Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 28. joulukuuta 2019

Joulun seutua edelleen

Varsinainen joulu on jo takana päin, mutta niissä tunnelmissa täällä eletään vielä ainakin uuden vuoden yli. Usein meillä menee loppiainenkin samoissa tunnelmissa, tosin viime vuosina on luovuttu jo aiemmin. Vanhuusko lie vaikuttamassa, onhan noita jouluja koettu jo aika monta.

Mutta käsityöt maittavat oli pyhä tai arki, joulu tai juhannus. Noo, aatto ja joulupäivä kyllä kuluivat ilman käsityötä, mutta tapaninpäivänä tartuin jo käsitöihin. Nyt esittelyssä ennen joulua valmistuneet sukat ja ne tapanina aloitetut lapaset.


Raitasukat ihan perusmallia, koko 44, varsi 22 cm korkea kantalapun yläreunasta mitattuna
Langat Novitan 7veikkaa paitsi punainen Gjestal Jannea, menekki yhteensä 137 g
Silmukoita 52 ja 3.5 mm:n sukkapuikoilla mentiin.

Kamera ei taaskaan suostunut toistamaan värejä todellisina vaan teki niistä liian kirkkaat ja kovat. Alemmassa puhelimella otetussa kuvassa värit ovat lähempänä totuutta kuin ylemmässä. Tulikin mieleeni, pitäisikö jatkossa kuvatakin puhelimella. Taidan kokeilla.


Nämä sukat kudoin sukulaisen pyynnöstä, koska hän halusi antaa kummisedälleen lahjaksi pirteän väriset villasukat. Setä kaihtaa tummia värejä vaatetuksessaan.


Ja sitten ne tapanina aloitetut lapaset. Inspiksen näihin sain unessa tapaninpäivän vastaisena yönä. Näin unta, että kudoin lapasia eräälle tietylle henkilölle, jolle tein nämä sukat joku aika sitten. 
Ja aamulla koin alitajunnan viestittäneen minulle, että lapasetkin pitää tehdä. Unen kyllä muistin mutta en enää tarkemmin lapasten mallia, mutta kirjoneuletta ne olivat.


Kirjoneulelapaset JonMarit-sukkien tyyliin, koko S
Lankoina musta ja valkoinen Novitan 7veljestä ja punainen Pirta sukkalankaa, menekki yhteenä 68 g
Silmukoita 40, puikot 3.5 mm
Kämmenosassa kerroksia 42 resorin ja kärkikavennuksen välissä, on sopiva korkeus omaan käteeni
Peukalolanka 7 s, peukalossa silmukoita 16  ja kerroksia 20 krs ennen kärkikavennusta.


Tämä setti on menossa lähiaikoina lämmittämään erästä minulle tärkeää henkilöä.


Vielä on pari työtä kesken ja luulen/toivon saavani ne valmiiksi ennen vuoden vaihdetta, Sitten pääsisin aloittamaan uuden vuoden työt "puhtaalta pöydältä".

6 kommenttia:

  1. Voi miten ihana neulesetti. Lämmittää varmasti saajansa mieltä sormien ja varpaitten lisäksi. Hyvän väriset sukat miehelle, ei aina sitä samaa harmaata.

    VastaaPoista
  2. Kaunis neulesetti. Lankarikasta uutta vuotta sinulle!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.