Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 31. heinäkuuta 2018

Heinäkuun lopun työt

Heinäkuu on päättymässä, mutta miten käynee helteiden, päättyvätkö nekin. Koko heinäkuun on ollut kesäisen lämmintä ja ainakin jo kuukauden 11. päivänä ylittyi täällä meilläkin helleraja. Tarkkaa kirjanpitoa en ole lämpötilasta pitänyt, mutta oletan että siitä asti meillä ollaan oltu joko hellerajalla tai kirkkaasti sen yläpuolella. Tätä kirjoittaessanikin varjossa oleva mittarimme näyttää lukemaa +32.4. Täytyy myöntää, että hiukan rasittavalta on tuntunut, kun ei meillä ole kotona ilmastointia, joka viilentäisi sisäilman. Mutta en valita, kun muistan, miten talvella kaipaan kesän lämpöä. Jos ei muuta jaksa tehdä, niin  ainahan voi kutaista sukat tai jotain muuta.

Ja nyt viimeisen viikon aikana olen kutonut pari myssyä ja sukat.



Ensin valmistui sytomyssy, jossa aina oikein -aloitus ja muuten valepalmikkoneuletta
Lanka Novitan Cotton Soft, jonka menekki oli 44 g


Tämän tein mökillä ollessa eikä tullut kirjattua tarkemmin ylös silmukkamääriä ym tietoja. Oman harkintani mukaan menin koko myssyn ajan.

Ja kun edellisestä myssystä jäi hieman lankaa, niin aloitin saman tien seuraavan myssyn.


Aloitin aina oikein -aloituksella ilman tarkempaa suunnitelmaa mallista, mutta sitä tehdessä muistin oman ohjeeni Irman perhoset ja sillä sitten jatkoin.
Lanka siis Novitan Cotton Soft ja menekki tähän myssyyn 56 g.
Tästäkään en ole pannut muistiin silmukkamääriä  ja puikkokokoa.

Seuraavaksi pääsi puikoille hyvin "vaativa" sukkamalli. Ei tämän tekeminen ole sukkaa kummempaa, mutta se vaativuus on siinä, että tämä malli on koukuttanut minut kuten monet, monet muutkin naiset yli maamme rajojen. Ja vaatii siis päästä puikoille aina uudestaan ja uudestaan. :D




Hipsulaisen Karuselli -sukat kokoa 39, muutamia omia muutoksia mausteena
Langat Gjestalin Jannea ja menekki yhteensä100 g 

Ohjeen mukaisin silmukkamäärin menin 3.5 mm:n puikoilla.


Suurin muutos on resori, jonka teon aloitin jo, kun sektorissa oli 8 silmukkaa.


Piirsin kaavionkin itselleni resorin teosta, jotta voisin tehdä sen seuraavalla kerralla pähkäilemättä. Tallennan kaavion tänne, että löydän myöhemminkin vaikka paperinen sattuisi katoamaan. Ja saahan tätä hyödyntää muutkin, jos jollakin on halua tehdä samoin. Tosin kaavion piirsin pikaisesti, ehkä muiden on vaikea tulkita sitä.



Varren suun päättelin ensimmäisen kerran resorin joustava päättely -ohjeen mukaan. Helppoa hommaa ohjeen mukaan eikä varren suu todellakaan kiristä. Kiitos ohjeesta!


Hyvää loppukesää kaikille!

4 kommenttia:

  1. Ihania myssy.. toi perhosmalli erityisen hieno ja hienot sukatkin.

    VastaaPoista
  2. Kauniita myssyjä; varsinkin tuo alimmainen ihastutti :) Lisäksi tosi kivat sukat. Olipa mukava löytää blogisi, taidanpa vierailla uudestaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Satu, kiva kun löysit tänne. :) Olet tervetulut jatkossakin.

      Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.