Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 22. toukokuuta 2017

Uusi laukkuni

Pitääpä heti aluksi kertoa, että vihdoinkin meilläkin alkaa vaikuttaa siltä, että kesä saattaa tulla tänäkin vuonna. Pitkään on ollut kovin kylmää ja koleaa, mutta nyt on paistanut aurinko jo kahtena päivänä peräkkäin ja mittari näytti hetki sitten +15 varjossa. Aika hyvä siis. Mökillekin mieli on alkanut kaivata, mutta  siellä on kuulemma n. 20-senttinen lumikerros, joten eipä taida kannattaa lähteä.

Mutta kesään olen valmistautunut käsitöitteni parissa. Virkkasin nimittäin itselle uuden olkalaukun kesäkäyttöön.


Virkattu olkalaukku itselle, korkeus 33 cm, leveys 29 cm
Lanka Hjertegarn  Diamond Cotton 8/4 kaksinkertaisena, menekki 250 g
Virkkauskoukku 3.5 mm

Tässä kuvassa vuori näkyy vaaleina täplinä pylväiden välistä kovin selvästi, mutta tosi asiassa ei niin ole.


Laukun teon aloitiin virkkaamalla pohjan samaan tapaan kuin tässä vanhassa laukussa, mutta nyt tein sen kiintein silmukoin. Ja kun pohja oli sopivan kokoinen, jatkoin virkaamalla pyörönä ristikkäisiä pylväitä.


Kun laukku oli riittävän korkea, virkkasin kiintein silmukoin olkahihnan, jonka reunustin vielä kiintein silmukoin.  Laukun sulkevan läpän virkkasin myös kiintein silmukoin. Ja kuten ehkä jo huomasitkin, raksin, jonka alle läppä pujotetaan, olen kiinnittänyt vinoon. Huomasin sen vasta kuvasta, mutta en aio ruveta sitä oikomaan. Luotan, ettei sitä monikaan huomaa. Ja jos huomaa, se ei haittaa minua.


Vuori on ommeltu kankaasta ja siinä on kaksi taskua pienten tavaroiden sijoitusta varten. Sen kanssa pääsin helpolla, kun viime kesänä tekemäni laukun vuori oli just sopivan kokoinen tähänkin laukkuun. Tosin tuo pienempi tasku, jonka olen tehnyt silloista puhelintani varten, on nyt liian pieni puhelimelle. Jouduin nimittäin talvella uusimaan puhelimen ja siirryin minäkin älypuhelimen käyttäjäksi. Nyt puhelin on isommassa lokerossa ja pienempään ei mahdu lompakkokaan. Kuvaan panin siihen avainnippuni.

Joku taisi kysyä, miksi viimekesäinen laukku saa kelvata ilman vuorta. Siksi, että laukun materiaali kulahti reilussa kuukauden käytössä niin paljon, että ostin jo syyskuussa ensimmäiset langat uutta laukkua varten. Tosin ne langat päätyivät sitten sytomyssyiksi ja tämän laukun langat ostin aivan toukokuun alkupäivinä. Vanha laukku päätyy sekajätteeseen.
Tämä on jo kuudes laukku, jonka olen tehnyt samaan tapaan. Ensimmäiset laukut löytyvät täältätäältä, täältä ja täältä, jos haluat katsoa nekin tai vaikka vertailla. Ensimmäistä omaa laukkuani käytin kuutena kesänä ja olin siihen niin mieltynyt, että halusin samanlaisen entisen kuluneen ja haalistuneen tilallle.
8 kommenttia:

 1. Kiva laukku! Toivottavasti sen materiaali on parempaa kuin edellisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjut, kestävyyttä toivon minäkin edes muutaman kesän ajaksi. Tätä virkatessa ikävöin Novitan Tenneseetä, josta tein ne aiemmat laukut.

   Poista
 2. Mitä sitä hyvää mallia vaihtamaan. Hieno laukku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neili, niin minäkin ajettelin, ettei hyvää mallia kannata vaihtaa. :)

   Poista
 3. Hieno laukku ja hyvin viimeisteltä työtä..kuten sulla aina tuppaa olemaankin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.