Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 10. toukokuuta 2019

Frozen River


Minuun taisi iskeä huivimania, kun jo toisen huvin sain valmiiksi vajaan kuukauden aikana.  Ja täytyy myöntää, että kolmaskin on jo puikoilla. Minähän olen vain harvakseen tehnyt huiveja, mutta nyt joku niksahti aivoissani ja sai tämän buumin aikaan.


Nyt valmistui Heidi Alanderin Frozen River -huivi, siipiväli pingotettuna 128 cm ja korkkeus 58 cm
Lanka teetee Elegant (70% villa, 30% tussahsilkki)  menekki  vain 28 g
Puikot 3.5 mm.

Kevyen kevyt huivi. Lanka on ohut, vyötteen mukaan 50g:ssa on 500 m lankaa. Aluksi tuntui villasukkien jälkeen oudolta kutoa näin ohkaista lankaa, mutta pianhan siihenkin tottui.




 Huivi ei ole kovin iso, mutta hyvin voi kietaista kaulankin ympäri. Tykkään tästä, mutta  tämä ei taida jäädä itselle vaan menee lahjaksi. Luulen, että teen jossain vaiheessa lisääkin huiveja tällä mallilla.



Olen tätä huivimallia ihaillut muutamissa blogeissa mm. Kristiinan silmukoissa. Kristiina on varsinainen huivimaakari ja on tehnyt tämänkin mallin mukaan monta huivia. Sieltä sain kimmokkeen juuri tähän huiviin, kiitos Kristiina!



Välityönä virkkailin jämälangoista taas patalappuja.


Virkatut kaksinkertaiset patalaput, joiden ohje löytyy täältä Lankapirtistä
Koko 18 x 19-20 cm, hiukan ovat eri kokoa ja muotopuoletkin, mutta hoitanevat patalapun virkansa
Langat tarkoitukseen soveltuvia jämälankoja, joiden menekki 116 g
Virkkuukoukku 4 mm

Näitä tein molempia samaan aikaan vuorotellen virkaten. Halusin käyttää molempiin samoja värejä ja siksi jaoin lankakeräsiä kahteen osaan. En kuitenkaan halunnut identtisiä lappuja vaan että molemmissa lapuisssa oli samoja värejä jossain lapun kohdassa. Ainoastaan loppuvaiheessa käytin molempiin samaa tummansinistä lankaa, jolla myös virkkasin ripustuslenkit.


Tältä puolelta aloitin ja...

...tältä näyttää lopetuspuoli.

Sainpa taas monta pientä lankanyttöstä käytettyä näihin. Oikein suupielet korvissa hyvästä mielestä lopettelin nämä ja punnitsin.





12 kommenttia:

  1. Kaunis huivi ja tosi monikäyttöinen.

    VastaaPoista
  2. Aivan ihana huivi, kiitos että laitoit kuvan tänne. Itsekin tykkään kutoa huiveja - ja tietty - ohuesta langasta. Juuri tällä hetkellä on menossa kolmiohuivi Caleido lace langasta. Ja nämä sinun patalaput ovat kyllä yliveto.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kankuritar, minulle aivan oudosta langasta teet huivia, en muista törmänneeni siihen missään, mutta pitääpä tutustua.

      Poista
  3. Aivan erityisen kaunis huivi!! Oi miten pidän tästä kuvioinnista mikä tässä huivissa on.
    Olet huippu neuloja, nopea ja niin kaunista jälkeä tulee!

    VastaaPoista
  4. Kaunis, kaunis on. Hento ja kevyt sekä väri sopii just. Tämä on niin mukava malli, että tosiaan on tullut useampi neulottua. Mä tykkään huiveja neuloa, pitää vaan aina keksiä kohde jolle sen antaa;) Kankurittaren mainitsemaa Caleido lace -lanka myös on kiva huivilanka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. KristiinaS, sinun puikoilta tupsahteleekin huiveja usein. Ja kaikki niin ihania. Mitenhän minun nyt käy, kun kolmannen huivin pingotin juuri ja mietin, mitä seuraavaksi. :D

      Poista
  5. Frozen river on tosi kaunis ja ihana tuo höyhenenkevut lankavalinta. Minäkin tein saman mallin alkuvuodesta ja kun huivituttaa, niin Kristiinalta käyn katsastamassa malleja.
    Noi patalaput on parhaita! Niiden kanssa ei polta näppejään edes puuhellan kuumuudessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Susu, on hyvä, kun meillä on tuollainen Kristiina näyttämässä huivimalleja.

      Poista
  6. Onpa ihana huivi ja niin kevyen oloinen, sopii juhliinkin :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.