Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

torstai 9. syyskuuta 2010

Potut Perunalaariin ja lahjalankaa sytomyssyihin

 
Sukksato on ollut käynnissä jo reilun viikon, joten on jo minunkin aika alkaa täyttää Perunalaaria omalta osaltani. Eilen sainkin ensimmäiset sukkani valmiiksi ja toisetkin alkavat olla puoliksi tehty.  Siis ihan oikeasti puoliksi tehty, eikä vain hyvin suunniteltu.  Toisesta parista on ensimmäinen sukka jo kärkikavennuksissa.


Malli  Dude & Dudette  Ullasta
Koko 37
Lanka Novitan Nalle, jota kului 80 g
Puikot 2.5 mm (ohjeen mukaisesti), mutta olisi saanut olla 3 mm minun käsialleniUllaa katsellessani ei tämä malli houkutellut minua oikeastaan ollenkaan, mutta kun Tess julkaisu kuvat omista "kettinkisukistaan", niin jopa heti kolahti.  Ja jo seuraavalla kauppareissulla piti ostaa kerä harmaata Nallea. 


Kuvani eivät ole taaskaan hyviä, mutta tästä näkyy parhaiten tuo palmikko, joka muistuttaa kovasti kettinkiä.  Tessillä on hyviä kuvia, kannattaa käydä siellä kurkkimassa, jos kiinnostaa nähdä paremmin.

Oli muuten melkoista väkertämistä näiden kutominen.  Luulen, että minun käsialalleni olisi saanut olla 3 mm:n puikot, niin olisi tullut hiukan pehmeämmät sukat. Nyt ne ovat hiukan liian jäykät mielestäni.  Näiden saaja ei ole vielä selvillä, mutta lahjaksi varmaan menee.


Toinen vielä mukavampi asia eilen oli, kun Seijasisko soitti minulle, että ollaan saatu yllättäen lankalahjoitus  OYS:n sytomyssykampanjallemme tuolta Lounais-Suomesta. 1200 grammaa ihanaa sytomyssylankaa!  Tämä lankalahjoituksen takana ovat turkulaiset hyväntekijät eli Susu ja Piiku. Susulla on Lanka- ja käsityöliike Anjalin Salon keskustassa ja suurin osa langoista on TeeTee:n lahjoittamaa hyväntekeväisyyslankaa ja muutama ihana lankakerä on sitten valittu Susun kaupan hyllyltä.  Voiko ihanampaa yllätystä "myssyminmmeille" tulla kuin tämä Susun ja Piikun järjestämä. Paljon kiitoksia teille Susu ja Piiku!  Langat jaetaan ahkerimmille tekijöille ja joka kerästä syntyy sytomyssy OYS:n keräykseen.

Susu ja Piikuhan perustivat elokuun lopulla Sukkiskeräyksen TYKS:n hyväksi, siis sukkia syöpäsairaille. Eilen oli Susulle tullut keräyksen ensimmäiset sukat postitse ja lähettäjänä oululainen nainen.  Susulta kiitokset ripeästä toiminnasta tälle naiselle, jos hän sattuu blogiini kurkkaamaan.

15 kommenttia:

 1. Nätit ovat sinunkin sukkasi! Kohtalaisen haastavaa väännettävää se palmikko, eikö? Ei voinut edes kuvitella tekevänsä ilman palmikkopuikkoa, vaikka yleensä neulonkin palmikot ilman apuvälineitä.

  Mie en ees kokeillu 2,5 mm:n puikoilla, kun tiesin neuletiheyteni olevan tiukempi kuin ohjeessa ilmoitettu. 3 mm:n puikot olivat ainakin mulle paljon sopivampi vaihtoehto.

  VastaaPoista
 2. Tess: Joo palmikkopuikko oli tosiaan tarpeen. Minäkin pyrin tekemään ilman sitä palmikot, mutta nyt en edes yrittänyt tulla toimeen ilman sitä. Minä en yleensä mittaile neuletiheyttäni vaan teen aivan mutulla, mutta aina se ei ole hyväksi. Olisi varmaan ollut hyvä lukea sinun kokemuksiasi uudestaan omiani aloittaessa. Mutta sehän jälkiviisaus... ;D

  VastaaPoista
 3. Kauniit sukat! Teki ensin mieli katsella mallikuviota "sillä silmällä", muttei taida olla nyt Mammutista kuvioita lukemaan... Kiitokset etähaleista ja kommenteista! Eilen liittyi viimeinenkin flunssakatraaseen meidän perheessä ja itsellä olo niin hutera, ettei uskalla montaa minuuttia jalkeilla olla. Toivottavasti flunssat ei pääse iskemään Sinuun! Muuten, täällä olisi ihana ulkoiluilma, lähemmäs parikymmentä astetta, ei tuule ja aurinkokin pilkahtelee.

  VastaaPoista
 4. Kaunis harmaa väri ja sopii hyvin palmikkomalliin, kauniit sukat! Kummallisesti alkoi heti kiinnostaa, ehkä joskus myöhemmin teenkin.
  Mahtavan lankalahjoituksen olette saaneet ja tarvetta myssyille tuntuu
  olevan...

  VastaaPoista
 5. - Jaa, noin hienotko ne "kettinkisukat" olivatkin.
  - Tuota lankalahjoitusta minäkin vielä ihmettelen ja siunailen, että pitääkin olla noin hyväsydämisiä ihmisiä.
  - Hienoa, että Oulusta meni ne ensimmäiset sukat TYKS:in keräykseen. Mekinhän ollaan tietysti oululaisia silloin, kun oululainen jotain hyvää tekee tai minähän kohta olen ihan oikeastikin.
  -tainaf-

  VastaaPoista
 6. Langan väri ja kuviomalli ovat kuin nakutetut toisilleen. Nätit!

  VastaaPoista
 7. Mari: Kiitos! :)

  Mammutti: Ehkä flunssaisena ei kannata alkaa tihrustamaan tätä ohjetta, mutta heti paranntuasi ei muuta kuin toimeen vain. :) Minä muuten koputan täällä päätäni, etten sais flunssaa. ;)

  Heleena: Tuttu tunne tuo, kun alkaa tuntumaan, että tuon minäkin haluan tehdä! ;D

  TainaF: Saapa nähdä kuinka monen kymmenen/sadan sukan Taina sinusta tulee vielä! ;D

  - H -: Värivalinta olikin helppo tehdä, kun olin nähnyt Tessin tekemät harmaat kettinkisukat! ;)

  VastaaPoista
 8. Kauniit, tyylikkäät sukat!
  Hieno lahjoitus!

  VastaaPoista
 9. Katselin aiemmin Ullaa, enkä kiinnittänyt näihin sukkiin mitään huomiota. Nyt kuva pisti suoraan "neulepuikolla silmään"! Kunhan löydän sopivan langan ja rauhallisen ohjeenlukuajan, niin yritämpä tuota minäkin.

  Kauniit sukat!

  Upea lankalahjoitus!

  VastaaPoista
 10. Voi että on kauniit ja varmasti suuritöiset kettikgit! Mä luulen että multa jäis tekemättä...

  Kiva jos langoista on teille kampanjaanne iloa! Ajateltiin Piikun kanssa, että ne menevät oikeaan tarkoitukseen siellä Oulussa. Sukkia kun noista ei kannata tehdä mutta myssylangaksi mainioita:-)

  P.S. Toivottavasti Taina eikä kukaan muukaan loukkaannu kun olen mielessäni nimittänyt hänet "Tuhannen Myssyn Tainaksi"...

  VastaaPoista
 11. Tunnustus sinulle blogissani tai utelu se on!

  VastaaPoista
 12. Malli45: Kiitos kehuista ja kiitos tunnustuksesta! Juuri vastasin siihen. :)

  Paalaga: Samoin kävi minullekin: en Ullassa kiinnittänyt näihin sukkiin mitään huomiota, mutta kun näin harmaana Tessillä, niin heti kolahti! Siis värillä on väliä! ;)

  Villanne: Kiitos! :)


  Omppumato: Kiitos! :)

  Susu: Kettingeiussä oli kyllä oltava tarkkana ainakin minun, mutta kohtuudella ne väänsin, joten kyllä sen sinäkin väännät! :)

  Eikä Taina varmaan tykkää huonoa tuhannestakaan myssystä, sen voin luvata hänen puolestaan. ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.