Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Melkein samikset


Kahdet sukat olen kuluneen viikon aikana saanut valmiiksi. Sama malli, melkein samoista langoistakin, joten ovat melkein samikset. Mutta ei kuitenkaan aivan. Testailin nimittäin, miten lopputulos muuttuu, jos rikotussa helmineuleessa vaihtaa värit toisin päin. Ja muuttuuhan se, minusta yllättävän paljonkin. Vai mitä sanot? Kuvan sukissa on rikotun helmineuleen osuudessa aivan samat langat: keltainen Nalle ja punasävyinen Nalle Taika. Vasemmalla olevissa sukissa kudoin kirjavalla langalla helmineuleosuudet ja keltaisella oikeat kerrokset ja oikealla olevissa sukissa sitten toisin päin. Minun makuuni on kauniimmat sukat nuo oikealla olevat, joissa siis tein keltaisella helmineulekerrokset ja sileät kerrokset kirjavalla. Niissä pääsee kirjavan langan kauniit värit paremmin esille.Ensin valmistuivat sukat kokoa 37, varsi 13.5 cm kantalapun yläreunaan asti mitattuna
Resorina valepalmikkoa (ohjeita löytyy googlaamalla useitakin), varsi ja jalkapöydän päällinen rikottua helmineuletta 
Langat keltainen Nalle ja punasävyinen Nalle Taika, joiden yhteismenekki  67 g
Silmukoita 55-52-48 , puikot 3 mm

Näitä tehdessä jo päätin kokeilla, millaisen jäljen saisi muuttamalla rikotun helmineuleen langat toiseen järjestykseen. Lankojakin jäi sopivasti sen verran, että arvelin niiden riittävän pieniin sukkiin, kunhan resorit, kannan ja kärjen tekisin toisella keltaisella langalla. Lauantaina sain valmiiksi sukat kokoa 35-36, varsi  12.5 cm kantalapun yläreunaan asti mitattuna
Resorina valepalmikkoa (ohjeita löytyy googlaamalla useitakin), varsi ja jalkapöydän päällinen rikottua helmineuletta 
Langat kahta keltaista Nallea ja punasävyinen Nalle Taika, joiden yhteismenekki  62 g 
Silmukoita 55-48 , puikot 3 mm.Lankaa rikotusta helmineuleesta jäi muuten pienet nyttöset molempia värejä, joten oikein tyytyväinen olin arviointiini.


Se on muuten viikon päästä joulu ja joulukalenterisukatkin lienevät silloin jo valmiina. Joka aamu heti aamupalan ja lehden luvun jälkeen avaan päivän ohjeen ja istun kutomaan sukkia. Sitten vasta muihin toimiin. Eikä täällä stressata tänäkään vuonna jouluvalmisteluissa. Sehän tulee ja menee ohi joka tapauksessa kuten aina ennenkin.


10 kommenttia:

 1. Mun silmään ovat rauhallisemmat nuo missä on kirkkaan keltainen kantapää. Kerran oon rikottua helmlineuletta neulonut mutta se oli aika työlästä, unohdin mitä olin tekemässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KristiinaS, kyllä minäkin menin alkuun sekaisin, kumpi rivi pitää tehdä, mutta nyt jo osaan katsoa, missä mennään.

   Poista
 2. En ole vielä tuota kokeillut, mutta tarkoitus olisi. Molemmat näyttävät kauniilta, mutta ehkä minäkin kääntyisin sen puoleen, jossa kirjava näkyy paremmin.

  VastaaPoista
 3. Kivoja sukkkia ja tuolla alempana hienot joulukalenterisukat tulossa. Itse en ehtinyt niitä tekemään vaikka mieli olisi tehnytkin. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seijasisko, en minäkään ole ollut mukana kaikissa Niinan sukkajutuissa, mut nyt lähdin. :)

   Poista
 4. Kauniit rikotut helmineulesukat.Kiva kun olet kokeillut mitä värin vaihtaminen merkitsee. Useammat suklat olen tehnyt ja välillä raitalanka toisena lankana -varsinkin jos en ole erityisesti pitänyt langasta. Se tasoittuu tuolla mallilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnuu, asia sattui juolahtamaan mieleen ja kun lankaa sopivasti riitti, niin testasin. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.