Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 1. joulukuuta 2019

Lapaset ja kettusukat


Kuukausi vaihtui jo, mutta jotain marraskuussa valmistunutta on vielä esittelemättä täällä Lankapirtissä. Nimittäin yhdet kirjoneulelapast ja kettusukat.


Nämä kirjoneulelapaset, koko S, valmistuivat jo jokin aika sitten
Kuviot tein Jonttuut-lapasten ja Kinket-sukkien kaavioita hyväksi käyttäen
Langat Novitan 7veikkaa ja niiden menekki oli yhteensä 65 g
Silmukoita 40. peukaloissa 15 ja puikot 3.5 mm.

Kun teen seuraavat lapaset "samalla kaavalla", kannattaa laittaa peukalolanka 7 silmukkaan. Nyt laitoin niitä 8 ja 7 olisi riittänyt. Peukalon korkeus 18 krs ennen kavennuksa oli sopiva omalle peukalolleni.

Kuvan värit ovat kylmemmät kuin lapasten todelliset värit.


Joskus tapahtuu ihmeellisiä yhteensattumia vai liekö peräti johdatusta ihan arkisissakin asioissa. Minulle nimittäin tuli pari viikkoa sitten mieleeni ajatus, pitäisiköhän tehdä sukat eräälle pikkupojalle, jonka mummo käy Asukastupamme käsityökerhossa. Muutaman päivän kuluttua siitä kyseli kyseisen mummo kerhossa, voisiko joku kutoa tälle pikkumiehelle kettusukat. (Mummo itse virkkaa innokkaasti mutta ei tykkää kutoa.) Enhän minä voinut olla kertomatta ajatuksestani ja niinpä lupauduin tekemään kettusukat.


Tässä siis kettusukat kyseiselle pikkumiehelle, koko lienee 24,
 Varren korkeus 16 cm kantalapun yläreunasta mitattuna ja valkoisen alueen korkeus 10.5 cm
Langat Novitan Nallea, menekki yhteensä 55 g
Silmukoita 40, puikot 2.5 ja 3 mm.

Kettukaaviot löysin netistä googlaamalla. Niitähän siellä on useita enempi tai vähempi samatapaisia. Pitkien valkoisten osioiden vuoksi käytin avukseni tikapuutekniikkaa, jonka opastusvideoita niitäkin löytyy samalla tavalla useita.

Yllättävän haastavaa oli tällä kertaa kirjoneuleen teko, vaikka sitä tuli vain näin vähän, kaksi kettua yhteen sukkaan. Mutta jospa kettuihin ihastunut poika tykkää sukistaan ja ne ovat häelle muutenkin sopivat, sitä toivon.

4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.