Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

torstai 22. heinäkuuta 2010

Kaunein virkkaukseni

Ensinnäkin kiitän kaikkia kommenteista ja kehuista, joita sain eilen esittelemästäni February Ladysta! Kuten tunnettua, tämä neuleblogien maailma on siitä mukavaa, että aina saa kauniita sanoja ja kehuja, kun esittelee töitään. Ja sehän on mannaa ihmismielelle ja siksi kai tämä bloggailu on niin antoisaa. Siis kiitos teille kaikille oikein halien kera! Ja niille, jotka ovat minun laillani jo pitkään mietineet Ladyn tekoa, niin ei muuta kuin Lady puikoille vain. Sitä on mukava tehdä Kristiinan hyvän ja selkeän ohjeen mukaan.Joku aika sitten Mari haastoi minut esittelemään kauneimman virkkaustyöni. Ei, en ole sitä unohtanut, vaikka Mari ehkä on ehtinyt jo niin luullakin. Olen vain perusteellisesti miettinyt ja pohdiskellut, mikä olisi kaunein virkkaustyöni. Vieläkään en ole siitä oikein varma, mutta tämän kirjoituksen edetessä nostan jonkun muutamista ehdolle kaivamistani töistä tuolle "jalustalle".


Haasteessaan Mari kirjoitti minulle näin: "...pieni haaste virkkaamiseen liittyen, vaikka tiedän, ettet kovin paljon virkkaamisesta tykkääkään... ". Mari onkin näköjään tarkoin lukenut tekstejäni. Olen nimittäin joskus kertonut täällä, etten pidä virkkaamisesta oikeastaan ollenkaan, mutta silti virkkaan. On hiukan sellainen ambivalentti tilanne. Siis se virkkaaminen on jostakin syystä minulle vastenmielinen tekniikkana, mutta niistä virkkaamisen tuloksista minä pidän niin paljon, että virkkaan.

Ja nyt itse asiaan, siis siihen kauneimman virkkaustyöni valintaaan. Päätin aloittaa katselmuksen vanhimmista käsillä olevista virkkaustöistäni. Ne ovat lakanan pitsejä 1960-luvulta, jolloin vielä käytettiin pussilakanan asemesta päällyslakanoita ja niihin virkattiin koristeeeksi pitsit. Niitä lakanoita minulla on joku jäljellä, olleet käyttämättöminä kymmeniä vuosia. En hävitä niitä, koska voin tarvita niitä joskus. ;DD Yhdessä olisi kyllä oikein nättiä pitsiä, mutta lakana pitäisi vähintään silittää ennen kuin sen voisi täällä esitellä enkä nyt viitsi alkaa siihen.

Seuraavaksi vanhin tallessa oleva virkkuuni taitaa olla tyttäreni boncho luultavasti vuodelta 1975. Tämä oli minusta silloin kaunis ja on edelleen. Tehtyy hyvästä villalangasta ja on kestänyt muutaman muunkin pikkuneidin käytön hyvin. Hiukan on vain nukkaaantunut pinta, muuten aiva OK.
Tämä joulunpunainen mitä ei kyllä kuvasta uskoisi, koska kuva vääristää värin pahasti liina on myös jo aika vanha, mutta varmaan vasta 1990-luvulta tai 2000-luvun alusta. Tästä tykkään kovasti ja tämä on käytössä meillä yleensä joka joulu.

Blogiajan virkkauksista kauneimpia taitavat olla muutamat liinat, kuten nämä kuluneen kevään aikana tekemäni pikkuliinat. Tai se yhä tärkkäämistä odottava vähän isompi liina, mutta sitä en nyt laske, kun on vielä siis hiukan keskeneräinen.
Mutta taidanpa nimetä kauneimmaksi virkkauksekseni tämän liinan, jollaisia virkkasin kaksi viime kesänä odottaessani mieleisiä vieraita tänne Lankapirttiin. Annoin liinat siis Eilalle ja Katjalle "menijäisslahjaksi". Silloin syksyllä ajattelin, että pitäisi tehdä vielä itsellekin tuollainen. Se ajatus on jäänyt välillä unohduksiin, mutta nyt tuli taas mieleeni kuvasta liinaa katsoessani.


Ja haastettahan ruukataan jatkaa eteen päin. Ensin ajattelin haastaa innokkan virkkaajan Intsun, mutta Seijasisko ehti ensin, joten haastanpa vaikkapa Irinan blogista Yksi kaikkien ja kaikki yhden langoissa, että saadaan nähdä useampia kauniita virkkuita! En kyllä nyt yhtäkkiä muista, onko Irina esitellyt virkkuitaan, mutta uskon tämän taitavan ja pitkän käsityöuran omaavan naisen tehneen niitäkin.

13 kommenttia:

 1. Ensin vielä tässäkin kommentissa: myöhäinen nimipäiväonnittelu!
  Lämminhenkinen, kaunis tallenne tuo tyttäresi sieppuri ja liinasi ovat ihan koruja :)

  VastaaPoista
 2. Kauniita ovat kaikki virkkauksesi!
  Myöhästyneitä, mutta sitäkin sydämellisempiä nimipäiväonnittelija minultakin.
  Kun on lomalla ei tiedä kalenterista mitään. Tänään on vissiin perjantai.

  VastaaPoista
 3. Virkkaamasi liina on edelleen vanhan radion päällä olohuoneessamme, aina sua muistan kun siitä pölyjä pyyhin. Ja tiskirätit otin käyttöön vasta nyt kun ei ollut enää kaupasta ostettuja tähteenä. Hyvin pyyhkii:)

  VastaaPoista
 4. Kauniita virkkauksia kaikki, mutta kyllä tuo viimeinen liina on minustakin aivan eritysein kaunis. Minullakin on sinun virkkaamat tosi kauniit lasinaluset <3 ja käytössäkin ovat olleet monta kertaa.

  VastaaPoista
 5. Voi että tuo sinun edellisen postauksen Lady-jakku on upea. Voi kauniita virkkauksiakin olet tehnyt. Ja minustakin kaikkein kaunein on tuo lahjaksi antamasi liina. Kiitos ajatuksesta,että olisit minut haastanut,ellei toiset olisi jo ehtineet. Minä tosiaan rakastan käsityötekniikoista virkkausta kaikkein eniten. Kyllä neuloakin on mukava ja ristipistoilla ja monet muut,mutta on se virkkaus vaan eniten mun juttu!

  VastaaPoista
 6. Kauniita virkkauksia kaikki! Minä pidän eniten lapsen pontsosta! Meillä oli samantapaisia samaan aikaan, kai se siitä!

  VastaaPoista
 7. Hienoja virkkauksia! Liinat ovat kaikki yhtä upeita!

  VastaaPoista
 8. Ihania virkkauksia, kaikki niin kauniita! :)

  VastaaPoista
 9. Pirle: Kiitos onnittelusta! :)
  Sieppuri?! Taitaa tarkoittaa bonchoa ja on sana, jota en ole ennen kuulllutkaan.


  Anonyymi (Taina?): Kiitos sinullekin! :)
  Minusta se loma on hyvä loma, kun pääsee irti allakasta! Joten jatka vain samalla linjalla! ;)


  Eila: Kiva kuulla, että liina miellyttää edelleen! :) Minullakin on monia juttuja, jotka saavat aina muistamaan antajaansa. Ja räteillä todella pyyhkii hyvin1 ;D

  Seijasisko: Moni onkin saanut minulta virkattuja liinoja! :)

  Intsu: Niin se vain on käsitöissäkin, että yksi tykkää yhdestä ja toinen toisesta! ;)

  Malli45: Bonchot olivat muotia silloinkin! ;)


  Heleena: Kiitos! :)

  Mari: Kiitos! :)

  VastaaPoista
 10. Kauniita töitä sinulta löytyikin.
  Poncho on kaunis, ajaton ja mukava käyttövaate.
  Ladysi on tyylikäs, omaa vasta suunnittelen.

  VastaaPoista
 11. TeSa: Kiitos, kehut lämmittävät aina mieltä! :) Kannattaa tehdä Lady, joten puikoille vain!

  VastaaPoista
 12. Kauniita ovat virkkauksesi! Kiitos vaan haasteesta. Minulla on nämä blogien lukemiset jääneet myyjäishommien ja pikku "lomasen" jalkoihin. Mutta lupaan palata haasteeseen pikapuoliin.
  Lämpimiä heinäkuun loppupäiviä!

  VastaaPoista
 13. Irina: Ei mitään kiirettä! :) Touhuile ja lomaile vaan aivan rauhassa ja palaa asiaan sitten, kun sopiva aika tulee. Ihana kesä jatkukoon!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.