Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 29. lokakuuta 2010

Sain vieraan


Tänään minulle pirisikin herätyskello jo varhain.  Tavallisestihan minä herään ihan eläkeläisen aikaan silloin, kun satun heräämään.  Mutta nyt piti olla Oulussa rautatieasemalla klo 9:n jälkeen, kun Marleena tuli aamujunalla vieraaksemme. 

   Marleena opetteli kuviovirkkausta, joka oli hänelle ennestään uutta.  Nyt on sekin hallinnassa.  Meidän kummankin motto voisi olla "aina innolla uutteen", mikä tuli taas koettua.  Huomaathan muuten tuon minun sukantekeleeni viereisellä tuolilla.  Siinä on tulossa uskoakseni viimeiset sukkani tämän vuoden Sukkasatoon. 

Koko päivän meillä oli aikaa pitää kaksistaan neuletapaamista.  Illalla vasta vein vieraani tuonne naapurikunnan puolelle, josta hän jatkaa matkaa läntiseen naapurimaahamme.  Kyllä siinä neuleet edistyivät vaikka suutkin kävivät ja maailman asiat pantiin kohdalleen.Yhdet sukat kiikutan kohta Perunalaariin ja sitten lähtevät postin välityksellä maailmalle eräälle ystävälleni.  Nämä taitavat olla  minulta 16. pari tähän keräykseen.  Tosin tarkistuslaskenta on suorittamatta.

Malli perussukat omaan tapaani koko 39
Lanka Austermann Step värin:o 151, menekki 65 g
Puikot 2.5 mm, joilla silmukoita 68

Nämä sukat tein melkein kokonaan magic loop -tekniikalla.  Ensimmäistä sukkaa olin kutonut sukkapuikoilla 3-4 cm, kun siirsin työn pyörölle ja jatkoin sillä sukan loppuun asti.  Ja toinen sukka menikin sitten kokonaan pyöröllä.  Ja vaikka työ sujui ihan mukavasti, niin en ole kyllä ollenkaan varma, tulenko käyttämään tätä tapaa kokeiluja enempää.  Noo, aika näyttää.Ei minulla nyt muuta, joten toivottelen kaikille hyvää viikonloppua!

14 kommenttia:

 1. Hienot sukat! :) Minulla on vielä magic loop kokeilematta, tarkoitus olisi kyllä opetella sekin. Vaikka kun niin kovasti tykkään tikutella viidellä puikolla, niin en hirveästi näe mieltä, miksi opetella joku toinen tekniikka. Ehkä sitten, jos haluaa ehdottomasti varmistaa, että molemmista sukista tulee samanlaiset, niin voi sillä tyylillä tehdä kahdet sukat yhtä aikaa, mutta toisaalta teen kaksia sukkia yhtäaikaa ihan perinteisellä menetelmälläkin, kun on kahdet puikot. :)

  VastaaPoista
 2. Minullakin on magic loop kokeilematta. Sukkasadon aikaan piti sitä kokeilla, mutta näköjään ei tullut sitten kokeiltua, sillä viimeiset sukat ovat jo puikoilla.

  VastaaPoista
 3. Onpa komeat sukat. Tuo kuviovirkkaus on minulla vielä kokeilematta kokonaan. Varmasti kivaa.

  VastaaPoista
 4. Nätit sukat!Minullakin on vielä tuo magic loop kokeilematta.Onko kovinkin vaikeaa tehdä?Ehkä vielä joskus uskaltaudun kokeilemaan.. :)

  VastaaPoista
 5. MariJ: Aivan samanlaisia ajatuksia magic loopista minullakin oli ennen kokeilua ja on yhä edelleenkin, joten saattaapi olla, että kovin harvoin tulen käyttämään tätä tekniikkaa jatkossa. Mutta nyt aion tehdä muutaman kokeilun lisääkin, jotta saan kokemusta enemmän. :)

  - H -: Minäkin panin tavoitteeksi kokeilla magic loopia Sukkasadon aikana ja sain aikeeni jopa toteutettua. :)

  Enkuli: Kuviovirkkaus on kivaa, suosittelen. :) Vaikka vähän minulla tulee sitä käytettyä.

  Kisa: Ei ole vaikeaa, joten rohkeasti vaan kokeilemaan. :) Pitkä pyörö joustavalla, pehmeällä kaapelilla vain pitää olla. Aluksi tosin tuntuu, että kaapeli on aina sotkussa, mutta pian se alkaa pysymään suorana.

  VastaaPoista
 6. Kiva kun sait mieluisan vieraan. Kauniit sukat!

  VastaaPoista
 7. Kauniit sukat! On se hyvä, että kävit muistuttamassa lapastelusta. En ollut muistanut vielä ilmoittautua, vaikka mielessä oli. Nyt se on sitten tehty.
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 8. Seijasisko: Olikin tosi mieleinen vieras! :)

  Omppumato: Kiitos! :)

  Mammutti: No sehän oli hyvä, että jätin sen Lapaskuujutun siihen kommenttiin! Meinasin nimittäin välillä jo pyyhkiä sen pois. ;)

  VastaaPoista
 9. Kivan väriset Stepit! Kuustoista paria on hurja määrä. Mulla on se luuppimenetelmä vieläkin oppimatta. Kerran aloitin mutta hermot meni jo kolmannella kerroksella. Vanha koira ei taida oppia uusia temppuja...

  VastaaPoista
 10. Susu: Voi voi Susu, kyllä sekin vanha koira oppii uusia temppuja kun kerta tämäkin oppi! Mutta voi siinä sinullakin mennä vähän enemmän kuin kolme kerrosta!!! ;DD

  VastaaPoista
 11. Kauniit sukat.Pidän tuosta värisävystä.-Tuo uusi tekniikka on minullakin vielä hakusessa.:)-Mukavia marraskuun päiviä Sinulle ja voimia niistä jokaiseen.

  VastaaPoista
 12. Nätit sukat! Minulla on myös looppi kokeilematta; ehkä sitten josku:)

  VastaaPoista
 13. Famu: Kiitos samoin sinullekin! :)

  Marjut: Kokeilu kannattaa aina, vaikka ei sitten alkaisikaan käyttää kokeiltua tapaa. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.