Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 31. toukokuuta 2019

Kastekortti ja pari muuta työtä


Hitaasti näyttävät nämä minun työni nykyisin pääsevän tänne Lankapirttiin asti. Nytkin on esitteillä otsikossa mainitun kortin lisäksi pari valmista työtä ja näiden lisäksi kolmas työ odottaa pingottamista ja kuvausta.

Tämä ensimmäinen työ kastekortti onnistui minusta oikein hyvin. Ollaan saatu sukuun uusi tyttölapsi joka kastetaan sunnuntaina, jolloin tämä isoisotätikin pääsee mukaan juhlaan.


Vaunut virkkasin taas hiukan alkuperäistä ohjetta muokaten. Idean korttimalliin sain Heivattujen kudelmien Marilta ja häneltä sain vinkin vaunujen Aavannrkkaan vaunukorttiohjeeseen. Kiitos molemmille avusta!


Lankana käytin Novitan Huvilaa, menekki 3 g, ja koukuuna 2.5 mm:n poronluinen "ihanuuskoukkuni".


Yhdessä tyttären kanssa koottiin kortti, jonka sisäpuoli näyttää tältä.

Varsinainen lahja on sekin käsityötä, mutta ei ole minun tekemäni vaan tyttären kutoma vauvamekko. Isosisar sai aikoinaan samantapaiset lahjukset kastepäivänään.



Mökkikausi avattiin viikonloppuna ja matkakäsityöksi menomatkalle otin sytomyssyn teon, johon kokeilin uutta tapaa elävöittää sileää pintaa.



Sytomyssy lanka Drops Safran, jonka menekki 30 g
Silmukoita 96, puikot 3.5 mm:t.

Lanka vain on niin ohut, että yksinkertainen kohokuvio ei pääse oikeuksiinsa. Kannattaa siis valita paksumpi lanka, jos haluaa käyttää tätä mallia.



Näin hyvin kuvio tulee esille paksummalla langalla tehdystä neuleesta. Myssy on Asukastuvalla kässäkerhossa käyvältä ahkeralta myssyntekijältä, joka kertoi myös neuleohjeen:
1. krs *1o, nosta 1 s lanka työn edessä* toista koko krs
2. krs *nosta 1 s lanka työn edessä, 1 o* toista koko krs
3. krs *1o, nosta 1 s lanka työn edessä* toista koko krs.





Mökillä tikutin kirjoneulesukat kokoa 39, varren korkeus 17 cm. Malli on kirjasta Villasukkien uudet kuviot, jonka tekijä on saksalainen Kerstin Balke.
Lanka Gjestal Jannea ja menekki 109 g
Silmukoita 52, puikot 3.5 mm



Hiukan muuntelin tätäkin mallia, lähinnä silmukka- ja kerrosmääriä, koska käyttämäni lanka on paksumampaa kuin ohjeessa.

Minä olen ihastunut tämän kirjan malleihin niin, että hankin sen itsellenikin. Yleensähän vain tyydyn lainaamaan kirjoja kirjastosta. Nyt luulen, että joudun tai pääsen, miten vaan, piankin hankkimaan toisenkin sukkakirjan, nimittäin Tiina Kuun Tuhansien villasukkien maan. Odotan nyt ensin, että näen kirjan sisällön omin silmin ja sitten vasta päätän asian lopullisesti. Mutta vakaasti luotan, että ohjeet ovat mieleisiäni ja hyvin kirjoitettuja, kuten aiemmatkin Tiinan ohjeet.





5 kommenttia:

  1. Mä jo ostin Tiinan kirjan. On on kivoja sukkia. Ehkä ensimmäisen tekeminen on hidasta kun lukee ohjetta mutta sitten varmaan helpottaa ku tuo lukeminen sujuu.
    Kivoja kuvioita on tuossa sun kirjassa.

    VastaaPoista
  2. KristiinaS, kovasti minunkin tekee mieli ostaa heti tuo Tiinan kirja, mutta päätin kuitenkin odottaa "katselukirjaa" kirjastosta, että voin rauhassa tutustua ohjeisiin. Onneksi ehdin tehdä varauksen ennen kuin jono ehti kovin pitkäksi.

    VastaaPoista
  3. Suloinen kortti. Kiva kun muistutit Heivatuista kudelmista. En ole aikoihin sielläkään poikennut. Kiitos myssykuvion ohjeesta. Kokeiluun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Susu, mitenhän minä ajattelin juuri sinua tuota myssyn kuvioa tehdessäni. ;)

      Poista
  4. Ihana kastekortti :)
    Tuo Tiinan sukkakirja menee ainakin katselulistalle :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.