Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 17. joulukuuta 2019

Säärystimiä

Viime viikolla valmistui kahdet säärystimet, joista mainitsin jo edellisessä postauksessani. Nyt nämä kaikki ovat matkalla kohti saajiaan, siis sukat, lapaset ja säärystimet.
Tässä molemmat säärystimet yhdessä.


Ensin valmistui 4-vuotiaan Eelin säärystimet  briossineuleena, korkeus n. 25 cm
Langat tummansininen Gjestal Janne ja turkoosi Novitan 7veikka, joiden menekki yhteensä 98 g
Loin 44 s, joilla kudoin suljettuna neuleena 3 kerrosta 1 o 1 n-resoria. Sitten vähensin 2 s ja jatkoin briossineuleella kunnes korkeus oli n. 24cm. Nyt lisäsin 2 s ja kudoin viisi kerrosta 1 o 1 n-resoria ja tein joustavan päättelyn. Puikot 3.5 mm:t sukkapuikot.


Sitten oli vuorossa 6-vuotiaan Ennin säärystimet, korkeus n. 26 cm
Langat kahta pinkkiä Gjestal Jannea, joiden menekki yhteensä 98 g
Samaan tapaan samalla silmukkamäärällä tein kuin edellisetkin säärystimet.

Sopivan kokoisen jalan puutteessa puin säärystimet kuvausta varten omaan käsivarteeni, joka on kyynärpään alapuolella saman paksuinen kuin kyseisten lasten jalat polven alapuolelta.Briossineulehan on siitä kivaa, että neuleen molemmat puolet ovat melkein samanlaiset ja ja vaatetta voi käyttää kummin päin vaan. Tässä kuvassa säärystimien vaaleammat puolet.


2 kommenttia:

  1. Lämpimät säärystimet, eikös noissa ole niinku tuplasti lankaa kun on tuo priossineule? Mä en kyll tota opettele, riittää ku osaan tavallisen patenttineuleen.

    VastaaPoista
  2. KristiinaS, tässä neuleessa nostetaan langankierron kanssa neulomatta vuoroin oikeat ja nurjat silmukat ja kudotaan seuraavalla kerroksella sitten yhteen kyseisen silmukan kanssa, joten enempi menee lankaa jos ei ehkä aivan tuplamäärää. Muistathan muuten, että vannomatta paras! :; Minä olen usein löytänyt itseni tekemästä juuri sitä, mitä hetkeä aiemmin en aikonut tehdä koskaan. :D :D :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.