulle ne ovat pannulappuja :D Patakintaan olen huovuttanut, mutten vielä lappuja. Jos sopivia jämälankoja ilmaantuu voisi vaikka kokeilla.

  VastaaPoista
 3. Minulle ne ovat pannulappuja :D Patakintaan olen huovuttanut, mutten vielä lappuja. Jos sopivia jämälankoja ilmaantuu voisi vaikka kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjut, näihin saa kivasti eri värisiä jämälankoja upotettua, kun on vaan yhteismäärältään tarpeeksi. :)

   Poista
 4. Vautsi mimmoisia kukkasia,mie ensin luulin niitä kukkasiksi,sit ko suurensin tekstiä,kukat olikin muotonsa muuttaneita ja hauskoja patalappuja:)Mie en onnistu virkkaamaan pyöreää patalappua,2x puuvillalangasta kiinteillä silnullä,niistä tulee kuppeja tai liehuva helmaisia.Kerrosten lisäykset menee ihan ketuilleen:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuomontuvan Anni, on minullakin tullut milloin minkäkinlaisia kupruja, kun olen pyörylää muka virkannut, ja nyt vielä huovutuksessa kupruilivat lisää. :D

   Poista
 5. Patalapuiksi minä sanon. Huovutus oli kiva keino saada paksummaksi, kivoja värejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuijankortteilua, ja huovutuksessa nuo värit vielä kivasti "sotkeentuvat" toisiinsa, ikään kuin muuttuisivat siinä. Eikä koskaan tiedä etukäteen, millaisia löytyy pesukoneesta. :)

   Poista
 6. Minulla on paljon huopuvien lankojen jämiä, kiitos ideasta minäkin koitan tehdä. Sinun lappuset ihan mukavia kaikki ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirkkis, vuosi sitten tein huovutetun pannumyssynkin Vironvillasta, joten jos sinulla on niitä lankoja riittävästi ja tarvitset ehkä pannumyssyä, niin kurkkaapa tänne http://lankapirtin.blogspot.fi/2015/05/huovutettu-pannumyssy.html :)

   Poista
 7. Kauniita patalappuja eikä näpit pala kun kuumaa ottaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MAK, niinpä, ja voi panna useamman päällekkäinkin, jos on tarvis! :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.