Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 7. joulukuuta 2019

Vauvalle ja koulukkaalle


Näin jossakin netin syövereissä kivannnäköiset vauvan tossut. Niissä oli kivasti käytetty yksinkertaista kirjoneuletta. Se houkutti minua niin ja niinpä täällä syntyi pienet sukat ja lapaset mallia matkien. Mutta eivät siis ollenkaan samanlaiset kuin inspiraationi lähteessä olleet tossut.


Poikavauvan sukat ja lapaset
Langat Gjestal Maijaa ja  Novitan Nallea, joiden menekki yhteensä 55 g (sukat 30, lapaset 25)
Silmukoita molemmissa 40, puikot muistaakseni 2.5 mm.

Voivathan nuo lämmittää tyttövauvaakin, mutta jostain syystä halusin nimetä nämä poikavauvan setiksi. Helposti tulee miellettyä sininen pojan väriksi ja punainen tytön väriksi, vaikka mielestäni en rajaa värejä sukupuolen mukaan. Hyvänä opettajanani toimi aikoinaan poikamme, joka halusi punaisia vaatteita. Vaate kuin vaate kelpasi, jos se oli punainen.

Näitä pieniä juttuja on mukava tehdä, valmistuvatkin nopeasti. Saajasta ei ole tässä vaiheessa tietoa, mutta eiköhän tarvitsija ilmaannu ennen pitkää, vaikka maassamme syntyvyys onkin laskenut.Seuraavaksi sitten tyttösen raitasukat kokoa 34
Lankoina luultavasti 7veljestä (ei vyötteitä), menekki yhteensä 75 g
Silmukoita 44, puikot 3 mm.

Nämä tein tyttären pyynnöstä, kun hän ei itse enää ehdi ennen joulua tekemään ja haluaa lahjoittaa nämä eräälle 9-vuotiaalle tytölle. Äidithän ovat sitä varten, että auttavat lapsiaan. Aikuisiakin lapsia.

Joulu lähestyy hyvää vauhtia, siksipä toivotankin

4 kommenttia:

 1. Puna-mustasukat on sellaiset sukat raidoituksineen, joita tein yhteen aikaan. Jotenkin sopii mun matemaattiseen ajatteluuni.

  VastaaPoista
 2. Iso Gnu, minulle tällainen raidoitus oli eka kerta. Olen kyllä ihaillen katsellut samaan tapaan sinun ja joidenkin muidenkin tekemiä, mutta vasta nyt tein itse ensimmäiset. Voipa olla, että teen vastakin vaikka en kovin matemaattisena itseäni pidäkään. ;)

  VastaaPoista
 3. Laitoin facebookiin linkin sun patalappu-ohjeeseen. Toivottavasti ei haittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sude, ei haittaa ollenkaan. Käyttöä vartenhan sen olen laatinut.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.