Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 3. toukokuuta 2019

Ponnarimyssyjä


Huhtikuun lopulla tein paksusta neulelangasta pari myssyä. Lankaa jäi vielä kolmanteen myssyyn ja sen tehtyäni kaivoin lankavarastoani ja löysin kerän toista paksua lankaa, siis siitäkin myssy. Nyt oli molempia lankoja keränen mutta ei riittävästi myssyyn. Taas kaivoin varastojani ja niinpä löysin vielä yhden kerän sitä alkuperäista lankaa ja niin valmistui kolmas myssy.




Tällä kertaa päätin kokeilla ponnarimyssyjen tekoa ja teinkin kaikki nyt esillä olevat myssyt saman kaavan mukaan. Tarkoitukseni on lahjoittaa nämä myssyt Oulun Hopelle tulevana syksynä ja sitä kautta eteen päin pitkähiuksisille.



Näistä ensimmäisenä valmistui tämä ponnarimyssy
Lanka LIDLin Crelando Paula (60% polyakryyli, 20% villaa, 20 % alpakkaa)  ja menekki 76 g
Silmukoita 72, puikot 5.5 mm


Toinen ponnarimyssy, jonka sileää pintaa elävöittää muutama nurja raita. Ponnarin aukon ympärillä on myös nurjia raitoja.
Lanka Novitan Balladi (100% villa), jonka menekki 76 g
Silmukoita 64-72, puikot 5.5 mm



Kolmantena ponnarimyssy edellisen tapaan, mutta hiukan suurempaan päähän
Lanka LIDLin Crelando Paula (60% polyakryyli, 20% villaa, 20 % alpakkaa), jonka menekki 77 g
Silmukoita 68-80, puikot 5.5 mm

Ensimmäinen ja kolmas myssyistä on samasta langasta tehtyjä, vaikka kuvissa värit ovat aivan erilaiset. Kamerani valehtelee useita värejä ja eri ottokerroilla myös tai sitten minun kuvaustaidoissani on puutetta.



Aiemmin en ole tehnyt ponnarimyssyjä, joten piti hiukan kokeilla, miten aukko ponnarille kannattaa tehdä. Kuvassa kaikkien nyt tekemieni ponnarimyssyjen päälaet.



Me saatiin tänne Oulun seudulle kunnon talvi, vaikka kesää jo odoteltiin. Yöllä alkanut lumisade on jatkunut koko päivän.


Pari tuntia sitten mittasin tasaiselta nurmikolta viivottimella lumen paksuuden ja sain 13-14 cm lukeman. Enpä muista tällaista lumimäärää toukokuussa sataneen, vaikka pienempiä määriä on kyllä nähty  Mutta toivotaan, että lumi sulaa pian pois ja saadaan sitten se kesä.





11 kommenttia:

  1. Työtahti vain kasvaa, kivoja myssyjä ja säästä päätellen niillä on käyttöäkin. Ilmasto tuntuu heittäneen kuperkeikkaa kun löydätte itsenne vielä toukokuussa noissa maisemissa. Lupasivat tosin tänne eteläänkin 'kylmempää'. Irmeli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Irmeli, nyt lumet sulavat sukkelaan, kun aurinko paistaa ja mittari on kivunnut varjossakin yli 5 asteeseen. :)

      Poista
  2. Ponnaripipo onkin ihan helppo tehdä kunhan ei tee sitä vaikeimman kautta niinkuin mä tein ekan sellaisen joitakin vuosia sitten. Tuhrasin sitä reikää alemmas takaraivoille ja eihän sitä nätiksi saanut yms. outouksia tein. Noh, nyttemmin jo osaisin tehdä paremmin. Sun onkin just hyvä.
    Tapasin Lentävässä Lapasessa TiinaKuun, siis se uusi sukkakirja tulee julki toukokuun loppupuolella.Kirjastoon oon jo tehnyt varauksen mutta ehkä se täytyy sitt ostaa, aika kivaa tarinaa hän siitä puhui.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lentävä Lapanen, meidän ihana kahvipaikkamme!

      Poista
    2. KristiinaS, onneksi minä en ruvennut miettimään tarkemmin tuota ponnarimyssyn rakennetta, tein vain noin tavallisen myssyn ja jätin siihen sopivan aukon. Ja ainakin omssa päässäni tunntui hyvältä, kun ponnari on noin ylhäällä.
      Joo, Tiinan kirjaa minäkin odottelen, kirjaston varausjonossa olen. Ja luulen myös ostavani kirjan ihan kannatuksenkin takia, olen niin monia hänen ilmaisia ohjeitaan käyttänyt tyytyväisenä.

      Poista
  3. jänniä pipoja:)
    lunta meillä yli 20 cm.ja lisäksi pakkasta!
    (Kalevan -lukijakuva oli 21.5 1968 valtava lumimäärä)
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liisa, teillähän on paljon enempi lunta tai oli, sillä ainakin täällä lumet sulavat silmissä, kun aurinko paistaa ja varjon mittarissa yli +5.
      Tuotapa minä en muistakaan, että vuoden 1968 toukokuussa olisi satanut noin paljon lunta (kävin kurkkaamassa kuvan). Mutta sen muistan, että samana vuonna syyskuun lopulla (jotain 22.9 tai niillä main) satoi Rovaniemelle kuten muuallekin Pohjois-Suomeen pysyvän lumen. Minulla on kuvakin siitä ensi lumesta, mutta valitettavasti en ole pannut päivämäärää.

      Poista
  4. Hauska ponnarimyssy. Lunta on tosiaan tullut, viivottimella mitaten 16 senttiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eija, teille taisi tulla lunta hiukan enemmän kuin meille. ;)

      Poista
  5. Ponnarimyssy onkin veikeä idea! Täälläkin satoi lunta, mutta maahan ei sentään kertynyt. Eiköhän ilmakin tästä ala lämpenemään, kun meidän kolmipäiväinen "kesälomamme" päättyy tänään :)Äsken katsottin mittarista, että jo kuusi astetta lämmintä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Susu, meillä oli tänään iltapäivällä jo +7 varjossa ja aurinko on paistanut koko päivän, joten lumet sulavat melkein silmissä, joten kesä se tulee teidän loman päättymisen kunniaksi! :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.