Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 11. heinäkuuta 2010

Heinäkuun ensimmäiset valmistuneet


Hellesää on jatkunut täällä kuten kai muuallakin Suomessa. Edelleen jaksan sen lämmöstä nauttia, vaikka eihän silloin viitsi juurikaan touhuta. Vain välttämättömät. Ja käsityöthän ovat välttämättömiä, eikö! ;D Eläkeläisenähän olen etuoikeutetussa asemassa, kun saan itse valita, mitä ja milloin teen. Mutta kyllä vielä muistan toisenlaisetkin ajat.Pari sytomyssyä olen viikolla saanut valmiiksi. Nämä ovat sytomyssyni numerot 43 ja 44. Näitä olen tikutellut huivityön lomassa. Huivin mallikuvio vaatii keskittymistä ja siksipä on pitänyt olla käsiin otettavaksi muutakin. Ja näiden 2o, 4n ei ole kovin vaativa.Ensin valmistui tämä keltainen vihrein raidoin. Yksinkertainen resoripipo, jota somistamaan tein 4. silmukan i-cordilla pienen saparon. Nappivarastosta aion vielä tarkistaa, sattuuko sieltä löytymään joku kiva somiste.
Eilen illalla tangokuningasta valittaessa tein sitten tämän raitamyssyn. Värit eivät pääse kuvassa esiin, kuvaaja ei onnistunut niiden tallentamisessa. Mutta sellaiset hiekan väriset ja vaaleat lähes limen vihreät raidat siinä on.

Molemmissa on lankana OYS:n keräykseen saamaamme Fanny Katiaa, joka lopulta päätyi minulle neulottavaksi. Nyt olen tämän ottamani urakan suorittanut loppuun. Laskin juuri, että 12 myssyä Fanny Katiasta valmistuikin.
Tänäänkin piti saada sellainen käsityö, jossa ei kuvioa tarvitse miettiä. Ja kun myssyt oli tehty, piti keksiä jotain muuta. Niinpä päädyin purkamaan erään neuleliivin. Äitini sen minulle tikutteli 1990-luvun alkupuolella, jolloin oli muotia sellaiset pitkät neuleliivit. Jostakin syystä minulla ei tullut tätä liiviä käytettyä ollenkaan, vaan se on vain kaapin perällä lojunut. Pitkän harkinnan jälkeen päädyin näin radikaaliin tekoon, kun lanka on hyvää puuvillalankaa. Jotain Tenneseen paksuista, saattaa ollakin Tenneseetä. Onkohan sitä ollut jo tuolloin. Koska äitini kutoi liivin minulle, niin taidan tehdä tästä jotain itselleni.
525 grammaa vihreää puuvillalankaa. Mitähän siitä saisin itselleni? Ehdotuksia otetaan vastaan mielihyvin. Vielä langat pitäisi vyyhdittää ja kastella, että ne suoristuvat. Nythän olisi muuten ihan mukava kuivausilmakin.
Neulojan varpaat lämpimässä! Tossukat ovat mukavat näin lämpimällä ilmalla. Ne kun lämmittävät jalkateriä, mutta eivät kuumota nilkkoja.


8 kommenttia:

 1. Hienoja myssyjä! :) Minunkin on tarkoitus huomenna pistää vaihteeksi sytomyssyjä koukulle. :)

  VastaaPoista
 2. Hienoja sytomyssyjä! Kun olet niin ahkeroinut sen Katia-langan sytomyssyiksi.. niin teeppä jotain kivaa vuorostaan itsellesin tuosta vihreästä!...

  Tänään ollaan oltu Hupisaarilla ja Lämsänjärvellä!Sukat on Eemilille puikoilla ja meenkin miesten seuraan nyt kutomaan ja katsomaan Finaalia!

  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 3. Helteen pehmittämään päähäni ei muita ideoita langalle tule, kuin se February Lady. Lankamäärä varmaan riittäisi lyhythihaiseen malliin. Ja Dropsilla on paljon kauniita puuvillapuseroita ja toppeja...
  Meillä taisi tulla lämpöennätys asumisaikanani mittariin, 32 astetta varjossa pohjoisen puolella. Juuri ja juuri jaksoi vähän värjäillä lankoja ja maalata kankaita.'
  Kaunista viikkoa Sinulle!

  VastaaPoista
 4. Kivat myssyt! Ahkerasti oletkin niitä tikutellut.
  Kuuma on ollut täälläkin!

  VastaaPoista
 5. Ahkerasti olet tehnyt myssyjä! Täällä on niin kuuma, etten voi ajatellakaan pitäväni jaloissa tossuja tai mitään muutakaan.

  VastaaPoista
 6. Mari: Mukava, kun sinäkin teet vielä sytomyssyjä! :)

  Seijasisko: Tarkoitus on tosiaan tehdä itselle jotain siitä langasta. :) Eipä sitä oikein toisille viitsikään purkulangasta tehdä, ainakaan kaikille.

  Mammutti: Joo February Lady on käynyt itselläkin mielessä. Ja Dropsin sivuja pitää katsastaa, kiitos vinkistä! :)

  Malli45: Taitaa olla koko maassa hellettä pohjoisinta Lappia lukuun ottamatta.

  Marjut: Minulla joskus palelee lähinnä varpaita vaikka olisi kuinka helteistä. Toisinaan sitten pitää riisua ohuetkin sukat pois. Jalkani ovat kai "vaihtolämpöiset"! ;D

  VastaaPoista
 7. Mukavaa, että sait "myssylankaurakan" valmiiksi.

  Lämmintä on ollut täälläkin. Kävin mattopyykillä rannassa, pesin kolme valkoista ja kolme sinistä keittiön mattoa!

  VastaaPoista
 8. Marleena: Urakan loppuminen tuntuu tosiaan mukavalta, vaikka eihän se mitenkään rasittanut, kun aikaa oli runsaasti! ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.