Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 11. lokakuuta 2010

Sytomyssyt messuilla

Nyt on kaksi päivää messuhulinaa takana päin ja tämän päivän olen jo ehtinyt sulatellakin asioita.  Monia ihmisiä tapasin, osa ennestään tuttuja kasvoja, osa "kasvottomia" blogituttuja, joille nyt sain kasvot, ja osa aivan ventovieraita.  Monia hyviä ja antoisia keskusteluja ehdittiin käydä kaiken messuhulinan keskellä.  Uskon, että emme olleet tuolla turhaan vaan työmme tuottaa tulosta, siis sytomyssyjä Oulun Yliopistolliseen sairaalaan ja sen lisäksi ehkä muuallekin.

Tämän pöydän ääressä markkinoimme myssyideaa.  Vasemmalta lukien Seijasisko, minä ja yli 200 myssyä tehnyt Taina (blogiton).  Vuorottelimme niin, että aina kaksi meistä istui pöydän ääressä ja yksi oli vapaana ja kierteli tutustumassa messutarjontaan.

Kiitettävästi saimme huomiota, väliin oli pöytämme ympärillä melkein ruuhkaa.  Värikkäät myssyt huomattiin ja ihmiset tulivat kyselemään, millä asialla olemme.  Monet olivat tosin tietoisia sytomyssyistä ja tulivat kertomaan ajatuksiaan.  Oli meidät myös bongattu TV:sta tai lehdistä.  Moni kertoi tehneensä myssyjä keräykseemme. Muutama kertoi saaneensa tai omaisensa saaneen myssyn.  Monilla oli tarve kertoa omasta tai läheisensä sairaudesta.  Moni, joka ei ollut ennestään tietoinen asiasta, piti ajatusta hyvänä ja aikoi ryhtyä myssyjä tekemään.  Esimerkkinä voinen mainita iisalmelaisen naisporukan, joka jo suunnitteli perustavansa myssykerhon ja rupeavansa sen avulla hankkimaan myssyjä Kuopion Yliopistolliseen sairaalaan.  Ja eräs ruotsinsuomalainen nainen aikoi viedä idean mukanaan Ruotsiin.  Saimme myös muutamia lupauksia lankalahjoituksista, joten ahkerille käsille on edelleen luvassa myssyainesta.  Kiitoksia ja kehuja sateli meille paljon, kun näin hyvän keräyksen olimme järjestäneet. 

Yksi mainio asia sovittiin myös messuilla ja se tässä tiedoksi kaikille Oulun seudulla asuville ja myssyjä OYS:aan lahjoittaville: lankakauppa Lumoava Lanka ottaa jatkossa myssyjä vastaan ja toimittaa ne sairaalaan.  Liike sijaitsee osoitteessa Pakkahuoneenkatu 17, siinä Rintamäkeä vasta päätä.  Sinne siis voi jatkossa viedä myssyt ja liike toimittaa ne sairaalaan.  Sama koskee myös Etiopiaan lahjoitettavia nuttuja.
Lupauksemme mukaan otimme myssyjäkin vastaan OYS:aan toimitettavaksi.  Tekijöiden lukumäärää nimistä puhumattakaan ei tainnut kukaan meistä painaa muistiin.  Mutta monenlaisia myssyjä saatiin, virkattuja, neulottuja ja yksi ommeltukin.

Virkattua, raitaa
 Pirteä aurinkoista väriä. Huomaa virkatussa uusi malli: aloitus päälaelta reikämyssyn tapaan ja alaosa Minttu-myssyn ohjeen tapaan
 Raidallisia neulemyssyjä
 Raikkaita värejä
 Tähdellisiä ja kapeaa palmikkoa
tähdellisiä
 ja tähdellisiä
ja vieläkin tähdellisiä
 Piukku ja Luigi täältä olivat myös messuilla ja lahjoittivat tällaisen kaksinkertaisesta trikoosta ommellun myssyn keräykseemme.  Malli lienee nuorison suosikki.  Hyvä idea ompelutaitoisille.

 lisää virkattuja
ja huivihattujakin.Lopuksi vielä kuva oululaisen Outin lahjoittamista langoista, jotka saimme Maakarin kautta jo keskiviikkona, mutta vasta nyt pääsevät julkisuuteen.

Kiitos kaikille näiden myssyjen lahjoittajille kuten myös Outille langasta!
Kiitos erityisesti käsityöliike Maakariin, joka mahdollisti meidän osallistumisemme messuille tarjoamalla meille maksutta paikan heidän kojunsa yhteydessä!


Tein minä joitain pieniä messuostoksia itsekin, mutta ne on vielä kuvaamatta. Tuon ne näytille tässä ihan lähipäivinä, jos ne sattuvat jotain kiinnostamaan.

10 kommenttia:

 1. Vautsi, mikä myssysaalis! :)

  Käväistiin tosiaan siinä teidän pöydän luona, mutta sinä olit juuri sillä hetkellä syömässä.

  VastaaPoista
 2. Monta kaunista myssyä saittekin pöydällenne. Aika monta kertaa minäkin kävin niitä ihailemassa!Ja mukava,että niin moni ihminen oli kiinnostunut tästä teidän suurenmoisesta keräysideasta.Ja lämmin kiitos sinulle Matleena mukavasta seurasta ja rupatteluhetkistä tuon kahden messupäivän aikana.
  Tainalle myös terveiset tätä kautta (menevät varmaan perille näin)! Oli tosi mukava tutustua myös sinuun!
  Hyvää illanjatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 3. Kauniita myssyjä saitte ja runsaasti! Messuesiintymisenne sai varmaan monen innostumaan uudelleen hyvän asian puolesta!

  VastaaPoista
 4. - JOOO!!!
  Kyllä meillä oli mahtavan antoisat messut!!! Ei kyllä olisi voinut paremmin mennä!!! Ja eikun ensi syksynä uudelleen!!!
  -taina-

  VastaaPoista
 5. Jahas..täälläkin on jo ehditty jo messuraportti kirjoittamaan. Kiitos taas yhteistyöstä. Antoisa juttu nämä messut olivat!!

  VastaaPoista
 6. Voi, kunpa olisin saanut olla mukana. Hienon messun messupöydän saitte aikaiseksi ja upean myssysaaliin.
  Jospa ensi vuonna pääsis taas mukaan! ;-D

  VastaaPoista
 7. Anu: Niinhän taisin olla. :)

  Irina: Kiitos Irina sinulle itsellesi mukavasta seurasta! Oli niin kiva poiketa kanssasi kahville ja tuntui niin kodikkaalta, kun pyörähdit pöytämme viereen sukankutimen kanssa! :)
  Ja Tainakin saa terveisesi! :)

  Heleena: Ainakin sellaisen tunnun saimme, että myssyily innostaa vieläkin ihmisiä! :)

  TainaF: Sinähän innostuit kovasti, kun nyt jo olet seuraavia messuja suunnittelemassa. Vai mentäisiinkö jo Tampereen messuille marraskuussa!?! ;D

  Seijasiko: Kiitos myös sinulle! :)

  Marleena: Kunpa tosiaan olisit ollut mukana, meillä kaikilla oli niin mukavaa! ;D Ja sinuakin kyseltiin!

  VastaaPoista
 8. Oli tosi mukava käydä rupattelemassa pöytänne luona. Ja kiitos halauksesta, se sai minut tuntemaan itseni siihen oikein tervetulleeksi. Terveisin Eija

  VastaaPoista
 9. Olipas mukava tavata vihdoin sinutkin livenä! ;o)

  VastaaPoista
 10. Upea tempaus ja hieno tapa saada myssytietoa levitettyä!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.