Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 24. heinäkuuta 2018

Mökillä valmistuneita

Katsastetaanpa minun viime päivinä valmistuneet työt, vaikka ne eivät ole oikeastaan esittelykunnossa vielä. Lauantaina tultiin mökille enkä minä täällä viitsi alkaa neuleitten höyryttämiseen. En vaan malta olla kertomatta niistä vaikka ihan tavallisia käsitöitä ne ovat.


Muuten alkaisitko sinä höyryttämään tälläisella raudalla ja tällä helteellä? Tämä on meidän ainoa silitysrauta täällä mökillä.Tulomatkan käsityönä tein Hipsulaisen karuselli -sukkia, koko 38,  
Muuten ohjeen mukaan mentiin, mutta taakse tein 2 o, 2 n -resoria, aloittaen, kun sektorissa oli 8 silmukkaa.
Langat harmahtavan sininen Janne ja 7veljestä multiraita, menekki 102 g
Puikot 3.5 mm sukkapuikot ja pyörö


Mökillä lopulta valmistuivat.


Näitä on vaan niin mukava tehdä. Malli on levinnyt jo ainakin Saksaan, ryhmässä on useita saksalaisia ja ainakin yhden englannin kielisen kirjoituksen siellä näin. Ja ryhmähän on FB:ssa oleva Hipsulaisen Karuselli. Sieltä löytyy ohje sukkiin ja paljon, paljon karuselli-sukkia ja niiden erilaisia versioita. Jäseniä ryhmässä on jo yli 4100 ja monet ovat tehneet useita sukkapareja.


Multiraitaa jäi vajaa kerä, jonka päätin muuttaa tavissukiksi toisen langan kanssa.


Siispä valmistui perussukat koko, koko 36-37, 
Langat tummansininen Janne ja 7veikka multiraita, menekki 84 g
Pukot 3.5 mm:n sukkikset ja silmukoita 48.


Seuraavaksi valitsin mukaan ottamistani langoista sytomyssylangan, kun aivot alkoivat jo tuntua jähmeiltä eivätkä opastaneet minkään kivan jutun pariin. Jähmettymisen aiheuttaja on tämä helle, joka on jatkunut jo kai yli kaksi viikkoa eikä viilenemistä ole näkyvissä.Niinpä syntyi perusmyssy sytomyssyksi: alkuun resoria 1 o takareunasta, 1 n, sitten sileää, jota elävöittämään yksi nurja kerros joka 9. krs
Lanka Novitan Puro Batik, menekki 56 g
Silmukoita 104, puikot 3.5 mm.

Puro Batik -lanka on ollut minusta hyvä lanka ja sopii myssyksikin hyvin, vaikka onkin 100% akryylia. Itsekin olen käyttänyt siitä tehtyä myssyä.  Harmi vaan, että Novita lopetti tämän langan valmistuksen jo vuosia sitten samoin kuin hyvän puuvillalangan Tennesseen. Nyt minulle jäi Puro Batikia enää pieni keränen, josta ei tule oikeastaan mitään, jos ei sopivaa lankaa löydy kaveriksi.9 kommenttia:

 1. Eipä ne puikot ehdi lepäämään mökkireissullakaan =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sude, ei niin, kun pitää nautiskella käsitöistä koko ajan! :D

   Poista
 2. Kivoja on sukatkin mutta Kertakaikkisen Hieno silitysrauta! Huippuesine!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KristiinS, rauta onkin aina koristeena tuossa hellan laidalla! :)

   Poista
 3. Hieno silitysrauta. vastaavalla olen opetellut aikanaan silittämään- Teräskuori, jonne sisälle laitettiin valurauta osa. Toinen oli kuumenemassa hellan päällä. Järjestys silityksessä oli tärkeä kuuminta rautaa kestävät ensin. Muistan kun muutetttiin kaupunginlaitamille ja oli sähkö ja sitten saatiin jossain vaiheessa sähkösilitysrauta. Oli helpompaa. Paitsi muistan että murrosiän kovimmassa kasvuvaiheessa joskus silitys otti voimille ja heikotti ja otin korkean jakkaran ja silitin istualtani. Eipä se käynyt, kun äiti huomasi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnu, tämä rauta on umpirautaa ja taskas kuin mikä. On pitänyt aina välillä lämmittää hellan päällä. Itse en ole tuolla nekä muullakaan vastaavalla raudalla koskaan silittänyt. Olin 4-5 vanha, kun muutettiin maalta kaupunkiin ja saatiin sähköt. Silitysrauta oli varmaan äidin ensimmäisiä sähköllä toimivia laitteita, kun muistan hänen jo noihn aikoihin silittäneen kamarissa. Ja muistan minä senkin, ettei istuallaan saanut tehdä kotitöitä, sehän oli melkein synti! :D

   Poista
  2. Siis rauta on raskas eikä mikään taskas! :D

   Poista
 4. Jälleen hienoja sukkia. Kummalla tavalla tehty karusellisukka asettuu paremmin jalkaan, ohjeen mukaan vai tuolla taakse tehtävällä joustimella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johku, istuvuudessa ei ole isoa eroa, mutta mielestäni tämä resoriversio istuu hiukan paremmin nilkassa, mutta hiukan siinäkin jää väljyyttä. Jalastakinhan se tietenkin riippuu, minulla on aika kapea jalka ja vain itselle olen näitä sovittanut.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.