Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

torstai 2. syyskuuta 2010

Myssyjä ja rättejäEdellisestä postauksestani onkin päässyt kulumaan tarkoittamaani pidempi aika. Ensin oltiin mökillä, siiten oli muita kiireitä ja lopulta tämä päivä on mennyt nettipimennossa, kun meidän uusi mokkula ei suostunut avaamaan nettiyhteyttä. Ei niin millään. Mies istui melkein koko päivän koneella, soitteli sinne ja tänne ja kävi koneen kanssa mutkan Oulussakin. Syyksi sanottiin, että asumme katveessa ja siksi ei pelaa, vaikka kaikkialla pitäisikin pelata. Nyt illalla sitten kuin armosta rupesi pelaamaan, joten jospa saisin tämän julkaistua. Mainittakoon tässä yhteydessä, että minun suhteeni ja ymmärrykseni tietokoneesta on sama kuin autoon: osaan joten kuten käyttää, kun se toimii, mutta en ymmärrä siitä yhtään mitään. Siis, jos tulee joku ongelma, huudan apua jostakin.


Mutta käsitöitähän minä kai osaan tehdä. Ainakin luulen niin, vaikka joku tietenkin voi olla eri mieltä. Ja tuskin minä kaikkia käsitöitäkään osaan tehdä, mutta näitä pieniä vekeryksiäni kuitenkin. Sukkia, lapasia, myssyjä, tiskirättejä... Ja noihin kahteen viimeksi mainittuun ryhmään kuuluvia aion nyt esitellä.


Mökkimatkalla tein sekä mennessä että palatessa tein myssyä. Melkein ehdin parituntisen matkan aikana tikutella yhden myssyn valmiiksi, vain pari viimeistä kerrosta ja päättely jäivät puuttumaan.


Molemmat myssyt tein TiiQn mainiolla ohjeella Tähdellinen. Lankakin oli molemmissa samaa Novitan Cotton Luxusta, jota kului yhteen myssyyn 50 g. Puikot olivat 3.5 mm:set. Kuvassa on se menomatkan myssy, johon tein Icood- päättelyn sijaan reunaan 2o, 2n -resoria ja tavallisen päättelyn.


Tähdellisen tähtikuvio päälaellaPaluumatkan myssy sai ihan ohjeen mukaisen päättelynkin.


Nämä myssyt ovat sytomyssyjä ja pääsevät tässä syksyn mittaan OYS:n syöpätautien poliklinikalle ja löytänevät sitä kautta uuden kodin. Tämä on muuten 50. minun itseni tekemä sytomyssy.
Mökillä minulla oli "päätyönä" virkkaus, mm. kuvan kaksi tiskirättiä virkkasin siellä jämälangoista. Tuo vasemmanpuoleinen neulotttu rätti valmistui jo ennen matkaa. Siihenkin käytin langanloput kahdesta Bambu-kerästä. Lankavarastoni hupeni näiden ansiosta 55g, josta 35 g on noiden virkattujen osuus.


Kuusikulmion muotoon virkkasin käyttäen pienetkin puuvillalangan nyttöset. Pylväillä työ eteni nopsaan, lopuksi nirkkoja somistamaan reunaa.


Ovat mielestäni ruman nättejä! ;D Jäävät itselle, ei näitä viitsi lahjaksi antaa.


Sukkasatokin on jo alkanut ja Perunalaariin pitäisi alkaa minunkin täytettä haalimaan, mutta eipä ole sukkalanka päässyt vielä puikoilleni. Ei nyt kyllä ole mikään muukaan neule keskeneräisenä, yksi liinan virkkuu vain. Mutta suunnitelmissa on aloittaa jo ehkä huomenna "kettinkisukat", kun sain ostettua niihin eilen sopivan väristä lankaakin.


Ja koska ihan pian on taas viikonloppu, toivottelenkin kaikille täällä poikeaville hyvää syksyistä viikonloppua!


9 kommenttia:

 1. Minulla ihan sama homma näiden koneiden kanssa: kivahan näitä on käyttää, mutta jos tulee teknisiä ongelmia, niin kädet pystyyn!

  Minullakin on aloitettuna kettinkisukat, puuhailen heinähommia tuonne Sukkasadon Heinälatoon ;D. Ensin tosin valmistunevat parit tossukat.

  Tässähän ollaan kohta ihan samikset, vai mitä?!

  VastaaPoista
 2. Täältä Hämeestä nostan hattuani hyvin kunnioittavasti tuolle myssymäärälle! Somisteiden kanssa tuo tähdellinen malli on tosi tyylikäs.

  VastaaPoista
 3. Ihanat tähdelliset! Tykkään tuosta ohjeesta ja samoin langasta. Niitä onkin taas varastossa vaikka kuinka paljon, mutta nyt tein juuri ohjeellasi tossukat. Tuli tosi hyvät. Täällä samoin on ollut jo monena iltana vaikeuksia nettiin pääsyssä, juuri odotin 2 tuntia, että sain s-postia lähtemään.

  VastaaPoista
 4. Myssynnosto sinulle 50. myssystä.
  Kaunis tuo "tähdellinen". Minulla sekin on vielä kokeilematta, niin ja tiskirätit, mutta, mutta, sitten joskus, nyt teen vaan sukkia, - minäkin mukamastesa mukana "sukkasadossa".
  -tainaf-

  VastaaPoista
 5. Tekniikka on niin kauan hienoa, kun se toimii... Meillä ollaan kylmässä (+8) myrskytuulessa tänään, eli syksy sitten todenteolla saapui.
  Hatunnosto hatuille!

  VastaaPoista
 6. Terveiset täältä Helsingit Stockalta nettikahvilasta! Kiva toi resorireunus "tähdellisessä" ja kiva sekin kun ollaan molemmat Perunalaarissa.

  VastaaPoista
 7. Kauniita töitä täällä esillä.

  VastaaPoista
 8. Maikki: Ollaanpa tosiaan samiksia, varsinkin kun minä saan vielä sen polelon tehtyä. En ole sitä edes vielä aloittanut, mutta eka kettinkisukka on sentään kiilakavennuksissa. :)

  Lilli: Kiitos hatunnostosta! :) Sinä olet ansainnut sen esimerkiksi sillä upealla kirjoneuleliivillä.

  Heleena: Vai on sitä ollut muuallakin tuota nettiinpääsemättömyyttä viime aikoina. Nyt kyllä on pelittänyt ihan moitteetta, joten jospa se tästä. :)

  TainaF: Ei sitä kaikkea tarvitse jokaisen tehdä, se määräkin ratkaisee paljon. Niin se on niin myssyilyssä kuin Sukkasadossakin. :)

  Mammutti: Juuri noin se on tuon tekniikan kanssa ainakin minun laisellani poropeukalolla. ;D

  Seijasisko: Perunalaarissa olikin paljon tuttuja! :)

  Bäle: Kiitos! :)

  VastaaPoista
 9. Sama vika rahikaisella! Jos kone tökkii,niin apua pitää jostain ssada!! Kerran yritin itse ja heti piti turvautua ammattiapuun! Hih ja höh! Ääniyhteyskin siinä meni!

  Kivat nuo tähdelliset! :-D

  Minut pantiin Hillokellariin!!!!
  En ole vielä satoa aloittanut, pitää saada nuo ylipolven mittaiset ensin valmiiksi. ;-D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.