Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 18. lokakuuta 2010

Kolme kappaa...


Kolme pikkukappaa olen saanut Perunalaariin toimitettavaa.  Vajaa kaksi viikkoa on vielä aikaa korjata sukkasatoa, jotain siis vielä ehdin.  

Monenlaisia suunnitelmia erilaisista neuleista kyllä on sukkienkin lisäksi.  Ja marraskuussahan on sitten Lapaskuu ja silloin sitten ahkeroidaan lapasia.  Minä jo ilmottauduin, tule sinäkin mukaan!


 Mutta siis nämä kolmet lasten sukat olen viime päivinä tehnyt. Tavoitteeni oli tehdä tyttölapselle sukkia kokoa 27, mutta kun sitä sovittavaa jalkaa ei ole käyttettävissä, niin tein useampia erilaisia ja hiukan eri kokoa.  On mistä valita sopivaa.  Kokotaulukoita oli kyllä apunani, mutta jokaisessa niistä on hiukan eri koot.  Kaikissa näissä sukissa on lankana Novita Wool, kun oli toive saada 100% villaa olevia sukkia.  Millaista Wool mahtanee olla sukkakäytössä, onko jollakin kokemusta?  

 Nuo pinkit sukat tein muuten kärjestä aloittaen ja osittain myös pyöröllä yhtä aikaa.  Ai mitenkäkö niin osittain!  No aloitin kärjestä ensin yhden sukan ja, kun olin sitä tehnyt jonkun matkaa, niin tuli mieleen, että olisi pitänyt kokeilla sitä kahden sukan tekoa samalla.  Piankos siinä meni, kun aloitin sen toisenkin sukan ja jatkoin sitten molempia yhdessä.  Kuvassa olen saanut jo varretkin melkein valmiiksi.  Mutta täytyy kyllä sanoa, että ei ainakaan vielä tuntunut tämä tekotapa minun omalta.  Ehkä kokeilen sentään vielä toisenkin kerran.


Tässä viimeisimmäksi valmistuneet sukat.    Tykkään tästä mallineuleesta sukissa, mutta en ole pitkään aikaan muistanutkaan sitä käyttää.  Nyt jostakin putkahti mieleen.  Varsi ja teräosa on kudottu oikeaa toistaen värejä  *1 s harmaa, 1 s pun.*  Punaista väriä on kaksi, tummemmalla tein aina kaksi kerrosta ja kirkkaammalla yhden kerroksen.  Muuten kaikki tämänkertaiset sukkani ovat ihan perussukkia omaan tapaani.


Talventulo otti takapakkia ja sulatti lumet pois muutamia rippeitä lukuun ottamatta, mutta lintujen ruokintapaikalla takapihallamme riittää vilinää.  Tiaiset (tali-, sini- ja hömö-) ja oravat ovat useimmin nähtyjä vieraita.


15 kommenttia:

 1. Mukava lintu-oravakuva. Meillä ei muuten ole yhtään lunta.
  Aika mielenkiintoinen ja haastavan näköinen tuo pyöröpuikko- kahdet yhtäaikaa kutominen. Ja vielä kärjestä aloittaen. Helppoako vai vaikeaa?????
  Mukavia sukkia on taas synrynyt! :-D

  VastaaPoista
 2. Mie oon kans kokeillu tuota kahden sukan neulomista pyöröllä. Ei ollu mun juttu. Tuntui liian tehokkaalta :D Taidan olla enempi kuitenkin hitaalla ja hartaalla tahdilla neuloja ja koen tuon tekniikan liian tehokkaaksi tyyliksi. Magic loopia tosin käytän aina välillä, mutta vain yksi sukka, lapanen tai hiha kerrallaan.

  Hieno sukkamäärä taasen!

  VastaaPoista
 3. Itselleni neuloin joku vuosi sitten Wool-sukat, kun kovin palelevana koetan välttää tekokuitua. Valitettavasti 100 % villa meni sukassa heti puhki. :( Yksi mahdollisuus on tietysti laittaa sukkiin vaikka nahkapohjat, en vain tiedä miltä tuntuu sitten esim. kengässä.

  Kauniita sukkia! Olen kokeillut sekä magic loopia että kärjestä aloittamista ja kyllä täytyy sanoa, että sillä ihan perinteisellä viiden puikon varresta aloitetulla systeemillä tulee minun jalkaani sopivampi.

  VastaaPoista
 4. Kauniita sukkia ja tykkään noista pystyraitasukista. Niissä langat sotkeutuvat, jos ovat molemmat yhtäaikaa pyöröllä. Toisinaan sujuu paremmin ja sitten taas ei.

  VastaaPoista
 5. Kärjestä alkaen olen tehnyt jo useamman sukan, mutta magic loop on vielä kokeilematta.

  VastaaPoista
 6. - Nättejä sukkia olet taas synnyttänyt.
  Minä en kans tiedä mikä sukan kokotaulukko olisi se ihan oikea.
  Mahtaisiko joku osata kertoa???
  Mitään kahta sukkaa yhtäaikaa en aio edes yrittää kokeilla, kunhan saisin sen kärjestä aloitetun sukan joskus kunnialla päätökseen olisin ihan tyytyväinen.
  -tainaf-

  VastaaPoista
 7. Joo ei kestä Wool ainakaan kävelevien lasten sukissa kovin kauan ehyenä. Vauvoilla kyllä. Oletko kokeillut Fabelia, siitä tulee ihanan ohuita ja nyt sitä saa yksivärisiäkin värejä. Se on mun lemppari-sukkalanka tällä hetkellä.

  VastaaPoista
 8. Hienoa sukkasatoa olet taas korjannut!

  VastaaPoista
 9. Marleena: Ei tuo vaikealta tuntunut, sen puoleen sitä voi tehdä jatkossakin. Jos vain alkaa omalta tavalta tuntua. ;)

  Tess: Tuskinpa minäkään niin innostun tästä Magic loopista, että vallan sitä rupeaisin käyttämään. Ainakin nyt siltä tuntuu. ;)

  Kaisa: Tuota minäkin arvelin, että nopeasti kuluvat puhki nuo Woolista tehdyt sukat. Mutta äidin toiveen mukaan tein. :)

  Heleena: Aivan huomaamatta teinkin sitten seuraavat sukat jo tavallisilla sukkapuikoilla! ;DD

  MariJ: Kiitos! :)

  Marjut: Eri tavoin tekeminen tuo vaihtelua! :)

  TainaF: Pitäisi varmaan tehdä ihan oma taulukko, niin voisi saada hyvän! ;DD

  Maila: Fabelia ostin kokeeksi pari kerää messuilta, mutta en ole vielä saanut puikoille. ;)

  Omppumato: Kiitos! :)

  VastaaPoista
 10. Tuo kahden sukan tekeminen pyöröpuikoilla ja kärjestä aloittaen kuulostaa minusta ihan utopialta... ei ihan heti mene mun järkeen että miten ne silmukat asettuu pyöröpuikolle...

  VastaaPoista
 11. MarLi: Täältä http://www.ullaneule.net/0107/neuvot_magicloop.html ehkä löytyy sinulle selvennystä asiaan.

  Ja pari viedeonpätkääkin löytyy seuraavista osoitteista http://www.youtube.com/watch?v=BtBSmxGomPk ja http://video.google.com/videoplay?docid=-7192479157536529291#

  Kurkkaapas noihin! :)

  VastaaPoista
 12. Kivoja sukkia- kiva mallineule noissa harmaa-punaisissa sukissa-Pitääpä joskus muistaa kokeilla.

  VastaaPoista
 13. Hauskat nuo pystyraidalliset sukat, pitää joskus kokeilla, vaikka itselle, kun anoppi pitää onneksi lapset sukissa.

  VastaaPoista
 14. Seijasisko ja Virve: Nuo pystyraidalliset sukat ovat minustakin mukavia, joten suosittelen niiden tekoa. Tarvittaessa voin antaa tarkempiakin ohjeita kuviosta. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.