Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Ystävänpäivä keräys päättynyt


Jo useiden vuosien ajan olemme tempaisseet Sytomyssyjä Ystävänpäiväksi, niin tänäkin vuonna. Sytomyssythän ovat lahjoja hiuksensa menettäneille syöpäpotilaille. Viime vuonna mukaan liitettiin täällä Oulunkin seudulla toive saada myös villasukkia, kun jotkut hoidot aiheuttavat ääreisverenkierron heikkenemistä ja siten siis jalkojen voimakasta palelua.Maanantaina kieretelin keräyspaikkamme ja tänään luovutan sukat ja myssyt OYS:n Syöpätautien poliklinikalle, joka puolestaan jakaa niitä syöpäpotilaille.Tässä sohvalla olevassa kasassa on maanantaina saamani myssyt ja sukat. Aika muhkea kasa, eikö! Monta kassillista siis piti kantaa autosta ennen kuin kaikki olivat sisällä.

Kolmesta paikasta nuo sain, nimittäin kotikuntani Kempeleen Asukastuvalta ja Oulusta Käsityökauppa Kirjokkaasta sekä Lankamaailmasta.  Tässä alla näet millaisia myssyjä ja sukkia käsityöntekijät olivat ahkeroineet.
.

 Myssyjä Kempeleestä tässä ja ...


 ...tässä.


 Sukkia Kirjokkaasta

 Ja myssyjä Kirjokkaasta tässä ja...

 ...ja tässä ja vielä...

 ... tässäkin.


Loput ovatkin Lankamaailmasta:


 myssyjä,

 myssyjä,


 myssyjä,


 ja sukkia.


 Maanantaina keräyksemme karttui yhteensä 196 myssyllä ja 50 sukkaparilla. Ennestään minulla oli jo kotona odottamassa 42 myssyä ja 34 sukkapria, joten yhteenlaskettuna kokonaismäärä on 238 myssyä ja 84 sukkaparia, joista lastekokoja 24.

Näiden tekoon on osallistunut monia, monia naisia. Moni on tehnyt sytomyssyjä jo vuosia, mutta uusiakin tekijöitä aina tulee mukaan ja niin on tullut tietojeni mukaan tänäkin vuonna mm. Tuiran seurakunnan ja Vuolleopiston Käsillä hyvää tehden -piiri. Minua ilahduttaa suuresti, kun saamme uusiakin mukaan tähän touhuun. Itse olen ottanut tämän asian sydämelleni. 

Omasta puolestani kiitän kaikkia myssyjen ja sukkien tekijöitä kuin myös lankojen lahjoittajia tai muuten tätä kampanjaa tukeneita unohtamatta keräyspisteitämme Lankamaailmaa, Kirjokasta ja Kempeleen Asukastupaa tähän keräykseen osallistumisesta! Uskon myös sekä syöpäpotilaiden että heitä hoitavan henkilökunnan yhtyvän näihin kiitoksiin.


Huilataan nyt välillä, mutta eiköhän me sitten taas jatketa, OYS:n keräyshän on jatkuva. Kuten tunnettua, syöpäsairaudet eivät ole loppumassa, päin vastoin, ja niin jatkuu sytomyssyjen tarvekin. Sytomyssyily-sivultani löydät jatkossakin tietoja myssyihin liittyvistä asioista. Voit myös esittää minulle kysymyksiä joko kommenttina tai s-postilla (osoite esittelyn lopussa oikeassa sivupalkissa).9 kommenttia:

 1. Mahtava kasa hienoja myssyjä sekä sukkia ja vielä hyvään tarkoitukseen.

  VastaaPoista
 2. Voi miten paljon kauniita myssyjä ja sukkia :) Suurkiitos Sinulle itsellesi, kun järjestät keräyksen ja muutenkin pidät asiaa esillä blogissasi. Sen ansiosta uusia tekijöitä tulee mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija, pitäähän sitä "ääntä pitää" juuri tuon takia. :)

   Poista
 3. Komea kasa kauniita myssyjä ja sukkia. Kiitos Sinulle kun jaksat touhuta näitten kanssa. Lankapaastolaisten kanssa teemme tänä keväänä lisää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seijasisko, kiva kuulla, että lisää on tulossa. :)

   Poista
 4. Tosi paljon ja tosi kauniita! Olen ollut tosi iloinen siitä, että moni on ottanut sytomyssyilyn sydämen asiaksi tänäkin vuonna vaikka niitä Suomi 100 -keräyksiä on meneillään pilvin pimein. Kiitos vielä sytomyssysivuistasi. Sinne on niin mukavaa ohjata kaikki ohjeita kyselevät. Ensi vuonna taas tempaistaan ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.