Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

torstai 18. toukokuuta 2017

Minä kans


Teinpä minäkin, kun niin monet muutkin ovat näitä ampiaisenpesiä tehneet. Jotkut ovat virkanneet niihin jopa ampiaisiakin. Onhan se hyvä varmistaa, että edes joku ampiainen on pesällä, jos eivät elävät ampiaiset satu näistä kiinnostumaan.


Virkkasin siis kolme palleroa ja täytin ne silputuilla sanomalehdillä ampiaisenpesää muistuttaviksi 
Langat hyvin marinoituneita Raggegarrn ja Smart, joiden menekki yhteensä 72 g.


Tällaisen keinotekoisen pesän idea on, että se ripustettaan paikkaan, johon ei haluta ampiaisten tekevän pesää, esim. terasseille. Kun ampiaiset pesäpaikkaa etsiessään näkevät valepesän, niin luulevat sitä oikeaksi ja hakeutuvat muualle, Monestihan ampiaiset tekevät pesänsä vuodesta toiseen samoille paikoille. Meillä esim. on mökin vintillä melkein joka kesä ampiaisen pesä.

Se, tehoaako tämä tarkoitetulla tavalla, jää nähtäväksi. Jotkut väittävät ampiaisten kaikonneen tällaisen avulla. Hieman naureskellen näitä tein ja kerroin miehellenikin suunnitelmani. Hän tuumasi Jope Ruonansuun sanoja lainaillen "eihän sitä tiiä, tehoaako se, mutta saahan sitä yrittää". :D  Itsekin olen hieman epäileväinen ja ajattelen, että jos ei muuta hyötyä ole, niin sainpa ainakin pari lankakerää pois lankalaatikoistani.

Näistä kaksi on tarkoitus sijoittaa kotona ja yksi viedä mökin vintille, johon siis ampiaiset tekevät pesän liki joka kesä huolimatta siitä, että edellisen kesän pesä saattaa killua paikallaan.11 kommenttia:

 1. Minäkin näitä kasan virkkasin ja niinhän ne kehuu että ampiaisiin tehoaisi. Meillä kuitenkin kimalaiset tekee pesän joka vuosi ulko-oven päälle ja ne ei näköjään ole moksiskaan minun pesästäni. Kai se on taas myrkkyjä käytettävä, vaikken haluaisi sitä tehdäkkään, mutta ei ole kiva kun kimalaiset ovat heti kimpussa kun oven aukaisee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sude, minullakin on samantapaisia kokemuksia päähän lentävistä ötökäistä, tosin ampiaisista. Yhteen aikaan mökillä pörräsivät ulko-oven vieressä ja aina minun päähän, joku pääsi pistämäänkin. Nyt onneksi ovat lukeneet sinne vintille jostain muusta raosta. Pakkohan sellaisia on myrkyttä, kun ei muuta voi.

   Poista
 2. Niinpä... saapihan sitä yrittää... yrittänyttä ei laisteta :D Pian se nähdään tehooko. Teinhän minäkin muutaman kun niin kovasti mainostettiin. Olen aina jaarannut etten ole ennakkoluuloinen, nyt täytyy myöntää - taidanpa hieman olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinikka, sitähän sanotaan myös "yrittänyttä ei laitata"! Jotenkin minusta tuntuu, että me ennakkoluuloiset saatetaan olla oikeassakin. Sehän nähdään syksyyn mennessä. ;)

   Poista
 3. Minkin jo yhden virkkasin ja Karvis tilasi vielä kaks puuvajaan ja yhden huussiin... Saa sitten nähdä tehoaako. Hiukan epäileväinen olen minäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susu, onneksi nuo ovat helppoja tehdä, ettei kamalasti harmita, jos ei tehoakaan. :D

   Poista
 4. Minä katsoin ensin että kissalelujako oot tehnyt. :) On kyllä hyvä idea, jos toimii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seijasisko, mielenkiinnolla odotan, toimiiko. :)

   Poista
 5. Minä myös virkkailin noita. Mies vei ne ullakolle eri paikkoihin ja nyt odotamme jännityksellä, tehoaako :D

  VastaaPoista
 6. Minä myös virkkailin noita. Mies vei ne ullakolle eri paikkoihin ja nyt odotamme jännityksellä, tehoaako :D

  VastaaPoista
 7. Marjut, onkin jännä nähdä, tehoaako. :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.