Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

torstai 5. heinäkuuta 2018

Pieniä töitä


Heinäkuu alkoi pienten käsitöiden parissa. Tosin enhän minä yleensäkään tee isoja käsitöitä, mitä nyt joskus peittoja. Niitäkin harvakseen, vaikka nyt vuoden sisällä on valmistunut neljä.


Omana ideana ja toteutuksena valmistui turvavyön pehmuste
Lanka Puro Batik ja sen menekki 26 g.

Kudoin aina oikein -neuleena suorakaiteen muotoisen lapun, leveyttä n. 20-30 cm ja korkeutta 14 cm. Korkeutta sen verran, että yltää 5 cm:n turvavyön ympäri melkein 3 kertaa. Tarranauhaa kiinnitystä varten, niin pehmusteen voi siirtää toiseenkin vyöhön.  Ja se on siinä. 

Minua kiusaa kesäisillä automatkoilla, kun turvavyö hankaa paljasta ihoa. Vaikka ei minulla niin kovin avaria kaula-aukkoja ole, mutta sen verran kuitenkin. Olen käyttänyt pehmusteena huivia tai muuta pehmeää vaatetta, mutta aina en muista ottaa mukaan tarkoitukseen sopivaa. Nyt ei sekään ole enää muistin varassa, niin hyvin tämä toimi. Eilen testasin pari tuntia.



Seuraavaksi virkkasin pinon patalappuja, pyöreän ja kaksi vinoneliöpatalappua
Langat kirjava 7veikkaa ja oranssi Jannea, menekki yhteensä 192 g (pyöreään 73 g ja nelikulmaisiin 119 g)
Virkkuukoukku 4 mm



Suorakaiteenmuotoiset laput ovat kooltaan 21 x 17.5 cm, ei siis kovin isot. Jatkoa varten muistutuksena itselle, että aloitukseen kannattaa laittaa 50-55 silmukkaa, kun aloittaa keskeltä. Nyt oli 45.

Vinoneliöpatalapun ohje löytyy mm. täältä, mutta nämä laput tein sitä ohjetta soveltaen. Nytkään minun ei tarvinnut käyttää neulaa muuhuin kuin lopuksi langanpään päättelyyn.




Pyöreää patalappua varten virkkasin kiinteillä silmukoilla samankokoiset pyörylät  (halkaisija 20.5 cm) molemmista langoista langoista. Yhdistin pyörylät toisiinsa kerroksella kiinten silmukoin ja lopuksi vielä kerros simpukoita somisteeksi: *2 ks, hyppää kahden s:n yli, 7 p samaan silmukkaan* .

Nämä patalaput on tarkoitus antaa veljeni tyttärentyttärelle, joka on kevään ylioppilas ja lähdössä opiskelemaan. Hän sai ylioppilaslahjaksi toisen yksivärisistä peitoista, joista kerroin täällä. Sen peiton reunapitsiä hiukan muunneltuna tuli nyt patalappuunkin.



12 kommenttia:

  1. Aika vähän autolla kuljen mutta Aina se turvavyö hankaa kaulaa. Oon lyhyt niin vyö osuu aina kaulaan. Pehmusteeksi yritän vetää kaulusta tms jos vaate antaa myöten, yleensä kuitenkin kädellä pidän vyötä pois kaulalta. Siis: tuommoinen pehmike on varmasti hyvä ja monelle muullekin hyvä käyttötavara.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. KristiinaS, nyt on jo testattu pehmustetta toisellakin ajomatkalla ja edelleen se toimi hyvin. :)

      Poista
  2. Juuri tuollainen pehmeä suoja kaulan takia pitäisikin tehdä turvavyöhön. Milloin huivi js kauluspusero on auttamassa ja ei todella aina le mitään. Mekin kuljetaan usein kolmisen tuntia ainakin suuntaansa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iso Gnu, voin suositella tällaista nyt jo toisenkin parituntisen kokemuksen jälkeen, kun palattiin mökiltä. :)

      Poista
  3. Kiitos vinkistä tuohon turvavyöhön ,kumpa saisin aikaseksi tehdä tuollaisen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. M-A k, tällaisen teossa ei mene kovin kauan, kunhan vain aloittaa. :)

      Poista
  4. Hyvä idea tuo turvavyön pehmuste. Todellakin paljaalla iholla vyö tuntuu ikävältä ja huiviahan siinä on tullut käytettyä. Ihania patalappuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kankuritar, tämä idea on vapaasti käytettävissä, olen iloinen, jos joku muukin saa tällaisesta mukavuutta kesäreissuihin. :)

      Poista
  5. Nerokas keksintö!
    Nuo vinoneliöpatalaput on ihan parhaita! Tarppeeksi paksuja mökillä puuhellan kanssa touhutessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Susu, olen samaa mieltä niin tästä keksinnöstä kuin noista patalapuistakin. :D

      Poista
  6. Tuo turvavyön pehmuste kyllä pitäisi olla vakiovarusteena jokaisessa autossa. Pitää laittaa tekolistalle ehdottomasti :)
    Kunhan nyt tässä taas jaksan ottaa puikkoja ja virkkuukoukkua esille, on nimittäin jäänyt näin helteillä se homma. Mieluummin olen nyt lukenut kirjoja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Virpi, eläkeläinen ehtii päivän aikana niin kilkuttelemaan puikkoja kuin lukemaankin. ;) Minä yleensä teen käsitöitä päivällä ja illat pyhitän lukemiselle. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.