Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 13. heinäkuuta 2010

Ihailtavaa myssyilyä


Heinäkuu jatkuu edelleen helteisenä täälläkin. Lämpömittarin lukema kipuaa yhä korkeammalle, tänään iltapäivällä meilläkin varjossa koko päivän olleessa mittarissa oli +31. Sisälle olen minäkin siirtynyt kutimeni kanssa, koska sisällä on selvästi viileämpää (vain +26). Vaikka lämpimästä ja auringosta tykkäänkin, haeskelen siis jo viileämpää paikkaa.


Omia käsitöitä ei ole valmistunut. Huivi on tekeillä ja sen esittelen sitten aikanaan. Ja yhdet sukatkin aloitin, nekin valmistunevat joskus. Nyt ei vain niiden teko innosta ollenkaan. Mutta muistatko sadan myssyn Tainan? Hänestä oli juttua aiemmin blogissani täällä. Ja nyt haluan kertoa lisää ja olen saanut siihen luvankin.Tainahan siis teki OYS:n sytomyssykeräykseen yhteensä 125 virkattua myssyä. Kuva Taina ikuistettuna noiden myssyjen kanssa. Jo myssyjä tuodessaan hän aikoi jatkaa myssyjen tekoa ja hymyssä suin heitti tekevänsä jatkossa 50 myssyä/vuosi. Mutta arvaapa miten siinä kävi! Nyt aikaa on kulunut pari kuukautta ja Taina on virkannut 50 myssyä. Siis yhteensä jo 175 myssyä! Ja tämä tieto on peräisin viime viikolta ja uskon, että joku myssy on valmistunut senkin jälkeen. Taina nimittäin aikoo yhäkin jatkaa sytomyssyjen tekoa. Aivan uskomattoman ihailtava nainen, että tekee ja lahjoittaa näin paljon myssyjä tuntemattomille kanssaihmisille! Siis ilman mitään korvausta! Itse hän on muuten ostanut suurimman osan langoistakin näihin myssyihin, vaikka osa keräyksemme saamista langoista onkin mennyt hänelle.

Alla muutamia Tainalta saamiani kuvia viimeisimmistä myssyistä.

MammaMyyn mallilla Minttu-myssyjä naisille ja...


... Minttuja tytöillekin.


Viuhkaa naisille ja...... Viuhkaa tytöille.

Taina on nimennyt Modassa 3/2010 virkatun myssyn n:o 44 viuhkaksi, koska viuhkahan tuo myssyn kuvio ilmiselvästi on.Ja vielä Viuhkaa Janan mallilla, jossa päälaki on tehty eri lailla kuin Modan ohjeessa. Se ei ole niin reikäinen ja se ohje löytyy Seijasiskon kokoamista myssyohjeista täältä.


On tosi monta mukavaa, yllättävää ja mielenkiintoista asiaa mahtunut tähän sytomyssyjuttuumme. Eipä arvattu puoliakaan, kun kampanja polkaistiin käytiin tammikuussa Seijasiskon kanssa. Ja myssyjähän kerätään edelleen, halutessasi lisätietoja, löydät niitä klikkaamalla tuosta oikeasta reunasta haluamasi alueeen kampanjan kohdalta.


11 kommenttia:

 1. Ovat ne kyllä niin kauniita, niinkuin kesäiset mansikat - nuo myssyt meinaan :). Vaikkei poseeraajissakaan mitään vikaa ole ;).

  VastaaPoista
 2. Kauniita myssyjä; ihailtavaa!
  On tämä hyvä niin juttu!
  Lämmintä piisaa, tosin vähän jyrisi ja tuli muutama sadepisara.

  VastaaPoista
 3. Pappi puikoissa: Jaa että myssyt, ja minä kun ehdin jo luulla että Taina ja minä ollaan kuin kesäiset mansikat! ;DD

  Malli45: Se taitaa olla tulossa meille se ukonilma sieltä päin. Nyt nimittäin jo jyrisee ja taivas vetäytyy tummaksi. :o Taidanpa napsauttaa tämän koneen kiinni.

  VastaaPoista
 4. Voi että on upeita myssyjä Taina tehnyt. Kyllä meidän pitää jollain keinolla saada Tainalle lisää lankaa!!Tosi hienoa!

  Tänään kyllä on ollut niin kuumaa että olen minäkin viihtynyt sisällä enimmäkseen sisällä sukkaa kutoen. Tosin Valkiasjärvellä kävin viiden aikaa. Se olikin oikea paratiisi silloin ..lämmintä..mutta ei tukalaa koska melkein koko ranta oli jo varjossa ja ihana vilpoisaa vettä!Polskuttelin ainakin puoli tuntia.

  VastaaPoista
 5. Sadan myssyn Taina ei enää riitä. Kohta varmaan voidaan puhua tuhannen myssyn Tainasta. Hieno ihminen!

  VastaaPoista
 6. Kokemäeltä Lankahuoneesta kävin tänään "tinkaamassa" lankoja ja mainostamassa tätä meidän juttua.
  Oikein monta kertaa kehuin, että sen on aloittanut kempeleläinen Matleena ja oululainen Seijasisko ja, että se on levinnyt jo koko Suomeen ja niitä on jo tehty yli 10000. Myyjä ei oikein ollut selvillä tästä, mutta nyt on.
  Porissa oli eilen lämmintä 32,7 ast. Ulkona oltiin ja oikein auringonpaisteessa ja muisteltiin talvea, jolloin oli pakkasta -32,7 ast. ja hymyiltiin.
  Kukaan ei varmasti usko, että minulla ei tällä kesälomareissulla ole myssyn virkkausta mukana, mutta sukan kutimia kyllä on.
  Kiitoksia vaan kaikille kehuista, minä niin tykkään niistä!
  -taina-

  VastaaPoista
 7. Seijasisko: Myssyt ovat taattua Taina-laatua! :)

  Marjut: Niin saadaan! ;D

  Piiku: Taina on tosiaan esimerkillinen ihminen! :)

  Taina: Sinähän olet oikein vihkiytynyt myssyilijä! Sen lisäksi, että teet ennätysmäärän myssyjä mainostakin sitä! Toivottavasti sait langat mukavaan hinaan! :)

  VastaaPoista
 8. On kyllä upeita myssyjä! :) Mullakin on taas pari myssyä tekeillä, toisesta langat päättelemättä ja toinen koukulla, katson miten lanka riittää, että teenkö niihin vielä jotain koristetta. Mutta enpä taida Tainaa saada ikinä kiinni myssymäärässä... ;)

  VastaaPoista
 9. Mari: Joo eipä kannnata alkaa Tainan kanssa kilpasille myssyn teossa! ;DD

  VastaaPoista
 10. Halaukset täältä Tainalle!
  Mitkään sanat eivät riitä kuvaamaan kuinka kauniita ja ihania myssyjä ja vaikka mitkä määrät!

  VastaaPoista
 11. Kehukaa, kehukaa, kehukaa vaan oikein kovasti, täällä kehuja ootetaan avosylin vastaaan, vaikka en minä koe mikään ihmenainen olevani. Olen vaan tehnyt käsitöitä, kun se on niin mukavaa.
  Porissa pesäpalloilijoiden vanhemmat naureskelivat minulle, kun minä kudoin sukkaa 32 ast. helteellä. Taitaapa heilläkin hymy hyytyä talvella, kun on saman verran pakkasta, eikä ole villasukkia.
  Nyt ollaan kotona. Pestään pyykkiä ja kohta polkastaan taas myssytehdas käyntiin.
  Matleenalle:
  Sainhan minä langat niin edullisesti, että kun välillä kävimme kahvit juomassa läheisessä baarissa, piti livahtaa sinne toinenkin kerta niin nopeasti, että mies ei edes huomannut.
  -taina-

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.