Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 14. heinäkuuta 2018

Raitoja taas


Minä tykkään tehdä sukkia, kuten olen usein täällä kertonutkin. Kaikenlaisia sukkia, milloin minkinlainen malli valloittaa minut. Tuossa edellä esittelin parit raitasukat ja niiden tekeminen tuntuikin taas kovin kivalta.

Siispä raitasukkia lisää vaikka apilikossa kävelyä varten.




Raitasukat kokoa 39. Ihan perussukat, mutta varren suuosan resorin korvaa valepalmikko, sitten kahden kerroksen raitoja vuoroin molemmilla langoilla
Lankoina luonnonvalkoinen Gjestal Janne ja  Novitan 7veljestä multiraita, joiden menekki yhteensä oli 116 g
Silmukoita 50, puikot 3.5 mm:n sukkapuikot.



Minusta näistä sukista tuli erityisen kauniit. Tykkään noista väreistä, ovat  sopivan kesäisen hempeät näin sydäkesän käsityöhön.


Meidän kisukin ihailee selvästi näitä. Se on muuten vartioinut hyvin meidän terassia vuosikaudet. Mutta hyvin hommansa hoitaa edelleen muutamista kolhuista huolimatta.



Muikeat hellekelit on viime päivinä olleet täälläkin.  Siitä todisteena kuva, jossa kolmen päivän (11-13.7) mittarilukemat meidän koko päivän varjossa olevasta mittarista. Voi jopa sanoa "huh hellettä". Onpa mieleen tullut, pitäisikö hankkia joku viilentävä aparaatti. Mutta tähän "hätään" se ei taida ehtiä eikä seuraavasta helteestä taas tiedä, milloin se on.  Tänään on ollutkin jo selvästi viilemäpää, jos +26 asteesta voi niin sanoa.

13 kommenttia:

  1. Kivoja sukkia, minäkin olen raitasukkien kannattaja, tyyliin vielä pari raitaa kun illalla ei malttaisi lopettaa. Ihanaa että lämpöä riittää teillekin, harmi ettei sitä voi säilöä koleiden päivien varalle. Irmeli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Irmeli, niin totta tuo "vielä pari raitaa" täälläkin! :D Näyttää siltä, että ainakin tänään vielä saadaan nauttia helteestä ja ennusteiden mukaan pitempäänkin.

      Poista
  2. Niin kauniit sukat! Tuo yksivärinen raikastaa sukat ihan ylellisiksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinisen sohvan emäntä, usein minusta yksivärisen langan avulla saa raitalangan näyttämään kivemmalta, sen värit ikään kuin pääsee oikeuksiinsa.

      Poista
  3. Hienot raitasukat. Raitalankoista ja muistakin kuviollisesta lankoista tehdyistä sukista saa ihan erinäköiset, kun yhdistää niihin yksivärisen. Minä ainakin oon nauttinut helteistä, kun niitä kerrankin meille "suodaan". Vaikka kuuma on ollutkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Johku, kyllä minäkin tykkään lämpimästä ja olen mielissäni näistä helteistä vaikka en juuri mitään jaksa tehdäkään. :D

      Poista
  4. Hei Matleena.Ole kiltti ja laita junasukkien ohje, en näkevänä ehtinyt opetella ja nyt avustajani on pyytänyt vauvan sukkia jos vain pystyn niin pieniä tekemään,en jaksanut lukea googlesta pitkiä tekstejl ja koitin löytää siun sivulta tiesin niiden ohjeen olevan siellä,mutta näön hämärtyminen on lisääntynyt ja aina vaikeampi on lukea apulaittedenkin avulla.
    Kiitos Matleena myös niistä ihanista sukista jotka sain kun näköni huonontui,niistäköhän sain uskoa että vielä pystyn itsekin kutomaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuomontuvan Anni, tein yhteenvedon junasukkien ohjeesta ja lähetin sinulle Messenger viestinä, kun en löytänyt s-postiosoitettasi. Kysy tarvittaessa lisää.

      Poista
  5. Tosi nätit sukat. Hellettä piisaa jo ihan liiankin kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seijasisko, siltä alkaa tuntua, että hieman vähemmätkin asteluvut riittäisivät todellakin.

      Poista
  6. Hei Matleena, aivan nätit sukat ja taas kysyn tyhmiä; Miten jaat 50s puikolle ja vielä kysymys; valepalmikosta ; miten se tehdäänkään? Vanhaan päähäni ei ole jäänyt siitäkään muistikuvaa ja se valepalmikko on enenkin ollut muisti riesana vaikka olen senkin joskus tehnyt.
    Kiitos Matleena, että otat aina toisetkin ihmiset huomioon:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Anni, jos minä teen sukkia 50:lla silmukalla, niin niistähän ei tietenkään tule neljälle puikolle samaa määrää, vaan osassa on enempi ja osassa vähempi. Valepalmikko muodostuu viidestä silmukasta, siksi näissä sukissa on tuo silmukkamäärä. Kantapäitä ja terää tehdessä pitää sitten "sumplia" jotenkin, yksi mahdollisuus on, että vähentää nilkassa työstä kaksi silmukkaa ja jatkaa 48. silmukalla tavalliseen tapaan.

      Valepalmikkoa tehdessä siis silmukkaluvun tulee olla jaollinen viidellä.
      Kerros 1 ja 2: neulo 3 o, 2 n -resoria.
      3. kerroksella nosta 1 s neulomatta, neulo 2 s oikein, nosta eka silmukka näiden kahden yli, neulo 2 n. Toista näin koko kerros.
      4. kerros: Neulo 1 s oikein, tee langankierto, neulo 1 s oikein, neulo 2 s nurin. Toista koko kerros.
      5.kerros: Neulo 3 o 2 n koko kerros.
      Toistetaan näitä viittä kerrosta haluttu määrä.

      Selkisiköhän asiat? Jos ei, niin yrotän selventää. :)

      Poista
  7. Kiitos Matleena kun jaksoit selvittää pitkää lukua:)En yhtään ihmettele, kun miun päähän ei ole jäänyt ohje vaikutti ihan vieraalta jutulta.Ja sehän ihan selvästi kuuluu ollakin silmukkamäärä jonka mainitsit, miulle kun pitää vääntää rautalangasta ja jos en vieläkään ymmärtänyt,sitten valepalmikko ei ole miun juttu.
    Mukavaa kesäaikaa.
    Ps. meillä oli juuri äsken mahtava ukkosenilma kaatosateineen.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.