Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

torstai 30. syyskuuta 2010

Sytomyssyasiaa

Toimitusosoitteita päivitetty 5.1.2019

Tähän olen pyrkinyt keräämään ajankohtaista tietoa  sytomyssykeräyksistä.  Ensimmäinen keräyshän polkaistiin käyntiin vuoden 2010 tammikuun alussa Seijasiskon ja minun toimesta.  Siitä voit lukea täältä.


Sytomyssy on tarkoitettu syöpähoitojen takia hiuksensa menettäneille ihmisille (naiset, miehet, lapset). Myssyjä on lahjoitettu ja lahjoitetaan edelleen hoitoja antaviin sairaaloihin, jotka jakavat myssyt edelleen myssyjä tarvitseville henkilöille.

Sytomyssy voi olla malliltaan ja väriltään millainen tahansa. On hyvä, jos tehdään monenlaisia myssyjä, että jokainen tarvitsija löytäisi mieleisensä. Voi siis tehdä myssyjä naisille, miehille, nuorille ja lapsille. Ratkaisevinta siinä on materiaali, ettei se kutita eikä hiosta hiuksettomassa päässä. Monet luonnonkuidut esim. puuvilla, bambu ja merinovilla ovat tällaisia.  Seijasisko on koonnut tänne linkkejä moniin sytomyssyksi soveltuviin myssyohjeisiin.

Myssyihin on hyvä liittää pieni pahvilappu, jossa on myssyn materiaalitiedot ja pesuohjeet sekä mahdollisesti myssyn koko, mutta ne eivät ole välttämättömiä.

Tähän keräykseen ei tarvitse ilmoittautua, vaan riittää, kun tekee myssyn/myssyjä ja toimittaa annettuun osoitteeseen haluamallaan tavalla. Yksikin myssy riittää, sen avulla joku sairastunut kanssaihminen saa helpotusta arkeensa ja ehkä hiukan lohtua vaikean sairauden aikana.

Paljon olemme saaneet myssyn saaneilta hyvää ja kiittävää palautetta. Myssyntarvitsijat  ovat kokeneet myssyn saannin hyvin arvokkaaksi ja iloa tuottavaksi asiaksi. 

Varsinainen Seijasiskon ja minun järjestämä myssykeräys OYS:aan oli keväällä  ja päättyi jo huhtikuun loppuun.  Mutta myssyjen tarvehan on jatkuvaa ja sairaalat ottavat mielellään niitä vastaan jatkossakin.  Siksipä julkaisemme osoitteet, mihin myssyjä voi toimittaa. 

29.1.2015 osastonhoitaja Irma Kinnunen kyseli, voitaisiinko tehdä myös villasukkia potilaille lahjaksi. Heillä kun hoitojen takia kylmää jalkoja kovastikin.  Lupasin viedä asiaa eteen päin ja ainakin itse osallistun sukkienkin tekoon. Lasten osastolta saamani tiedon mukaan, heillä ei tarvita tällä hetkellä villasukkiakaan, ovat saaneet ison lahjoituksen joulun alla. 

 OYS:aan tarkoitettuja aikuisten sukkia voi toimittaa kuten myssyjäkin alla olevien osoitteiden mukaan.. 


Pohjois-Suomen sairaaloita: 

Oulun Yliopistolliseen Keskussairaalaan voi joko viedä paikan päälle tai lähettää postitse osoitteeseen:
OYS
Syöpätautien poliklinikka
PL 22
90029 OYS 


Viitteeksi voi laittaa "Sytomyssyjä"

Käyntiosoite, johon myssyjä ja sukkia voi viedä:
Syöpätautien poliklinikka, sisäänkäynti B3,  3.krs


Oulussa on myssyjen ja sukkien keräyspaikka:
Lankakauppa Lankamaailma
Saaristonkatu 27 
90100 Oulu Kainuun Keskussairaalaan Kajaaniin voi toimittaa myssyjä joko viemällä Syöpätautien poliklinikalle tai postitse osoitteeseen:
KaKS
Syöpätautien poliklinikka
Sotkamontie 13
87140 Kajaani


Lapin Keskussairaalaan Rovaniemelle voi samoin viedä paikan päälle tai postittaa osoitteeseen:
LKS
Syöpätautien poliklinikka
Ounasrinteentie 22
96400 Rovaniemi


Länsi-Pohjan Keskussairaalaan Kemissä voi myös myssyt viedä paikan päälle tai lähettää  osoitteeseen:
L-PKS
Syöpätautien poliklinikka
Kauppakatu 25
94100 Kemi 

Kemissä myssyt voi toimittaa myös lankauppa Pieneen Lankapuotiin, 
 Keskuspuistokatu 10. 


Muun Suomen sairaaloita:
 Ainakin näiden alla lueteltujen keräysten tiedämme olevan vielä käynnissä.  Jos sinulla on tietoja muistakin keräyksistä tai muuta huomautettavaa asiasta, niin vinkkaapa minulle joko kommenttina tai s-postilla (osoite tuossa oikealla esittelyn lopussa).  Tiedotan  mielelläni kaikista aiheeseen liittyvistä asioista.  (Klikkaamalla keräyksen nimeä pääset lukemaan tarkempia tietoja)
   
Etelä-Karjalan keskussairaalan keräys  jatkaa aina vuoden loppuun, siis 31.12.2010 asti. 
 
Seinäjoen sairaalan keräys jatkuu niin kauan kuin myssyjä kertyy.


Turun Yliopistolliseen Keskussairaalaan voi toimittaa jatkossakin myssyjä

SytomyssyjäHUS2013 HUS:n alueella ajalla


TYKS:n sukkiskampanja kerää sukkia Turun Yliopistollisen Keskussairaalan syöpäpotilaille.


Jos haluat lahjoittaa myssyjä johonkin muuhun kuin mainitsemiini sairaaloihin, niin ota yhteys kyseisen sairaalaan esimerkiksi syöpätautien poliklinikan osastonhoitajaan ja kysy häneltä, voivatko ottaa myssyjä vastaan.
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.