Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 25. heinäkuuta 2010

Vielä virkattuaLopultakin sain rutistettua itseni tärkkäyspuuhiin. Kiitos potkusta Marille, kun haastoi minut kertomaan kauneimmasta virkkuustaani. Niinpä edellistä postausta valmistellessani sain puhtia myös tämän työn loppuunsaattamiseen.


Liinahan on ollut virkattuna jo reilun kuukauden ja odottanut tätä päivää. Kesäkuussa jo kerroin liinasta täällä. Ei minulla mitään erityistä syytä ollut, mutta jotenkin vain tämä työ jäi aina toiseksi, kun käsitöihini tartuin.


Tässä liina on jo päässyt paikalleen meidän olohuoneeseen sohvapöydälle. Tuli aivan sopivan kokoinen ja näyttää ihan mukavalta ainakin minusta itsestäni. Mallin otin lehdestä Lea Virkkausideoita n:o 3. Lankana minulla oli Eldorado Puppets, jota kului 100 g. Ja 1.5 mm:n koukulla virkkasin. Liinan koko pingotettuna on 83 x 43 cm.
Kukkasten toisiinsa kiinnittäminen oli haastavaa. Monen yrityksen jälkeen onnistuin joten kuten, mutta en tiedä onko täysin oikein tehty. Ohje ei oikein avautunut minulle, vaan kokeilemalla päädyin tällaiseen malliin.Sokerivedellä tärkkäsin taas, kuten yleensäkin tärkkään liinani. Tavallisesti olen keitellyt sokeriliemen palasokerista, mutta nyt kokeilin hienoa sokeria. Kirjoitanpa tähän muistiin itselleni ja vinkiksi muillekin tämän kertaisen kokemukseni.


Keitin sokeriliemeen käyttäen siihen 2 dl vettä ja 1.5 dl sokeria. Kiehui muutaman minuutin. Kun se oli jäähtynyt kädenlämpöiseksi, kastelin *liinojen pitää kastua kunnolla ja läpikotaisin* kaksi tärkättävää liinaa ja puristin ne mahdollisimman kuivaksi. Liemi riitti sopivasti näille kahdelle liinalle, vain tippa jäi jäljelle. Sitten pingotin ne styrokslevyn päälle päällekkäin, kun eivät mahdu siihen vierekkäin. Liinoista tuli hiukan kovahkot, joten seuraavalla kerralla hiukan vähemmän sokeria.


Tämä päällekkäin pingottaminen oli myös kokeilu ja onnistui hyvin. Tosin hidastaa kuivumista ja jatkaa siten pingotusaikaa. Minä ole havainnut hyväksi pingotusalustaksi liinoille yms. tämän kuljetussuojan, joka kotiutui meille talvella uuden kuivausrummun mukana.


Se muuten alkaa heinäkuun viimeinen viikko! Jaakkokin heitti tänään kylmän kivensä järveen, mutta sääennustaja TV:ssa kyllä lupasi, että vielä vedet lämpenevät. On kuulemma tulossa niin lämmin viikko. Joten saamme nauttia edelleeen lämpimistä kesäpäivistä muutaman viileämmän jälkeen. Siispä hyvää alkavaaa viikkoa kaikille!


20 kommenttia:

 1. Onpa kaunis liina. Samanlaisella sokeriliemellä olen tärkkäillyt liinoja ja joskus myös koreja. Koreihin voi olla vieläkin paksumpaa lientä.

  VastaaPoista
 2. Ihana liina taas! Kilpailisi ehdottomasti myös Kaunein virkkaus -kisassa. :)

  Meidän Jaakko kävi nakkaamassa kivensä läheiseen sorsalampeen, kun ei jaksettu lähteä merelle asti (siitä lammelta ei kyllä olisi ollut enää kuin parisataa metriä merenrantaan, mutta se on erittäin mäkistä maastoa ja tenavien jaksaminen on aina niin arvaamatonta). Kiven lämpötilaa en mitannut, joku puistosta löydetty murikka se oli. ;)

  VastaaPoista
 3. Todella kaunis liina. Minunkin tekisi mieli pitkästä aikaa vähän virkkailla, mutta katsotaan nyt, mitä sitä ehtii.

  VastaaPoista
 4. Voi, kuinka nätti siitä tulikaan!
  Kivoja nuo aiemmat virkkaukset, nostalgisia. Pitää joskus kuvata nuo omatkin vanhat liinat, kun uusia en taida saada nyt aikaiseksi.
  Mukavaa alkanutta viikkoa, muista levähtääkin välillä ;-D

  VastaaPoista
 5. On kaunis liina! Alkaa virkkuukärpänen pyöriä ympärillä täälläkin...
  Sokeriliemestä tuli mieleen jokunen vuosi sitten tehty pienten balettitanssijoiden pukujen tyllin tärkkäys. Monta lientä keitin ja helmoja liemessä heilutin, yritin saada muotoonsa ja kuivumaan nopeasti. Esityksen jälkeen oli viimeisetkin tärkit tippuneet esiintymislavalle.
  Kaunista viikon alkua!

  VastaaPoista
 6. Kaunis liina!
  Minä en ole juuri tärkkäillyt mitään senjälkeen, kun ei enää "kotsia" tarvinnut kovetella.

  VastaaPoista
 7. On todella kaunsi liina. Viehättävä!

  VastaaPoista
 8. Tess: Kiitos! :)

  Inkeri: Minä en ole koreja koskaan tärkännyt, mutta joskus voisi jonkun liinan tehdä kokeeksi koriksi! ;)

  Mari: Jospa se kivi ei ollut kovin kylmä! ;DD

  Sari: Niinhän se on, että ei ehdi kaikkea tehdä, mitä haluaisi. :)

  Marleena: Kiva, jos kuvaat omat vanhasi ja esittelet meille. ;) Huolettaa saat olla, kyllä täällä levätäänkin. ;D

  Mammutti: Kyllä meilläkin sokerikiteitä löytyy vähän sieltä ja täältä, vakka yritin olla roiskimatta. ;D Noista liinoista saa hyvä sokeriveden, kun liottaa ne. Jos meinaa sokeri loppua! ;DD

  Villanne: Kiitos! :)

  Malli45: Pitikö teillä itse tärkätä kotsat? Meillä pesula hoiti sen homman. Onko sinulla muuten yhtään kotsaa tallessa? Minulla on muistaakseni pari jossain. ;D

  Intsu: Kiitos! :)

  VastaaPoista
 9. En ole käyttänyt kotsaa kuin opiskeluaikoina, silloin piti itse tärkätä. On mulla se kolmen natsan (josssa kaikkien kurssikaverien nimet vuodelta -65) ja ehkä se "puhdas"!

  VastaaPoista
 10. Onpa kaunis liina! Ihan tekisi itsekin mieli virkata...

  VastaaPoista
 11. Oi miten kaunis ja taidokkaasti tehty liina. Voi kumpa minäkin oppisin lukemaan virkkausmallien ohjeita.

  VastaaPoista
 12. Malli45: Joo muistoja pitää vaalia! ;)

  Marjut: Kiitos! :)

  Enkuli: Kiitos! :) Minullekin noiden virkkausmallien lukeminen tuottaa hankaluuksia, mutta sinnikkäästi yritän ja teen omia ratkaisuja kohtiin, joita en ymmärrä. Ja monesti muuten selkeä, tarkka kuva auttaa asiassa.

  VastaaPoista
 13. Tosi kaunis liina. Neulojen kanssa pingottaminen on kyllä tosi rasittavaa. Lintsaan siitä sujuvasti silitysrauta kädessä nykyään...

  VastaaPoista
 14. Kaunis liina. Ihanan maalaisromanttinen. Virkkaus on kyllä mukavaa,kun tulee sopiva virkkausinspiraatio. Aikaki kuluu ihan siivillä..

  VastaaPoista
 15. Kiitos tuosta tärkkäysohjeesta ja hienot liinat olet virkannut. Minä en ole jaksanut kuin kehräillä vähäsen.

  VastaaPoista
 16. Sartsa: "Neulailu" on tosiaan työlästä ja ikävää. Kyllähän silittämälläkin saa sileää, mutta ei tärkkäystä. :)

  Luigi: Joo aika kyllä kuluu kuin siivillä virkatessa kuten muitakin käsitöitä tehdessä. ;)

  Pirena: Kiva, jos tärkkäysohjeista on apua muillekin! :)

  VastaaPoista
 17. Olen kanssasi samaa mieltä tuosta styroksilevystä oivallisena pingoitusalustana! Minäkin käytän juuri sitä! Ja tosi kauniita liinoja, täytyypä laittaa mietintään, jos tuota sokeri-tärkkäystä kokeilisi ihan liinaankin, eipäs ole aikaisemmin tullut mieleen! Että kiitos kovasti vinkistä!

  VastaaPoista
 18. Paula: Kiva kuulla, että joku muukin käyttää styroks-alustaa pingottamiseen. Kannattaa kokeilla sokerivesitärkkäystäkin! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.