Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 14. syyskuuta 2010

Tunnustuksia Jo aikoja sitten sain  Piikulta tämän tunnustuksen, jonka kyllä otin vastaan mielihyvällä. Ainahan huomionosoitukset tuntuvat mukavilta, eikö vain. Mutta enpä ole saanut tänne tätä tuotua.  Aluksi oli jotain kiireitä, etten muka ehtinyt.  Ja sitten onkin ollut vaikeuksia keksiä, miten minä tämän julkistan. Teknisestihän se on ihan helppo juttu, mutta kun tämän vastaanottaessaan lupaa tunnustaa itsestään seitsemän asiaa.  Minusta on tuntunut kovin vaikealta, mitä minä tunnustan täällä julkkisesti.  Ei minulla kyllä mitään kamalia salaisuuksia ole olemassakaan, ihan kiltisti olen elämäni elänyt, mutta mitä siitä sitten kannattaisi tunnustaa.  No nyt minä yritän keksiä jotain, vielä en siis itsekään tiedä, minkälaisia asioita tänne tulen kirjoittamaan. 
Tässä siis tunnustukseni:
1. Minun on vaikea puhua omista asioistani hiukankaan oudommille ihmisille.  Tämä nyt ei enää ollut yllätys kenellekään! ;D   Saatan olla kyllä hyvä kuuntelija siitä päätellen, että monet aivan oudotkin ihmiset ovat puhuneet minulle hyvinkin intiimejä asioita esim. junassa tavattaessa.
2. Nuorena minun oli vaikea sanoa EI, mutta iän myötä olen senkin oppinut.  Tosin karvaiden kokemusten opettamana.  Olen oppinut ottamaan aikalisän, jos en ole varma, haluanko mukaan johonkin ehdotettuun.  Sen teen sanomalla, että harkitsen asiaa.
3. Huvittelen mielelläni!  Minun huvejani ovat satunnaisessa järjestyksessä käsityöt, lukeminen, kuvaristikot, paritanssi ja bloggailu.
4. Olen ollut "karppi" reilut kaksi vuotta.  Noudatan siis vähähiilihydraattista ruokavalioa.  Se tarkoittaa lyhyesti sanoen sitä, etten käytä viljatuotteita, perunaa enkä sokeria.  Joskus kyllä herkuttelen vaikkapa leivoksella. 
5. Käsitöitä olen harrastanut lapsesta asti, siis kauan, kauan. Voi kai sanoa, että noin kuusi vuosikymmentä.  Olen kutonut sekä puikoilla että kangaspuilla, olen ommellut, olen kirjonut, olen virkannut, olen ommellut ryijyn, olen askarrellut...  Mitähän vielä.  Kaikkea mahdollista olen tainnut kokeilla käsityön saralla. 
6.  Viihdyn kotosalla ihan yksiksenikin. Samoin mökillä Kainuun korvessa.  Siellä on ihana kuunnella luonnonääniä, kun kuulee jopa senkin, kun lehti putoaa puusta. Sitten on taas mukavaa olla seurassakin, kun on yksin ollessa ladannut akut.
7.  Pelkään pimeää.  Tämän olen oikeastaan vasta viime aikoina myöntänyt itsellenikin.  Ja siinä ei järkipuheet auta näköjään.  Esim. mökillä olen tuntikausia yksin päivällä enkä tunne silloin mitään pelkoa, mutta illalla pimeällä en uskalla mennä yksin huussiin.  Nuorempana kyllä kävin, silloin pystyin halllitsemaan pelkoni järjellä ajatellen. Niinpä mieheni saa olla nykyisin minulla mörönsyöttinä iltapisulla käydessäni.


No nytpä sen sain tehtyä, mutta lujille otti.  Mutta mukava tunnehan on sekin, kun saa punnerrettua itsensä tekemään jotain haastavaa, vaikka vain tunnustamaan jotain pientä.  Tämän tunnustuksen saaneen kuuluu tunnustamisensa lisäksi myös jakaa tunnustus seitsemälle blogille, mutta nyt minä olen niin inhottava, etten jaa tätä eteen päin.  Jokainen täällä kävijä, joka haluaa tunnustaa jotain, napatkoon tämän mukaansa.  Kerro vain kommentissa asiasta, niin tiedän käydä lukemassa tunnustuksesi. 


Toisen tunnustuksen sain eilen Mallilta.  Vastaanpa tähänkin saman tien, ettei jää venymään.  Tähän tunnustukseen kuuluu jakaa se viidelle blogille/bloggaajalle ja kertoa kolme rakasta asiaa ja rakas kuva.

Siispä ne kolme minulle rakasta asiaa ensin:
 • Kaikkein rakkaimmaksi näen perheeni, johon lasken kuuluvaksi mieheni ja nyt jo aikuiset lapsemme (tytär ja poika).  Mainittakoon tässä yhteydessä, että vietämme loppuvuodesta jo 42. hääpäiväämme.

 • Terveys ja tasapainoinen elämä. Siis sovussa itsen ja lähimpien kanssa.

 • Koti täällä varsinaisessa kodissa ja mökillä.
 • Ja tässä se rakas kuva.  Tai yksi niistä monista.  Oltiin mökillä alkukesästä 1977  ja viereinen pelto oli täynnä voikukkia.  Mieheni sitoi lapsille seppeleet ja minä ikuistin heidät.  Tämän saman kuvan olen saanut joskus äitienpäivälahjaksi suurennoksena ja tauluksi kehystettynä.  Se taulu on makuuhuoneessamme seinällä seuranaan kuva lapsistamme pari vuosikymmentä myöhemmin.


  Tätäkään tunnusta en jatka eteen päin vaan tehtäköön tämän kanssa samoin kuin edellisen kanssa.

  Mutta sekä Piikulle että Mallille lämpimät kiitokset näistä muistamisista! 


  7 kommenttia:

  1. Eiköhän niitä pelkoja ole itse kullakin. Paljon parempi itselle, kun sen uskaltaa myöntää. Silloin sen kanssa on helpompi elää, kun ei tarvitse esittää jotain muuta kuin oikeasti on.

   Täällä joku, joka pelkää ukkosta ihan liikaa. Kaupungissa siedän ukkosilmat jollakin tasolla, kun ei tule ihan päälle. Maaseutu on taas ihan toinen juttu. Jos toimisin täysin vaistojeni varassa, ryömisin valehtelematta sängyn alle aina, kun ukkonen tulee liian liki. En ole saanut järjen keinoin pelkoa pois, mutta pysyy se sentään siedettävissä mitoissa :D

   Tunnistan itsessäni tuon ei-sanan käyttämisen vaikeuden, vaikka kovien kokemusten kautta olen onneksi oppinut sitäkin sanaa käyttämään. Nuorempana toimin myös kuuntelevana korvana itseni äärirajoille asti, mutta nykyään osaan sitäkin puolta jo rajoittaa.

   Katos, tulin tehneeksi omia tunnustuksiani sun kommenttilootaan. Ehkä se sun kirjoittamasi pitää paikkaansa myös täällä blogimaailmassa ;D

   VastaaPoista
  2. Tuo kuva lapsista on tosi mukava!
   Kiva oli lukea juttuja sinusta. Iloisia syyspäiviä!

   VastaaPoista
  3. Onneksi olkoon kakkosen johdosta!Minä vasta aloittelen karppaamista, mutta huomaan jo olevani paljon pirteämpi. Huijaan edelleen pimeässä itseäni - iltapissille pitää mennä ilman taskulamppua koska silloin me nähdään mörkön kanssa toisemme yhtä hyvin (tai huonosti). Jos olis lamppu niin sen valokeilan ulkopulella vois olla vaikka mitä!

   VastaaPoista
  4. Matleena!!!
   Unohdit tunnustaa, että olet tosi mukava, auttavainen ja todella lämmin ihminen!!!
   -tainaf-

   VastaaPoista
  5. Tess: Totta haastat! Pitäisiköhän sinun muuten napata tämä mukaasi ja tehdä lisääkin tunnustuksia! ;DD

   Eila: Minustakin kuva on tosi ihana! :)
   Hyviä syyspäiviä sinnekin päin!

   Susu: Ai kun hyvä kuulla, että muitakin karppeja, jotka pelkää käydä pimeässä iltapisulla! ;DD Minä pelkään yhtä paljon oli taskulamppu tai ei. :o Mutta onneksi minulla on mörönsyötti.

   TainaF: Voi kiitos sinulle taas näistä ihanista sanoista! <3

   VastaaPoista
  6. Vaikka kyllä mielestäni luen läpi kaikki sun postaukset niin tämä on mennyt ohitse! Ihana tuo kuva lapsistanne!<3

   VastaaPoista
  7. Seijasisko: Minäkin tykkää tästä kuvasta tosi paljon! <3

   VastaaPoista

  Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.