Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 27. helmikuuta 2017

Sukkia taas


Taas olen ollut lempineulomusteni parissa, siis sukkien. Yleensähän minusta kaikki neulominen on kivaa vaikka en mielelläni teekään esimerkiksi puseroita tai takkeja  -johtuu laiksuudestani paneutua oikean koon saamiseeksi-   mutta sukat taitavat olla se ykkösjuttu tällä hetkellä. Ja ollut jo useita vuosia. Niitä olen tikuttanut muutamioa pareja ystävänpäivän jälkeen.Ensin valmistuovat nämä kaksi paria aikuisten sukkia.Perussukat omaan tapaani, koko 39, varren korkeus kantalapun yläreunasta mitattuna 19 cm
Langat tumman vihreää Nallea ja  raitalanka Schachenmayr Regia design line, joiden menekki yhteensä 95 g
Silmukoita työssä 56 ja 3mm:n sukkiksilla mentiin.
Hiukan isommat perussukat, koko 40, varsi samankorkuinen kuin edellisissäkin, siis 19 cm
Langat tumman vihreää Nallea ja  raitalanka Schachenmayr Regia design line, joiden menekki yhteensä 99 g
Silmukoita työssä 56 ja 3mm:n sukkiksilla mentiin.

Sukkien Nalle-langat ovat hiukan eri värisiä vaikka tumman vihreäksi molemmat luokittelenkin. Kerät olivat jämälankoja eikä niissä ollut vyötettä tallessa. Samasta Schachenmayr'n raitalangasta olen tehnyt aiemmin jo kahdet sukat (täällä ja täällä) ja voin kertoa, että tätä lankaa minulla riittää edelleenkin. Vähän olen jo lankaan tympääntynyt, kun en tykkää oikein sen raidoittumisesta ja ostin mokomaa kolme kerää à 150 g. Ja on vielä niin juoksevaakin, joten on odotettavissa lisääkin tämän tapaisia sukkia, ellen keksi jotain muuta  käyttökohdetta kyseiselle langalle..Seuraavaksi paninkin puikoille pienempiä sukkia, sinivalkoisia vauvasukkia tänä vuonna syntyville vauvoille. Käsityöntekijöillä on tavoitteena tehdä sukat jokaiselle 100-vuotiaan Suomen vauvalle. Siitä voit lukea täältä.  Mukaan pääsee kuka vaan ja vielä ehtii hyvin.Neljä paria vauvasukkia
Lankoina Nallea ja Maijaa, joita meni näihin yhteensä 111 g
Silmukoita 36-40, puikot 3 mm sukkikset.

Sukkiin yritä keksiä aina uusia malleja tai teen ainakin hiukan muunnellen, vaikka perusohje on useinkin se sama.


Viimeisin kokeiluni on näiden sukkien varressa. Jostain netin syövereistä löysin joskus varmaan vuosi sitten kivan näköiset sukat ja ...

... kirjoitin paperilapulle niiden mallineuleen. Lappu on ollut hyvässä tallessa suosikkiohjeideni kansiossa ja odottanut sopivaa hetkeä. On se huudellut minulle joskus ennemminkin haluavansa puikoille, mutta vasta nyt tuli kuulluksi. Aika vaisun näköinen varsi sillä syntyi ja kuva vielä himmentää sitä, mutta parempi kuin ei mitään. Seuraavaksi kokeilen räväkämmillä väreillä.


Nämäkin vauvasukat menevät Oulun Lankamaailman kautta OYS:n synnytysosastolle jaettavaksi siellä syntyville pienokaisille.


Toivottavasti sinuakin hellii ihana keväinen auringonpaiste niin kuin minua täällä.

9 kommenttia:

 1. Joskus käy niin, että tulee ostettua lankaa, joka ei tunnu kuluvan millään. Ihan hyvältä nuo sukat minun silmiini näyttävät. Ja vauvasukat ovat aina suloisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjut, niin käy todellakin, vaikka sen tietääkin, ettei kannattaisi ostaa. :D

   Poista
 2. Kaunis väriyhdistelmä raitasukissa. Vauvasukat ovat kauniita ja niin suloisia.

  VastaaPoista
 3. Hyvältä sukkasi näyttää. Villatakkia mielisin itselleni neuloa. Katsotaan jääkö vain aikeeksi. Kovin mieleistä sukkien neulominen on minullekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinikka, minä ostin vuosia sitten langat neulejakkuun, mutta vielä se on aloittamatta. :D

   Poista
 4. Voi kuinka monet kauniit sukat! Aikuisten sukissa on hieno raidoitus ja lasten sukat niin söpöjä.

  VastaaPoista
 5. Ihania sukkia kaikki. Vauvan sukat on niin suloisia. Joskus kyllä käy niin että jokin lanka ei omaa silmää miellytä, mutta joku toinen tykkää siitä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.