Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 10. joulukuuta 2017

Säärystimet ja myssy


Nyt parina päivänä on tuntunut jotenkin tökkivän käsityönteko paitsi sukkia himottais tehdä. Mutta kun niitä "saa" tehdä vain muutaman kerroksen päivässä eikä muu nyt innosta.Näitä tekisin enemmänkin päivässä, mutta kun ovat joulukalenterisukat ja näiden ohjetta saadaan joka aamu muutamien kerrosten verran. Nämä ovat tuotteliaan sukkamaakarin ja ohjeiden suunnittelijan Niina Laitisen jo kolmannet joulukalenterisukat. Ohje julkaistaan FB:n Taimitarha-ryhmässä joka aamu klo 6.  Mielessäni on käynyt ajatus, jos aloittaisi rinnalle toiset sukat erivärisistä ja ehkä ohuemmista langoista, mutta se on jäänyt ajatuksen tasolle.

Älä toki huolestu, että käsityöintoni olisi kokonaan hukassa, ei toki. Uskon, että se palaa taas pian kuten aina ennenkin.


Pari työtä valmistui kuitenkin viime viikolla.


Ensin säärystimet 5 v. Enni-neidolle, 
Lanka Nalle Taikaa, menekki 51 g
Silmukoita 56, joita tikutin 3 mm:n puikoilla.

Säärystimet on malliltaan niin yksinkertaiset kuin voi olla, koska nämä tilannut Ennin mummo ei keronut mitään mallia, piti vain saada Ennille säärystimet helpottamaan jalkojen kasvukipuja. Aloitin 3 cm:n korkuisella 2 o, 2 n -resorilla, jatkoin 3 o, 1 n -resorilla ja lopetin taas 2 o, 2 n -resoriin. Säärystimet ovat 25 cm korkeat.Sytomyssy  Riks Raks Raitaa, kolmas versioni, edelliset löytyvät täältä  Ohje on ET Käsityöt -ekstralehdestä, joka on ilmestynyt 11.10.2017. 
Langat tummanruskea DiamondCotton ja keltainen ja oranssi Hilla, menekki yhteensä 62 g
Virkkuukoukku 2.5 mm

Pieniä muunnelmia olen ohjeeseen tehnyt, mutta ohjeen mukaan aloitin myssyn päälaelta ja virkkaan sitten spiraalina koko myssyn. Olen tykästynyt tähän malliin ja arvelenkin tekeväni näitä enemmänkin. Seuraavaksi kokeilen ehkä, millainen kuviosta tulisi vain kahdella langalla.


Tästä myssystä tuli melko iso, luulen olevan sopiva n. 60cm:n päähän. Pienipäinen Siskoni joutui aivan piiloon myssyn sisälle.


10 kommenttia:

 1. On kyllä hyvännäköinen tuokin myssy, kuten aiemmatkin. Jospa sitä itekin kerkeis taas joulun jälkeen tekee myssyjä, kun lahja"kiireet" loppuu. Mullakin on puikolla nuo joulukalenterisukat sekä myös ne sylviat. Sopivan mittainen pätkä tulee päivässä, voi tehä muitten töitten ohella. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johku, mielenkiinnolla odotan valmiita sylvioita. :) Näistä kirjoneulesukista jo melkein arvaalopputuloksen. Sytomyssyjä tempaistaan taas ystävänpäiväksi, joten jos myssyintoa riittää, niin osoitteen tiedät. ;)

   Poista
 2. Kauniit nämä kalenterisukat ja myssy se vasta hyvän näköinen onkin, niin iloisen värinen. Eiköhän sillekin sopiva pää löydy, minullakin on 59cm enkä tykkää ollenkaan tiukoista myssyistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sude, myssyn pitääkin olla just sopiva, että se pysyy päässä ja tuntuu mukavalta.

   Poista
 3. Ihanaisia käsitöitä. Säärystimet pikkuneidille ovat todella suloiset ja varmaan käyttäjälle mieleiset. Tuo myssy on tosi hyvän näköinen, erikoinen. Olet taitava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kankuritar, minäkin tykkään tästä myssymallista. :)

   Poista
 4. Kivat kalenterisukat ja Suomen lippukin juhlistamassa 100-vuotiasta Suomea. Tänä vuonna oli pakko jättää väliin. Ensi vuoden sukkakalenteri odottaa tuossa ja jos siistä sitten sukkia. Paljonhan sinä olet saanut aikaiseksi. Olen tehnyt isompia neuleita ja taas eilen illalla huomasin lukeneeni ohjetta väärin ja mietin purkamista. Ajatukset on näköjään vähän muualla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnu, Suomen lippu oli itsenäisyyspäivän kuvio. Se olisi tehty kaavion mukaan harmaalla, mutta minä muutin siniseksi, ei tarvinnut edes miettiä asiaa.
   Joskus todella ajatukset karkailevat pois työstä silloinkin, kun pitäisi keskittyä työhön. Harmillista, jos virhe on paha ja joutuu paljonkin purkamaan.

   Poista
 5. Tuo myssymalli on niin houkuttava, että minäkin vielä jossain vaiheessa kokeilen. Nyt on vain villapaita saatava jouluksi valmiiksi ja muutamat synttärilahjat heti perään. Kalenterisukat ovat hienot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjut, sinulla onkin iso työ kesken, onneksi jouluun on vielä pari viikkoa. Ehkä sitten keväällä kokeilet tätä myssymallia, tiedä, vaikka jäisit sinäkin siihen koukkuun. ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.