Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 4. heinäkuuta 2010

Sytomyssyuutinen


Edit samana päivänä klo 20.45: Huomasin juuri, että on kulunut tasan puoli vuotta siitä, kun käynnistimme Seijasiskon kanssa Suomen ensimmäisen sytomyssykeräyksen. Ja tämän postauksen lopussa on puolen vuoden myssyjen kokonaismäärä.

Pitkästä aikaa uutinen sytomyssyrintamalta. Hepsi kertoo blogissaan perjantaina olleesta myssyjen luovutustilaisuudesta. Käyhän lukemassa ja katsomassa kuvia. Samalla hän kertoo, että Kymenlaakson alueen kampanja jatkuu ajalla 1.7. – 31.12.2010.

Meidän, Seijasiskon ja minun ideoima ja järjestämä Oulun Yliopistollisen Sairaalan kampanjammehan päättyi jo pari kuukautta sitten, mutta myssyjä voi ja kannattaa tehdä OYS:aan yhä. Myssyjen tarvehan on jatkuva, koska aina uusia ja taas uusia ihmisiä sairastuu syöpätauteihin. Ja isokin myssykasa hupenee aika pian. Mainittakoon myös, että OYS on jakanut myssyjä myös muihin alueen sytostaattihoitoja antaviin yksiköihin esimerkiksi Kemiin, Rovaniemelle ja Kajaaniin.

Paljon olemme saaneet myssyn saaneilta hyvää ja kiittävää palautetta. He ovat kokeneet myssyn saannin hyvin arvokkaaksi ja iloa tuottvaksi asiaksi. Jotkut saajat tai saajien omaiset ovat halunneet lahjoittaa lankaa meille uusien myssyjen tekoon. Näin siis hyvä kulkee eteen päin.

Nyt OYS:aan tarkoitetut myssyt toimitetaan suoraan joko postitse tai viemällä ne itse sairaalaan.

Postitusosoite on

OYS, Syöpätautien pkl
PL 229
90029 OYS

Viitteeksi voi laittaa "Sytomyssyjä"


Käyntiosoite, johon myssyt voi viedä on 25.8.2010 asti

Syöpätautien poliklinikka, sisäänkäynti A4 tai B3, osasto 39 4.krs.

Mikäli käynnissä oleva remontti valmistuu aikataulussa, palaa poliklinikka entisiin mutta uudistettuihin tiloihin 30.8.2010, sisäänkäynti A 3:1 tai B 3 rinnekerros.


Sytomyssyistä ennestään tietämättömille ja kertauksena muille muutamia asioita. Sytomyssy on tarkoitettu syöpähoitojen takia hiuksensa menettäneille ihmisille. Kampanjassa keräsimme ja lahjoitimme myssyjä hoitoja antaviin sairaaloihin, jotka lahjoittavat myssyt edelleen hoidoissa oleville potilailleen.

Sytomyssyssä ratkaisevinta on materiaali, ettei se kutita eikä hiosta hiuksettomassa päässä. Monet luonnonkuidut esim. puuvilla, bambu ja merinovilla ovat tällaisia. Kukat, perhoset ym. koristelut ovat kivoja, mutta eivät pakollisia. On hyvä, jos tehdään monenlaisia myssyjä, että jokainen tarvitsija löytäisi mieleisensä. Voi siis tehdä myssyjä naisille, miehille, nuorille, lapsille... Jos et tiedä, minkä kokoisen myssyn tekisit, voit tehdä vaikka omaan päähän sopivan.

Seijasisko on koonnut tänne blogiinsa linkkejä sytomyssyiksi sopiviin myssyohjeisiin.

Myssyihin on hyvä liittää pieni pahvilappu, jossa on myssyn materiaalitiedot ja pesuohjeet sekä mahdollisesti myssyn koko, mutta ne eivät ole välttämättömiä.
Tähän keräykseen ei tarvitse ilmoittautua, vaan riittää, kun tekee myssyn/myssyjä ja toimittaa annettuun osoitteeseen haluamallaan tavalla. Yksikin myssy riittää, sen avulla joku sairastunut kanssaihminen saa helpotusta arkeensa ja ehkä hiukan lohtua vaikean sairauden aikana. Jos et jostakin syystä voi tehdä myssyä, mutta haluat tukea kampanjaa, voit tehdä sen mainostamalla kampanjaa tai vaikka lahjoittamalla lankaa tekeville käsille. Ota vain yhteys puuhanaisiin (blogeista löytyy yleensä s-postiosoite) ja sovi asiasta.


Tuossa oikealla sivupalkissa on luettelo eri sairaaloiden keräyksistä. Monet niistä ovat jo päättyneet, mutta useimmissa on jatkokeräys järjestetty. Jos haluat lahjoittaa johonkin niistä, niin klikkaa ko. keräyksen kohdalla, niin saat tietoa sen alueen keräyksestä. Yritän pitää sen ajan tasalla, että linkistä pääsisi tuoreinta tietoa antavaan päivitykseen.


Lopuksi vielä mukava uutinen: Sytomyssyjä on Suomessa lahjoitettu sairaaloille jo yli 10000 (kymmenentuhatta)!Minä olen yrittänyt pitää kirjaa keräyksiin saaduista myssyistä ja viimeisen tarkistuksen mukaan niitä on 10797. myssyä. Uskon, että kaikista myssyistä minulla ei ole edes tietoa, joten todellinen määrä on tuotakin suurempi. Minusta on tuo määrä on mahtavan suuri!Uusille keräyksille on muuten tarvetta. Kaikkiin sytostaattihoitoja antaviin sairaaloihin ei ole kerätty myssyjä, joten jos asut sellaisen sairaalan alueella ja tunnet asian omaksesi, idea on vapaasti käytettävissä. Varsinaisesti et tarvitse mitään lupaakaan asialle, kunhan sovit asiasta ko. sairaalan kanssa. Mikäli olet asiasta kiinnostunut ja haluat tarkempia tietoja, miten me aikoinaan toimimme, ota yhteyttä s-postilla (osoite oikealla esittelyn lopussa) minuun. Neuvon kaikessa, missä osaan, ja autan siten alkuun.P.s. Postauksen kuvat ovat jo aiemmin täällä blogissani esitettyjä.9 kommenttia:

 1. Hiphuraa! On siinä pipo poikineen.
  -tainaf-

  VastaaPoista
 2. Lähes päivälleen vuosi sitten tein tuon logon sinisen myyssy ystävälleni . Kirjoitan siitä blogissani 7.7.09.Siitä tuli keräyksemme ensimmäinen myssy, sillä ystäväni saikin pitää hiuksensa jääpussihoidon ansioista mikä tosin on tosi harvinaista.Hän lahjoittikin myssyn keräykseemme.
  Tuntuupa hienolta nyt kun tuo kymppitonni on ylitetty!!:))

  VastaaPoista
 3. Aikamoisen huikeaa!
  Hyvä tytöt, te ideoijat ja me kaikki muutkin myssyilleet! :-D

  VastaaPoista
 4. Onpa huima määrä pipoja syntynyt!!

  VastaaPoista
 5. Ihan uskomaton määrä myssyjä!

  VastaaPoista
 6. Taina: On tosiaan pipo poikineen! ;)

  Seijasisko: Kyllä voimme olla tyytyväisiä aikaansaannokseemme! :)

  Marleena, Villanne ja Marjut: Siis hyvä me kaikki myssyilijät! :)

  VastaaPoista
 7. Mahtava määrä myssyjä, mikä laitetaan piakkoin muuttumaan. Kaikki ei ole vielä saapuneet, joten tarkkaa määrää en osaa sanoa.
  Etelä-Karjala jatkaa heinäkuun alusta ainakin vuoden loppuun kampanjaansa. Nyt tämän päättyneen kampanjan myssyt luovutetaan 14.7. Korjaatko sinne linkkisi otsikkoon entisen Etelä-Saimaan tilalle tuon Etelä-Karjalan. Saimaa on vanhentunut nimi.
  Olen saanut monelta taholta pyyntöä jatkosta, joten päätin jatkaa. Ilmoittelen vielä osoitteen sairaalalle johon myssyjä voi suoraan laittaa kun saan sen myssyjen luovutuksen yhteydessä.

  Myös Lappeenrannan kaksi keräyspaikkaa ottavat myssyjä vastaan edelleen Pyöröpuikko sekä Karjalan Ompelukone. Sekä tietenkin Nuijamaan Konehuolto on lupautunut jatkamaan. Myös allekirjoittaneeseen voi ottaa asian tiimoilta yhteyttä.

  VastaaPoista
 8. Ai juu, meinas unohtua. Olisitteko Seijasiskon kanssa ikinä uskoneet tällaiseen myssymäärään edes hurjimmissa kuvitelmissanne?

  VastaaPoista
 9. Eija: Hyvä kun vinkkasit, korjasin heti sen nimen oikeaksi.

  Eikä todellakaan osattu edes unta nähdä mistään tällaisesta! :) Elämässä on ihaniakin yllätyksiä! ♥

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.