Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

keskiviikko 15. toukokuuta 2019

Huivi ja sytomyssy


Huivibuumini jatkuu, kuinkahan kauan kestänee. Tässä taas yksi valmis ja seuraava puikoilla. Ja päässäni ideoita useista muistakin.Simplicitas-huivi,  siipiväli 148 cm ja korkeus 65 cm. 
Ohje Heli Suhosen ja löytyy täältä Ullasta
Lanka hyvin marinoitunut Katia Socks Darling 4 (100 g=410 m), jonka menekki tähän huiviin 75 g eli n. 307 m
Puikot 4 mm


Hyvä yksinkertainen huivimalli, joka käy pätkävärjätyille langoillekin. Yksinkertaisuudestaan huolimatta kutominen ei pitkäsytytä, kun joka 12. kerros on reiällinen.
Olis aika sopivan kokoinen itselleni, kuten kuvasta voit todeta. Saaja on vielä salaisuus, tiedossa vain itselläni, mutta sen verran voin paljastaa, että hän on suurin piirtein kokoisen.


Etsin huiville sopivaa kuvauspaikkaa, jossa olisi hyvä valaistus ja saisin huivin värit todellisina esille. Kokeilin pyykkinarujakin, mutta siellä värit vääristyivät muita paikkoja enemmän. Mutta kun tuuli leyhytteli huivia kivasti, niin sehän piti ikuistaa videolle.


Viime perjantaina olin taas Asukastuvalla ja sinne piti saada joku helppo käsityö mukaan. Niinpä aloitin sytomyssyn ja tein sen jonain iltana sitten valmiiksi.


Päälaelta aloitettu sytomyssy 
Vyötteetön puuvillalanka, menekki 40 g
Silmukoita 128, puikot 3 mm.

Minulla oli vajaa kerä kauniin väristä puuvillalankaa, vyöte oli häipynyt jonnekin. Arvelin, että lanka voisi riittä myssyyn, mutta en ollut varma. Siksi päädyin aloittamaan myssyn päälaelta ajatuksena, että tarvittaessa teen resorin toisella langalla. Mutta lanka riitti just ja just, mutta lopussa piti hiukan taktikoida. Päättelyn tein nimittäin joustavana päättelynä, mutta kuusi viimeistä silmukkaa piti päätellä yksinkertaisesti, että sain langan riittämään. Enpä muista ennen käyttäneeni lankaa noin loppuun.


6 kommenttia:

 1. No nyt on huivihurmaannus iskenyt oikein kunnolla ;) Huiveja olisikin niin mukava neuloa, mutta kun en osaa itse käyttää enkä tiedä kenelle antaakkaan. Joitakin olen lahjaksi antanut, mutta eivätpä näytä käyttävän. Iloisen värikäs tämä huivisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sude, minä en ole aiemmin erityisesti tykännyt huivien teosta, mutta nyt siihen hurahdin näköjään! :D Hmh, mihinkähän päädyn...

   Poista
 2. Tuo huivimalli on kiva neuloa ja usein olen tehnyt ilman noita nirkkoja. Rupesi sormet taas syyhyämään, mutta nyt ohjelmassa muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Is Gnu, eikö ole kumma, että niin helposti innostuu jostain käsityömallista, kun sen näkee vaikkapa toisen blogissa. :)

   Poista
 3. Sievä huivi tuli tästäkin ja värikkäänä sopii monenlaiseen käyttöön :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.