Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Vuoden viimeiset

Vuosi 2017 on päättymässä ja katseeni on suuntautunut jo tulevaan vuoteen.  Useana edellisenä vuotena olemme tempaisseet sytomyssyjä ystävänpäiväksi, niin on tarkoitus tehdä nytkin.Siispä tämäkin vuosi on hyvä päättää sytomyssyihin, joita syntyi joulukuussa useita täällä Lankapirtissä vähän niin kuin varaslähtönä. Ne esittelen nyt ja muistutan samalla, että Oulun Lankamaailmassa on 3.1.2018 neuletapaamisen aiheena sytomyssyt. Alla lainaus kutsukirjeestä: 

"Tervetuloa neuletapaamiseen keskiviikkona 3.1.2018 klo 18-20. Joululahjaprojektit ovat paketissa, mutta antamisen henki jatkuu: vuoden ensimmäisessä tapaamisessa on perinteeksi muodostunut sytomyssyteema. Sytomyssyt ovat lahjoituspipoja, joita kerätään syöpähoidoissa hiuksensa menettäneille. Lisätietoja aiheesta löytyy esimerkiksi Lankapirtin Matleenan blogista osoitteestahttps://lankapirtin.blogspot.fi/p/sytomyssyily.html Aiheen parissa uusien on helppo päästä alkuun, kun osallistujilla on tarjota toisilleen vinkkejä ja ohjeita. Toimimme myös keräyspisteenä sytomyssyille, jotka haetaan täältä eteenpäin tarvitseville toimitettaviksi, joten myös valmiit myssyt voi ottaa mukaan. Seuraava myssyjen haku on ystävänpäivän aikoihin. 

Neuletapaamiseen osallistujille tarjoamme kahvia, teetä ja hyvää mieltä sekä 20% alennuksen normaalihintaisista neule- ja virkkauslangoista. Lisäksi myymälästämme löytyy paljon houkuttelevia talvialen tarjouksia!"

Mukana aion olla minäkin, tulepa sinäkin. :)


Mutta nyt niitä valmistuneita myssyjä.Ensinnä tein neljä Riks Raks Raitaa -myssyä, joiden ohje löytyy  ET Käsityöt -ekstralehdestä, ilmestynyt 11.10.2017. Näitä olen tehnyt jo muutaman ennenkin (täällä ja täällä) ja aina yhtä kivalta tekeminen tuntuu.

Ensin virkkasin nämä kaksi reilunkokoista myssyä
Langat pitkään marinoitunutta Sandnes mini duett (55% puuvillaa, 45% merinovillaa), jonka menekki isompaan yli 60 cm:een päähän sopivaan myssyyn 72 g ja pienempään 60 cm:en pään myssyyn 57 gSeuraavaksi vähän pienempi koon 59-60 cm myssy, johon langanmenekki oli 59 g
Ja lopuksi pienin n. 58 cm:nen sytomyssy, tähän lenganmenekki  51 g.

Langat olivat olleet useita vuosia varastossani, suurimman osan niistä muistan ostaneeni, "kun sai hyvää lankaa erittäin edullisesti"! Osan niistä olin jo käyttänytkin mm. vauvojen vaatteisiin, mutta nyt päätin kuluttaa loputkin. Ja mikäs sen parempi kohde kuin sytomyssyt. 

Tässä vaiheessa lankoja oli jokaisesta neljästä väristä vajaat kerät, ei riittävästi Riks Taks-myssyyn, joten jotain muuta ohjetta kehiin.
Eilen tikutin sitten omaan tapaani perusraitamyssyn, johon sain menemään kyseistä Sandnes mini duett'a 36 g
silmukoita 105-116, puikot 2.5 ja 3 mm.

Nyt langoista on jäljellä vain pienet nyttöset, joille ei ole vielä käyttöä suunniteltu, Yksikään väri ei siis vielä loppunut.


Lopuksi toivotan sinulle oikein hyvää vuotta 2018, juuri sellaista kuin toivot!

Katso taaksesi ja kiitä.
Katso eteenpäin ja luota.
Katso ylöspäin ja usko.
Katso ympärillesi ja rakasta.


8 kommenttia:

 1. Hyvää Uutta Vuotta 2018 myös Sinulle !

  Kivoja myssyjä olet tehnyt. Neuletapaaminen jää minulta väliin, mutta löydät Lankamaailmasta terveiset minulta - kävin kolmisen viikkoa sitten viemässä sinne sukkapussin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija, kiitos, innolla otan sukkatervehdyksesi vastaan ja toimitan OYS:aan. :)

   Poista
 2. Onnellista ja ihanaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
 3. Taas olet ahkeroinut hyvää.
  Oikein oiken hyvää ja antoisaa uutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KristiinaS, kukapa se huonoa viitsisi ahkeroida! ;)

   Poista
  2. Hienoja nuo myssyt. Itellä ois tarkotus tulla neuletapaamiseen, toivottavasti ei tuu mitään estettä :-)

   Poista
  3. Johku, olikin kiva tavata neuleillassa. Upean myssykassinkin sain sinulta. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.